Revived

Okładka książki Revived autora Samantha Towle, 1514757214
Okładka książki Revived
Samantha Towle Wydawnictwo: CreateSpace Independent Publishing Platform Cykl: Revved (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Revved (tom 2)
2015-07-08
2015-07-08
angielski

Kup Revived w ulubionej księgarnii

Oceny książki Revived

OPINIE i DYSKUSJE o książce Revived

Przynajmniej tu była jakaś fabuła, w odróżnieniu od pierwszej części. Nie czaję głównej bohaterki, kupowanie kawy i kanapek jest ok, wspólna kolacja w gronie przyjaciół jest ok, jeżdżenie autem razem jest ok, wspólny wyścig jest ok, ale zerwanie terapii z pacjentem nie jest ok, bo jak ona mu wyjaśni że leci na niego XD więc w sumie musi z nim wychodzić tak 🙂 ale później jednak afera bo wspólny wyścig jednak nie jest ok XD Bohaterka wybiórczo stosowała etykę zawodową 🙂 Cieszę się że na końcu straciła pracę, a nie że autorka ją jakoś z tego wybroniła. Co za dramat 🙂

India Harris nie miała łatwego życia. Została porzucona, gdy była dzieckiem, potem dorastanie w rodzinach zastępczych. Miała jednak brata bliźniaka, na którym mogła polegać w każdej sytuacji, nawet wtedy, kiedy w bardzo młodym wieku zaszła w ciążę z nieodpowiednim mężczyzną. Pragnąc zapewnić synowi życie, o którym mogła tylko pomarzyć, dostała się na studia i ukończyła je z wyróżnieniem. Teraz ma trzydzieści lat i jest uznaną terapeutką.

Leonardo Silva osiągnął szczyt kariery kierowcy Formuły 1. Jednak tragiczny wypadek dosłownie postawił go twarzą w twarz ze śmiercią. Po prawie roku ciężkiej rehabilitacji może wrócić na tor, ale trauma po wypadku jest tak silna, że Leonardo trzyma się z dala od samochodów. Jego dni i noce są wypełnione litrami alkoholu i mnóstwem anonimowych kobiet, którymi próbuje zagłuszyć frustrację i gniew.
Właśnie zaczyna się jego ostatni rok kontraktu i wie, że ma tylko dwa wyjścia, albo wróci za kierownicę bolidu, albo może się pożegnać ze wszystkim. Tak właśnie trafia do gabinetu Indii Harris.
Już przy pierwszym spotkaniu oboje czują przyciąganie, ale jakiekolwiek uczucia nie są w planie ani Indii and Leonardo. Każdy z nich ma zbyt wiele do stracenia... a może jednak coś zyskają?

Końcówka pierwszego tomu — Revved — była zapowiedzią kolejnego i to mnie zaciekawiło i naprawdę wszystko zapowiadało się o niebo lepiej niż w przypadku pierwszego, ale potem było coraz gorzej. A mam oczywiście na myśli ich relację... Najpierw było okej, oboje próbują walczyć z pożądaniem i przyciąganiem. Dla Indii jest to nieetyczne, w końcu Leonardo jest jej pacjentem, a ona ze względu na syna nie chce stracić pracy. Leonardo większość czasu myśli tym drugim męskim mózgiem, ale nie chce nic robić, bo ona jest jego terapeutką, a on musi wrócić na tor i potrzebuje tej terapii. Potem nie widzą się ponad pół roku (była kłótnia),nie wiadomo, co wtedy się działo, a potem bum! Spotykają się i nagle się mocno kochają... albo w książce zabrakło kilku rozdziałów, albo nie wiem co...
Nie zapomnijmy o kolejnych nieścisłościach związanych ze światem F1, które pojawiły się w Reveed, jednak muszę przyznać, że wątek z byłym „chłopakiem” Indii, a zarazem ojcem jej syna, uratował tę historię. Choć myślę, że fajnie można było go trochę rozwinąć.

Całkiem przyjemna historia. Kierowca Formuły 1 jest po wypadku na torze i ma problem z powrotem za kółko, co w jego zawodzie jest niezbędne. Postawione ma ultimatum albo wraca albo wylot. Czy uda mu się wrócić na tor ? Czy piękna Pani terapeutka mu w tym pomoże?

1651 użytkowników ma tytuł Revived na półkach głównych
276 użytkowników ma tytuł Revived na półkach dodatkowych