Neige

2020385805

Kup Neige w ulubionej księgarnii

Oceny książki Neige

OPINIE i DYSKUSJE o książce Neige

Naprawdę cudowna historia o miłości i poezji. Nie sądziłam, że w tak prosty sposób można wyrazić prawdziwe piękno poezji i uczuć wokół niej. Książka jest naprawdę krótka i szybko się czyta, ale pomimo tego jest treściwa w odczucia. Sana fabuła idealnie się wpasowuje w motyw poezji. Niestety jednak im bliżej końca to treść się ulatnia. Zakończenie jest dość skrócone. Tak jakby autor chciał to zakończyć jak najszybciej. Reszta zrobiła na mnie ogromne wrażenie, ale przez tą końcówkę nie mogę ocenić tego wyżej. Oczywiście do tego przyczyniła się prosta historia, która z słabym zakończeniem jest bardzo na minusie i obciąża ocenę.

Urocza historia w stylu japońskim.

Urocza historia w stylu japońskim.

Książka na godzinkę spokojnego czytania. Ma ona swój osobliwy klimat, nie w moim guście ale nie żałuję przeczytania jej. Francuz piszący o poezji japońskiej, tego na pewno nie spotyka się często.

241 użytkowników ma tytuł Neige na półkach głównych
73 użytkowników ma tytuł Neige na półkach dodatkowych