Szczypta grzechu

Okładka książki Szczypta grzechu autora Mary Balogh, 8324126813
Okładka książki Szczypta grzechu
Mary Balogh Wydawnictwo: Amber Cykl: Bedwynowie (tom 7) Seria: Romans Historyczny literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Bedwynowie (tom 7)
Romans Historyczny
Slightly sinful
2006-01-01
2006-01-01
2004-04-27
Anna Palmowska

Kup Szczypta grzechu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szczypta grzechu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szczypta grzechu

Interesujący romans.

Interesujący romans.

Szybko i miło się czyta. Polecam dla fanów gatunku, przecież trzeba doczytać do końca serii i przekonać się jak się ułożą losy wszystkich Bedwynów:)

Bardzo fajna opowieść. Ciekawe było zastosowanie tutaj wątku z zanikiem pamięci głównego bogatera. Czekałam i zastanawiałam się, w którym momencie odzyska pamięć . Postacie symaptyczne, bez nadmiernego obciążenia "życiowymi problemami", które to nie pozwalają sięgnąć im po prawdziwe uczucie. Ogólnie polecam z serii o Bedwynach

521 użytkowników ma tytuł Szczypta grzechu na półkach głównych
78 użytkowników ma tytuł Szczypta grzechu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szczypta grzechu

Mary Balogh
Mary Balogh
Mistrzyni pięknych, poruszających romansów historycznych przedstawiających czasy regencji Mary Balogh to jedna z najbardziej popularnych pisarek amerykańskich. Jest autorką kilkudziesięciu bestsellerowych romansów historycznych, m.in. Bez serca, Złodziej marzeń, Niedyskrecje, Sekretne małżeństwo, Tajemnicza kurtyzana, Noc miłości, Między występkiem a miłością, Przewrotny kusiciel, i laureatką najwyższych nagród, jak Romantic Times Lifetime Achievement Award (za całokształt dorobku literackiego). W pełnych uroku powieściach Mary Balogh ożywa świetność XVIII- i XIX-wiecznego Londynu. Romans i tajemnica, intensywne emocje i dynamiczna akcja, barwny portret epoki i przekonujące, żywe postaci bohaterów składają się na coraz większe sukcesy powieści Mary Balogh, nazywanych "ponadczasowymi love story".

Niebezpieczny kochanek Connie Brockway
Niebezpieczny kochanek
Connie Brockway
Nie czytałam wielu książek, romansów, których akcja dzieje się w Szkocji - tu bardzo mi się podobał początek historyczny i pokazanie burzliwych, krwawych walk klanów szkockich i dochodzenie do władzy. Po poznaniu bohaterów myślałam, że będzie tam za dużo barbarzyństwa, czy brutalności ale autorka z tym nie przesadziła, nawet pokazując próbę gwałtu, znamy na tyle Asha, że wiadomo, iż do tego nie dojdzie. Mamy dwoje ludzi ze zranionych w przeszłości - ładną, skromną i uczciwą Rhiannon i Asha - z mroczną przeszłością, który robi wszystko, żeby zebrać pieniądze na wykupienie młodszego brata z więzienia. Teraz ma uprowadzić dziewczynę do swego ojca tyrana i brutala, który chce ją pojąć za żonę. Zabiera ją z jej miasteczka ale już od początku zaczyna się tlić między nimi uczucie, chociaż dziewczyna posądza Asha o najgorsze. Przyznam, że Ash ma tyle twarzy, jest tak przedstawiany, że momentami sama nie wiedziałam, co zamierza. Oczywiście w drodze, podobnie jak później w zamku dzieje się wiele niespodziewanych rzeczy, na które oboje - zwłaszcza Rhiannon nie jest przygotowana. Jest wiele osób z różnymi zamiarami i motywacjami, wiele najróżniejszych uczuć, do tego dobry wątek kryminalny - jak najbardziej warte przeczytania, a dzieje się tak dużo, że czyta się bardzo szybko. Kilka lat temu czytałam drugą i trzecią część rodu Merricków - muszę wziąć z półki, żeby sobie przypomnieć - wiem, że były dobre, więc trzeba odświeżyć pamięć.
Barbara55 - awatar Barbara55
Ukochany kłamca Nicole Byrd
Ukochany kłamca
Nicole Byrd
Moje pierwsze spotkanie z książką Nicoli Byrd wypadło bardzo dobrze - świetna książka. Wartka, szybka akcja, perfidna intryga, dookoła mnóstwo niedopowiedzeń, komedia kłamstw i pomyłek sprawia, że historia wciąga i czyta się ją bardzo szybko. Młoda dziewczyna chce mieć dostęp do swoich finansów, a te trzyma w garści jej wuj, znajduje ona jednak kruczek w testamencie, który pozwala jej znaleźć innego narzeczonego, niż syn wuja. Wymyśla plan i wynajmuje aktora mającego wcielić się w rolę jej narzeczonego. Wszystko zdaje się przemyślane i pasujące, tyle że... przypadek sprawia, iż trafia do niej mężczyzna uciekający przed zbirami, a nie wynajęty aktor. I tu zaczyna się maskarada i rozwija intryga - Gabriel jest dobrze urodzony, do tego przystojny i czarujący wszystkich wokół. Od początku też czuje się chemię między Psyche i Gabrielem i wzajemną fascynację - ich uczucie budowane jest powoli i dość długo czeka się pocałunek. Na Gabrielu ciąży rodzinny skandal, jest uznany przez ojca za mordercę i wygnany, wygrywa w karty posiadłość ziemską, do której zdąża, a na to nie chce pozwolić poprzedni właściciel i jego zbiry. W krótkim czasie naprawdę dzieje się bardzo dużo. Dla mnie super pozycja. Jest tylko jedna rzecz, jakby nie do końca jasno przedstawiona - Gabriel wyjeżdża i tu jakby akcja się zatrzymała...., nie bardzo wiadomo, czy na kilka godzin, na tydzień, na kilka tygodni? Mimo wszystko polecam - sama z pewnością sięgnę po następną książkę o rodzie Sinclarów.
Barbara55 - awatar Barbara55

Cytaty z książki Szczypta grzechu

Dodaj cytat z książki Szczypta grzechu