Dziewczyny z plaży

Okładka książki Dziewczyny z plaży autora Karen Robards, 8374690399
Okładka książki Dziewczyny z plaży
Karen Robards Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Seria: Biblioteczka pod Różą literatura piękna
Biblioteczka pod Różą
Beachcomber
2005-06-14
2005-06-14
Janusz Ochab

Kup Dziewczyny z plaży w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dziewczyny z plaży

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dziewczyny z plaży

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Ta książka jest dość wysoko oceniana przez czytelników,z wielu stron płyną słowa o tym jaki to zmysłowy,porywający romans...Kurczę,chyba jestem jakaś dziwna bo mnie ta książka znudziła.Książka została wydana w 2005 roku,ale opisuje trochę wcześniejsze lata,pewnie zresztą została napisana gdzies na początku lat 90-tych.To sie czuje,niestety.Dla mnie książka trąciła nieco myszką,tak pd względem przedstawienia postaci,jak i pod względem konstrukcji.W sumie ani to nie jest płomienny romans,ani thriller,ani wreszcie kryminał.Takie ni pies ni wydra...Bohaterowie przedstawieni są dość schemetycznie-ona jako panna w opałach,on w roli rycerza na białym koniu,tyle,że w nieco uwspółcześnionej formie.Christie to prawniczka,która ma wykonać małe zadanie dla mafii,zaś Luke jest agentem FBI,który ją śledzi.Jednocześnie Christy ktoś próbuje zabić,prawdopodobnie jest to seryjny morderca,który jednak doskonale zna Christy,orientuje się w jej posunięciach i nie ma problemu ze znalezieniem jej,nawet wówczas,gdy dziewczyna się ukrywa.Przyznam,że rozwiązanie tożsamości mordercy jest tak fantastyczne,że nikomu,poza autorką, nie przyszłoby do głowy.Dla mnie to rozwiązanie wzięte prosto z księżyca.Wolałabym,aby było bardziej prawdopodobne... Podobnie niespecjalnie odpowiadały mi relacje bohaterów,jakoś inaczej to sobie wyobrażałam.Zmęczyła mnie ta książka,przyzwyczaiłam się do dużo lepszych,sprawniejszych rozwiązań fabularnych.Pewnie gdybym czytała tę książkę parę,parenaście lat temu,odebrałabym ją inaczej.Teraz zbytnio rozpieściły mnie autorki,przykładające większą wagę do fabuły,która jest bardziej przemyślana i prawdopodobna.Dzięki tej książce utwierdziłam się w przekonaniu,że u autorki bardziej odpowiadają mi jej powieści historyczne niż współczesne.

8/2019
Dziewczyny z plaży...miałam na półce, postanowiłam przeczytać – zanim nie podam dalej ;)
Pomyślałam, że spędzę miło czas na gorących plażach w poszukiwaniu seryjnego mordercy. W sumie tak było. Akcja rozwinęła się błyskawicznie; autorka ciekawie stopniowała napięcie. Główni bohaterowie ciekawi, gdyż mamy zarówno rodzinę z powiązaniami mafijnymi, tajniaków, miejscową policję i ...grasującego mordercę pięknych, młodych i zgrabnych brunetek. Podczas dalszej lektury okazało się, że książka ta to owszem kryminał, jednak z dość obszernie rozbudowanym wątkiem romansowym. Przeczytać można, jednak nie jest to książka, do której zamierzam powrócić a tym bardziej ją zapamiętać.

8/2019

405 użytkowników ma tytuł Dziewczyny z plaży na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł Dziewczyny z plaży na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dziewczyny z plaży

Karen Robards
Karen Robards
Autorka ponad trzydziestu powieści i noweli, z których wiele trafiło na listy bestsellerów. Jest uważana za jedną z najciekawszych przedstawicielek współczesnej prozy kobiecej. Mieszka w Louisville w stanie Kentucky.

Cytaty z książki Dziewczyny z plaży

Dodaj cytat z książki Dziewczyny z plaży