Oczarowana

Okładka książki Oczarowana autora Shannon Drake, 9788323852070
Okładka książki Oczarowana
Shannon Drake Wydawnictwo: Harlequin Cykl: Victorian Fairy (tom 3) Seria: Bestsellers literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

Oceny książki Oczarowana

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oczarowana

Nie zainteresował mnie.

Nie zainteresował mnie.

Jedna z lepszych powieści jakie miałam okazję przeczytać w ostatnim czasie. Świetny romans osadzony u schyłku epoki wiktoriańskiej ze zgrabnie wplecionym wątkiem kryminalnym. Momentami ociera się o tematy polityczne i społeczne, przez co jest jeszcze bardziej interesujący.

"Oczarowana" jest też luźno inspirowana Śpiącą Królewną, jednak nawiązania są na tyle subtelne i kreatywne, że całość nie jest wtórna ani infantylna.

Mark i Ally to świetnie napisane, charyzmatyczne postacie a motyw alter ego i gry w "wie-nie wie" dorzucił sporo pikanterii do ich relacji.

Gorąco polecam, sama chętnie wrócę do tej powieści za jakiś czas :)

To moja pierwsza książka tej autorki. Mimo że akcja książki oparta w Anglii to troszkę inna niż dotychczas czytane. W akcji książki ujawniają się niezadowolenia społeczne, próby protestu i akcje władz w celu ich zażegnania. Bohaterka książki to dziewczyna oczywiście piękna ale również inteligenta i dobrze wykształcona z ogromną charyzmą. Wie co chce w przyszłości robić a mąż i dzieci to nie jest jej jedyny cel w życiu. Polecam książkę bo to nadal romans, który mimo wszystko dobrze się czyta.

124 użytkowników ma tytuł Oczarowana na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Oczarowana na półkach dodatkowych

Shannon Drake
Shannon Drake
Heather dorastała w miasteczku Miami-Dade County na Florydzie. Po ukończeniu szkoły średniej (high school) wyszła za mąż za Dennisa Pozzessere. Studiowała sztuki teatralne na University of South Florida. Zawsze marzyła o byciu pisarką. Podczas lat studenckich dużo podróżowała po Europie, Azji i Afryce. Po uzyskaniu dyplomu zaczęła występować w teatrze; dorabiała także jako kelnerka i barmanka. Po urodzeniu trzeciego dziecka zdecydowała, że najwyższy czas spełnić życiowe marzenie i zacząć pisać. W 1982 r. udało się jej opublikować pierwszą książkę. Ma w swoim dorobku ponad 70 powieści, które nie tylko sprzedały się w ponad 20 milionach egzemplarzy w 15 językach, ale także zdobyły liczne wyróżnienia i nagrody. Ta niezwykle płodna pisarka umiejętnie godzi karierę z życiem rodzinnym (jest matką pięciorga dzieci i żoną mężczyzny, którego poślubiła w wieku osiemnastu lat). Zapytana o to, co w swoim zawodzie lubi najbardziej, odpowiada: "Płacą mi za to, co kocham robić".

Cytaty z książki Oczarowana

Dodaj cytat z książki Oczarowana