Zdobywca przestworzy. Testament Overmana

- The Cloud Walker. The Overman Culture
- 2016-01-01
- 2016-01-01
- Blanka Kuczborska
Dwie wyśmienite powieści brytyjskiego autora, obie opisujące postapokaliptyczne wersje odległej przyszłości.
W "Zdobywcy przestworzy" terminujący u malarza chłopiec marzy o lataniu. Niestety, wszelkie maszyny, które w dalekiej przeszłości doprowadziły cywilizację do upadku - są zabronione. Każdy członek społeczeństwa musi wykonywać przypadające mu z urodzenia i pozycji społecznej funkcje.
W "Testamencie Overmana" grupka dzieci powoli, wraz z dorastaniem odkrywa tajemnice dziwnego świata, który je otacza. Żyją w dziwnej rzeczywistości, w której premierem jest Winston Churchill, a królową Wiktoria. Gdzie na niebie Londynu w walkach powietrznych biorą udział aeroplany, sterowce i rakiety balistyczne.
Kup Zdobywca przestworzy. Testament Overmana w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Zdobywca przestworzy. Testament Overmana
34 użytkowników ma tytuł Zdobywca przestworzy. Testament Overmana na półkach głównych- Chcę przeczytać 19
- Galaktyka Gutenberga 2
- Galaktyka Gutenberga - Solaris 1
- Chcę - książki 1
- .x Galaktyka Gutenberga (Solaris) 1
- (F) Galaktyka Gutenberga 1
- Fantastyka 1
- Książki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zdobywca przestworzy. Testament Overmana
Opinia tyczy się "Zdobywcy przestworzy".
Interesujący pomysł. Napisana prostym, aczkolwiek przyjemnym językiem.
Pierwsza część bardzo dobra, druga jak dla mnie zbyt lukrowana.
Przesłanie, choć banalne jest niestety prawdziwe ;)
Powieść warta uwagi, ale nie każdego pochłonie.
Opinia tyczy się "Zdobywcy przestworzy".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresujący pomysł. Napisana prostym, aczkolwiek przyjemnym językiem.
Pierwsza część bardzo dobra, druga jak dla mnie zbyt lukrowana.
Przesłanie, choć banalne jest niestety prawdziwe ;)
Powieść warta uwagi, ale nie każdego pochłonie.
Pierwsza powieść to luddystyczne fantasy. Ludzie boją się wynalazków, dorabiają do tego ideologie, tutaj w wydaniu bardziej ekstremalnym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocne, zapadające w pamięć
Mocne, zapadające w pamięć
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteresujące, inspirujące, napisane prostym językiem. Czytałem w latach młodości, zafascynowany głównym bohaterem i jego życiem w południowej Anglii w dziwnych czasach. Teraz patrzę na to z nieco innej perspektywy - podstępnej roli kościoła luddystów, który jest ukazany jako strażnik braku postępu. Niestety widać alegorie do dzisiejszych czasów w Polsce. Kościół nie ma młodym ludziom kompletnie nic do zaproponowania, oprócz nakazów i zakazów. Identycznie jak w książkach Coopera.
Interesujące, inspirujące, napisane prostym językiem. Czytałem w latach młodości, zafascynowany głównym bohaterem i jego życiem w południowej Anglii w dziwnych czasach. Teraz patrzę na to z nieco innej perspektywy - podstępnej roli kościoła luddystów, który jest ukazany jako strażnik braku postępu. Niestety widać alegorie do dzisiejszych czasów w Polsce. Kościół nie ma...