Klątwa Tytana

- fantasy, science fiction
- Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy (tom 3)
- The Titan's Curse
- 2016-02-17
- 2016-02-17
- Agnieszka Fulińska
Kiedy Percy Jackson dostaje od swojego najlepszego kumpla Grovera pilną wiadomość z prośbą o pomoc, natychmiast przygotowuje się do walki. Przyjaciele ruszają na ratunek i odkrywają, że Grover spotkał kogoś wyjątkowego: dwoje potężnych dzieci półkrwi o nieznanym pochodzeniu. Ale to nie wszystko, co ich czeka. Król tytanów Kronos uknuł najbardziej podstępny ze swoich planów, a młodzi herosi mają być jego ofiarami.Nie tylko oni są w niebezpieczeństwie. Przebudził się starożytny potwór zdolny zniszczyć Olimp, a Artemida, jedyna bogini, która potrafi go wytropić, zaginęła. Percy i przyjaciele wraz z Łowczyniami Artemidy mają tylko tydzień, żeby odnaleźć porwaną boginię i rozwiązać tajemnicę potwora, na którego polowała. A po drodze będą się musieli zmierzyć z najniebezpieczniejszym wyzwaniem: mrożącą krew w żyłach klątwą tytana.
Kup Klątwa Tytana w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
Klątwa Tytana
Trzecia odsłona przygód Percy'ego już za mną. Najbardziej spodobał mi się przesympatyczny pegaz o imieniu Mroczny i nowy heros Nico (nie wiem jakim cudem, ale bardzo szybko domyśliłam się, czyim jest synem). Mam nadzieję, że będzie o nich sporo w następnych tomach. Natomiast nie przypadł mi do gustu wątek Łowczyń, jak dla mnie było w tym coś upiornego. Całkowicie podzielam zdanie dzieci Afrodyty w tej kwestii.
Oceny książki Klątwa Tytana
19011 użytkowników ma tytuł Klątwa Tytana na półkach głównych- Przeczytane 15 597
- Chcę przeczytać 3 280
- 2014 69

OPINIE i DYSKUSJE o książce Klątwa Tytana
Świetna przygoda.
Świetna przygoda.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWedług mnie lepsza niż poprzednia, było więcej spotkań z bogami, akcji, pojawili się nowi bohaterowie, tylko mało Annabeth. Nie nudziłam się.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa razie najlepszy tom
Ofiotaur jest według mnie bardzo słodki
I czasami zapominałam co się zadziało z jakaś postacią np. "Gdzie jest Grover", kartkuję kilka stron "Aha, popłynął z Ofiotaurem"
Książka wciągająca, całość dobrze przemyślana i tylko przeczytać następny tom, żeby się dowiedzieć co z Panem, bo coś przeczuwam, że będzie z nim coś złego
Na razie najlepszy tom
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAch, kolejny tom przygód Percy'iego i tym razem nie miałam spoilerów w postaci ekranizacji. Wyszło to na dobre, gdyż przeczytałam książkę szybciej niż poprzednie tomy :)
Ofiotaur jest według mnie bardzo słodki
Książka...
Trochę się to robi przewidywalne, ale nadal dostarcza rozrywki.
Trochę się to robi przewidywalne, ale nadal dostarcza rozrywki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajmniej ulubiona część serii z różnych powodów których tu nie załączę
Najmniej ulubiona część serii z różnych powodów których tu nie załączę
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna!
Świetna!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najlepszy tom z pierwszych trzech 🩷!
Chyba najlepszy tom z pierwszych trzech 🩷!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka przygodowa z elementami fantastyki i mitologi.
Świetna książka przygodowa z elementami fantastyki i mitologi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietny tom!
Świetny tom!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra no i w końcu skończyłam trzeci tom przód Percy’ego. Nie powiem że tym razem nie wciągnęłam się tak bardzo jak w poprzednich częściach i przeczytanie książki zajęło mi znacznie dłużej. Jakoś tak ta cała walka, te wojowniczki do mnie nie przemówiły. Jeśli chodzi o styl to wiadomo bardzo przyjemnie się ją czytało, jest napisana językiem potocznym itp. Pewnie jest to kwestia po prostu dotycząca wieku, książka zdecydowanie dla młodszych czytelników, ale nie powiem że pierwsze dwie części bardziej mnie porwały. Zabieram się do następnych i zobaczymy co dalej.
Dobra no i w końcu skończyłam trzeci tom przód Percy’ego. Nie powiem że tym razem nie wciągnęłam się tak bardzo jak w poprzednich częściach i przeczytanie książki zajęło mi znacznie dłużej. Jakoś tak ta cała walka, te wojowniczki do mnie nie przemówiły. Jeśli chodzi o styl to wiadomo bardzo przyjemnie się ją czytało, jest napisana językiem potocznym itp. Pewnie jest to...