Zwycięstwa oręża polskiego

Okładka książki Zwycięstwa oręża polskiego autora Piotr Chojnacki, 9788372437334
Okładka książki Zwycięstwa oręża polskiego
Piotr Chojnacki Wydawnictwo: Muzeum Wojska Polskiego, Wydawnictwo RM powieść historyczna
powieść historyczna
2009-01-01
2009-01-01

Kup Zwycięstwa oręża polskiego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zwycięstwa oręża polskiego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zwycięstwa oręża polskiego

Jedna z niewielu książek, dzięki, której można być dumnym z tego, że jest się Polakiem. Jako jedyni zdobyliśmy Moskwę, pokonaliśmy Bolszewików, mimo, że wszyscy zakładali już najgorsze.

Dziś z perspektywy czasu myślę, że po ,,Cudzie nad Wisłą" nie mamy już czym się pochwalić, być dumni. Kiedyś wojsko było wojskiem. Mieliśmy dobrych dowódców, ale ze śmiercią Piłsudskiego wszystko zaczęło się walić.

Książka jest dobra, ponieważ Piotr Chojnacki przytacza nam te dzieje z historii Polski, które dają powody do radości i udowadnia, że jak Polska chce, to potrafi. Myślę, że o zwycięstwach decydowało poczucie jedności. Wspólny interes o przyszłość Polski. Obecnie Polak dla Polaka wrogiem i tylko kopią się po kostkach.

Książka o pięknej przeszłości. Przyjemnie było sobie te fakty historyczne przypomnieć.

Ciekawe opisy, dużo map, i to co rzadko spotyka się w opracowaniach tego typu, to wierne przedstawienie graficzne wojsk kazdej ze stron konfliktu! Do tego smaczki w postaci ciekawostek o uzywanej w danym okresie uzbrojeniu.

18 użytkowników ma tytuł Zwycięstwa oręża polskiego na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Zwycięstwa oręża polskiego na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zwycięstwa oręża polskiego

Cytaty z książki Zwycięstwa oręża polskiego

Dodaj cytat z książki Zwycięstwa oręża polskiego