- biznes, finanse
Rich DeVos, współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu NBA Orlando Magic, posiada cechy rzadko spotykane wśród dzisiejszych liderów biznesu: mądrość, oddanie innym, filantropię, patriotyzm, nieustanne podkreślanie roli rodziny jako rzeczy najcenniejszej i najważniejszej w życiu. Każdy rozdział tej książki wypełniają historie ludzi, którzy mieli okazję przyglądać się życiu Richa DeVosa z bliska. "Podczas dosłownie setek rozmów, które przeprowadziłem, nie usłyszałem o Richu DeVosie ani jednej negatywnej opinii! Każdy, z kim rozmawiałem - od kelnerki, boya hotelowego i dozorcy aż po byłego prezydenta USA - mówił o Richu jedynie z podziwem i wdzięcznością- pisał w posłowiu do książki jej coautor, Pat Williams.Rich DeVos z pewnością zostanie zapamiętany jako jeden z największych współczesnych przedsiębiorców. On i jego partner, Jay Van Andel, zaczęli praktycznie od zera, budując firmę, która umożliwia prowadzenie działalności gospodarczej dosłownie milionom ludzi na całym świecie. Stworzyli korporację, która dała początek zupełnie nowej formie indywidualnego przedsiębiorstwa, i wciąż jest jednym z najbardziej niezwykłych, społecznych i kulturowych fenomenów naszych czasów.
Kup Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic w ulubionej księgarni
Oceny książki Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic
16 użytkowników ma tytuł Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic na półkach głównych- Chcę przeczytać 12
- Biznes/Motywacje 1
- Money, money, money 1
- 2015 1
- Valore mobiliare - słowniki, poradniki 1
- Gdzie ci mężczyźni: biografie / wsp / listy / świad 1
- Hibernacja 1
Cytaty z książki Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic
Dodaj cytat z książki Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Być jak Rich DeVos. Współzałożyciel firmy Amway i właściciel klubu Orlando Magic
Książka „Być jak Rich DeVos” to bardzo dobra i przyjemna w odbiorze biografia. Czytało mi się ją wyjątkowo lekko, a jak na ten gatunek – wręcz znakomicie. Wciągnęła mnie na tyle, że pochłonąłem ją bardzo szybko. Co ważne, w wielu momentach mogłem odnaleźć w niej siebie i utożsamić się z postawą Rich DeVos.
Największe wrażenie zrobiła na mnie warstwa wartości, które Rich DeVos konsekwentnie prezentował przez całe swoje życie. Szczególnie zapadło mi w pamięć jego powiedzenie, które często powtarzał, gdy był chwalony po wystąpieniach publicznych — mówił wtedy, że jest „tylko grzesznikiem zbawionym przez Boga”. Pokazuje to ogromną pokorę, spójność wewnętrzną i autentyczność, które rzadko spotyka się w światach wielkiego biznesu.
Książka bardzo dobrze pokazuje, jak w praktyce łączyć prowadzenie biznesu z chrześcijańskim systemem wartości. Poprzez życiorys Richa DeVosa autorzy pokazują, jak podchodzić do ludzi, jak budować relacje, jak zachowywać się jako lider i przedsiębiorca bez tracenia kręgosłupa moralnego. To nie jest sucha biografia, ale źródło konkretnych postaw i zachowań, które można przenieść do własnego życia.
Serdecznie polecam tę książkę wszystkim, którzy chcą budować biznes w sposób etyczny, oparty na wartościach chrześcijańskich, a jednocześnie skuteczny i długoterminowy. To inspirująca lektura, z której naprawdę można coś wynieść.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajwiększe wrażenie zrobiła na mnie warstwa wartości, które Rich...