Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole

Okładka książki Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole Skorupska Edyta, Beata Sokołowska
Okładka książki Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole
Skorupska EdytaBeata Sokołowska Wydawnictwo: Muza kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Muza
Data wydania:
2017-04-12
Data 1. wyd. pol.:
2017-04-12
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328705982
Średnia ocen

6,5 6,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,5 / 10
8 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
926
46

Na półkach: , ,

Tak naprawdę odejmuję cztery gwiazdki za stek bzdur, na którym opiera się cała książka. Nie ma żadnego potwierdzenia, że "alkaliczna dieta" wpływa dobroczynnie na zdrowie, co więcej, same jej założenia są śmieszne, gdy się im przyjrzeć. Na przykład cytryna, owoc, taki kwaśny, jakby ktoś nie kojarzył, prezentuje się jako produkt o odczynie zasadowym. Co...? Największym czynnikiem wpływającym na pH krwi jest oddychanie (co zostało potwierdzone naukowo),a nie jedzenie (jak twierdzą entuzjaści tej diety). Poza tym, jeśli chcielibyście zalkalizować swoją krew, to umarlibyście w drgawkach, konwulsjach i śpiączce.
Napisawszy to wszystko, przechodzę do uzasadnienia, czemu aż sześć gwiazdek. Bo to naprawdę dobra książka kucharska. Autorki, pomijając główne założenie, odwołują się do dobry trendów, takich jak jedzenie śniadania czy opieranie posiłków na lokalnych i sezonowych produktach. Przepisy są raczej proste, mało wymagające, ale jednocześnie z niestandardowymi połączeniami smaków, fajne do wykorzystania jako bazy pod inne potrawy. Pieczona brukselka z czosnkiem na stałe trafiła do mojego jadłospisu, w końcu przekonałam się też do pora, plus brownie z batatów przypadło do gustu nawet najbardziej mięsożernym, glutenożernym i uzależnionym od białego cukru znajomym (w dodatku wyglądało jak ze sklepu). A do tego wszystkiego książka jest przepięknie wydana. Często do niej wracam.

Tak naprawdę odejmuję cztery gwiazdki za stek bzdur, na którym opiera się cała książka. Nie ma żadnego potwierdzenia, że "alkaliczna dieta" wpływa dobroczynnie na zdrowie, co więcej, same jej założenia są śmieszne, gdy się im przyjrzeć. Na przykład cytryna, owoc, taki kwaśny, jakby ktoś nie kojarzył, prezentuje się jako produkt o odczynie zasadowym. Co...? Największym...

więcej Pokaż mimo to

avatar
66
44

Na półkach: ,

Pozycja ładnie wydana ;-O. 3/4 pozycji to przepisy ze zdjęciami. Jeżeli masz rodzinę do wykarmienia to przepisy są średnie...Chyba, że jesteś "vege-singielką"..(troszkę wyzłośliwiam się ;-). Ale żeby być obiektywnym(sic!) rady całkiem przyzwoite.

Pozycja ładnie wydana ;-O. 3/4 pozycji to przepisy ze zdjęciami. Jeżeli masz rodzinę do wykarmienia to przepisy są średnie...Chyba, że jesteś "vege-singielką"..(troszkę wyzłośliwiam się ;-). Ale żeby być obiektywnym(sic!) rady całkiem przyzwoite.

Pokaż mimo to

avatar
604
570

Na półkach: , , , , , , ,

Dieta alkaliczna to "odżywanie, którego celem jest dbanie o równowagę kwasowo-zasadową organizmu."

A "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" jest wspaniałą książką i wielką inspiracją. Mnóstwo pysznych przepisów z ogólnie dostępnych produktów. Zdjęcia, które cieszą oko i sprawiają, że sam stajesz się głodny. Poza tym wielki plus za dwie tabele: jedna informuje w jakich miesiącach jest sezon na dany owoc i warzywo, druga natomiast o terminie i sposobie przechowywanie produktów spożywczych. Dużo porad i genialnie podzielone przepisy ze względu na główny produkt, śniadanie, coś słodkiego lub wykorzystanie resztek! W naszej kuchni nic się nie może znajdować.

Jeśli znamy się już długo, to dobrze wiesz, że lubię odkrywać nową kuchnię i przepisy, ale i tradycjonaliści znajdą coś tu dla siebie. Nawet babcia była zachwycona, a ciężko ją zachwycić nowoczesną kuchnią. Poza tym zdrowo, nie znaczy nudno! Polecam spróbować i skorzystać z "Alkalicznego gotowania"!

Dieta alkaliczna to "odżywanie, którego celem jest dbanie o równowagę kwasowo-zasadową organizmu."

A "Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole" jest wspaniałą książką i wielką inspiracją. Mnóstwo pysznych przepisów z ogólnie dostępnych produktów. Zdjęcia, które cieszą oko i sprawiają, że sam stajesz się głodny. Poza tym wielki plus za dwie tabele: jedna informuje w jakich...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    24
  • Przeczytane
    9
  • Posiadam
    7
  • Zdrowie
    3
  • 2018
    2
  • Moje...:D
    1
  • Przepisy
    1
  • Do kupienia
    1
  • Ulubione
    1
  • Herbs & Vegetarian & Cooking & Gardening
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole


Podobne książki

Przeczytaj także