Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie

- zdrowie, medycyna
- 2014-01-01
- 2014-01-01
Rozpocznij podróż po krainie aromatów i smaków!Coraz częściej w naszych domach goszczą egzotyczne warzywa. Doceniając ich walory smakowe, rzadko zastanawiamy się nad ich właściwościami.Zaproponowany tekst pozwoli odkryć właściwości smakowe i lecznicze wielu prezentowanych roślin, będących źródłem witamin i minerałów niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu.Najnowsza propozycja wydawnicza jest zachętą do poszukiwań i kulinarnych eksperymentów.
Kup Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie w ulubionej księgarni
Oceny książki Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie
Cytaty z książki Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie
Dodaj cytat z książki Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Egzotyczne warzywa. Właściwości lecznicze i zastosowanie
Cienka, ale ciekawa pozycja. Urocze ryciny pokazujące jak dana roślina wygląda są miłym dodatkiem do ich opisów. W opisach brak niestety konsekwencji. Przy niektórych roślinach dostajemy przepisy kulinarne, przy innych wzmianki o ledendach, w których się pojawiły. Przy kilku roślinach zostały opisane ich właściwości lecznicze. Nie jest to bardzo szczegółowy ani kompletny opis egzotycznych warzyw, ale książeczka ma swój urok.