Radykalna manifestacja marzeń

Okładka książki Radykalna manifestacja marzeń autora Colin C. Tipping, 9788387025700
Okładka książki Radykalna manifestacja marzeń
Colin C. Tipping Wydawnictwo: Grupa Medium nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Radical Manifestation: The Fine Art of Creating the Life You Want...
2011-01-01
2011-01-01
Katarzyna Różycka, Ireneusz Rudnicki

Kup Radykalna manifestacja marzeń w ulubionej księgarnii

Oceny książki Radykalna manifestacja marzeń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Radykalna manifestacja marzeń

#1620 - „Radykalna manifestacja marzeń” - Colin C. Tipping - Wydawnictwo Medium
#90/2025

„Gdy uczymy się nowej ujętności, docenianie stopniowych, niewielkich sukcesów na każdym poziomie jest niezwykle ważne, ponieważ wzmacnia naszą wiarę i poczucie własnej wartości. Pamiętajmy, by intencje formułowane na pierwszym etapie nauki miały duże prawdopodobieństwo spełnienia.”
📖 Radykalna Manifestacja Marzeń
✍️ Colin C. Tipping
🏛️ Wydawnictwo Medium
📚 184 strony
📅 Premiera: 01.01.2011
📂 Kategoria – Nauki Społeczne, Psychologia, Socjologia
Colin C. Tipping w „Radykalnej Manifestacji Marzeń” podkreśla znaczenie małych kroków i konsekwentnej pracy nad sobą w procesie osiągania celów. Książka jest pełna praktycznych wskazówek, ćwiczeń i refleksji, które pomagają zbudować pewność siebie oraz wiarę we własne możliwości.
Autor uczy, że każda, nawet najmniejsza zmiana, ma znaczenie, a skupienie na realistycznych i osiągalnych celach zwiększa szansę na sukces. To poradnik, który łączy elementy psychologii, samorozwoju i socjologii, pokazując, jak świadomie kształtować życie, by przyciągać pożądane rezultaty.
🌿 Polecam tę książkę każdemu, kto chce nauczyć się skutecznej manifestacji swoich marzeń i rozwijać poczucie własnej wartości.

#1620 - „Radykalna manifestacja marzeń” - Colin C. Tipping - Wydawnictwo Medium
#90/2025

Genialna! Polecam!

Genialna! Polecam!

Świetna książka. Pokazuje o co naprawdę chodzi w afirmacji, że to coś więcej niż napisanie zdań, które nasza podświadomość zamienia w pył, to głębsze zrozumienie działania świata i naszych schematów.
Na końcu książki znajduje się cudowne ćwiczenie, które wywołuje wiele pięknych emocji. Po przeczytaniu tej książki czuje ogromną wdzięczność za to co mam i jasność mojego życiowego celu.
9/10 ze względu na to, że niektóre treści z książki „Radykalne Wybaczanie” się powtarzają.

172 użytkowników ma tytuł Radykalna manifestacja marzeń na półkach głównych
32 użytkowników ma tytuł Radykalna manifestacja marzeń na półkach dodatkowych

6 filarów poczucia własnej wartości Nathaniel Branden
6 filarów poczucia własnej wartości
Nathaniel Branden
Książka z tych życiowych, poruszających swoją zawartością. Autor podzielił książkę na wewnętrzne źródła poczucia wartości oraz zewnętrzne. Nie ukrywam, że te wewnętrzne poruszyły mnie bardziej. Wśród sześciu filarów poczucia wartości wyróżnione zostały: praktyka świadomego życia praktyka samoakceptacji praktyka odpowiedzialności za siebie praktyka asertywności praktyka życia celowego. Słowo praktyka oznacza tu dyscyplinę, sposób regularnego postępowania, sposób bycia. Jako ćwiczenia w budowaniu poczucia własnej wartości autor stosuje metodę dokańczania zdań. Większość z tych zdań ma zwiększyć naszą samo świadomość, albo pobudzić nas samych do samo uzdrowienia, do zmiany sposobu postrzegania siebie. Ciekawe było stwierdzenie autora, że tylko psychoterapeuta, który sam odbudowywał swoje poczucie wartości jest w stanie przeprowadzić innych przez ten proces, którego sam doświadczył i zrozumiał. Nathaniel Branden uświadomił mi w tej książce jak bardzo jesteśmy odpowiedzialni za swoje myśli, budowanie szczęścia, życia i samoświadomości. Czy pozwolimy by czyjaś opinia o nas lub decyzja życiowa miała druzgocący wpływ na nas, nasze samopoczucie, szczęście czy przyszłość? To jak zareagujemy w danym momencie często wypływa z naszego poczucia wartości i samoświadomości. Poczucie własnej wartości musimy znaleźć w sobie a nie szukać go w opiniach innych. Miłość męża czy żony nie sprawi, że sam będę kochać siebie. Autor stwierdza, że nie można mieć za wysokiej samo oceny, tak samo jak nie można być zbyt zdrowym. Zdrowe poczucie własnej wartości ułatwia nam podejmowanie życiowych wyzwań i wychodzenie z życiowych problemów. Osoba o niskiej samoocenie bardziej przeżywa porażki i rzadziej stawia sobie ambitne cele lub wyzwania. Często staje się bierna. Na drodze do odbudowania poczucia własnej wartości staje lenistwo i unikanie dyskomfortu. Wysiłek i niewygoda sprzyjają budowaniu naszej siły i tym samym dobrej opinii o sobie. Ciężko streścić 478 stron wiedzy m.in o asertywności, wyznaczaniu celów, niezależności, moralności, życiu z zasadami, czy braku systemu edukacji, który uczyłby ludzi myślenia a nie przystosowywania się do reguł i otoczenia (zabijania kreatywności). Nie ukrywam, że ta książka w wielu aspektach była o mnie. O moim wewnętrznym dziecku, wiecznie pod krytyką z powodu wyglądu, zamkniętym w sobie, cichym, grzecznym, przynoszącym dobre oceny, ale w środku smutnym, samotnym i nie wychylającym się. Kimś kto nie wierzył, że szczęście jeszcze przyjdzie. Lektura rozwinęła moją samoświadomość. Cytaty: "Jeśli nie zasługuję na miłość jest mi trudniej uwierzyć, że ktoś inny mnie pokocha" "Kto nie kocha samego siebie, nie potrafi pokochać innych"
Ewa - awatar Ewa
oceniła na1026 dni temu

Cytaty z książki Radykalna manifestacja marzeń

Dodaj cytat z książki Radykalna manifestacja marzeń