Naród zatracenia

Okładka książki Naród zatracenia autora Mariusz Sołtysik, Maciej Świerkocki, 9788363182137
Okładka książki Naród zatracenia
Maciej ŚwierkockiMariusz Sołtysik Wydawnictwo: komiksy
komiksy
2014-08-01
2014-08-01

Kup Naród zatracenia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Naród zatracenia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Naród zatracenia

2010

Coś jakby demoniczne fantasy inspirowane Holocaustem. Hmmm...
Niby historia łódzkiego getta, ale bohater ma być jakby metaforycznym wcieleniem zła, jednocześnie nadal będąc małym żydowskim chłopcem… Odważna koncepcja, wykonanie takie se.
Przez większość czasu zastanawiałam się ale o co kaman? mimo że kanwę historyczną tej opowieści znam od podszewki. Przydałoby się popracować nad scenariuszem.
Spodobało mi się, że nietypowo jak na współczesny komiks, narracja była obok ramek z ilustracjami, nie w środku obrazka. To jakoś do tej historii pasowało.
Natomiast koło "Mausa" to to nawet nie leżało.
Ode mnie ocena 3. Plus jeden za dobre chęci.

PS. Zamiast tego wolałabym komiksową biografię Abramka Koplowicza.

Coś jakby demoniczne fantasy inspirowane Holocaustem. Hmmm...

Na początku kiedy dostałam ją na święta nie byłam zbyt chętna na jej przeczytanie, skłoniłam się dopiero wieczorem przed pożyczeniem książki nauczycielowi.
Zaraz po przeczytaniu żałowałam, że nie przeczytałam wcześniej
Krótka książka zupełnie nie w moim guście opisująca losy narodu żydowskiego w Łodzi okazała się idealną książką!

Zaraz po przeczytaniu żałowałam, że nie przeczytałam wcześniej

14 użytkowników ma tytuł Naród zatracenia na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Naród zatracenia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Naród zatracenia

Okładka książki Tygiel Kultury nr 236 Marcin Bałczewski, Piotr Gajda, Olga Juskowiak, Anna Mochalska, Kazimierz Puławski, Justyna Schramm, Maciej Świerkocki, Zalibarek, Rafał Zięba
Okładka książki Uczennica chińskiej kurtyzany Witold Jabłoński, Liu Sing, Maciej Świerkocki
Uczennica chińskiej kurtyzany Witold Jabłoński, Liu Sing, Maciej Świerkocki

Okładka książki Batman - Detective Comics: Gothamski Nokturn: Akt III Riccardo Federici, Lee Loughridge, Stefano Raffaele, Ram Venkatesan
Okładka książki Bastard tom 2 Kim Carnby, Youngchan Hwang
Bastard tom 2 Kim Carnby, Youngchan Hwang
Okładka książki Kaina i Bezkresne Morze Śniegu tom 01 Tsutomu Nihei, Itoe Takemoto
Kaina i Bezkresne Morze Śniegu tom 01 Tsutomu Nihei, Itoe Takemoto
Okładka książki Sangoma. Przeklęci z Kapsztadu Caryl Férey, Corentin Rouge
Sangoma. Przeklęci z Kapsztadu Caryl Férey, Corentin Rouge
Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV
Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV

Cytaty z książki Naród zatracenia

Dodaj cytat z książki Naród zatracenia