ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości

- 2015-08-24
- 2015-08-24
Marcin Jakimowicz, dziennikarz „Gościa Niedzielnego”, od ponad dwudziestu lat modli się we wspólnocie Kościoła. Doświadczył wielu wzlotów i kryzysów wiary, jednak niedawno w jego życiu nastąpił przełom. Przełom w sposobie myślenia o Panu Bogu. Autor opisał swoje doświadczenia oraz historie ludzi, którzy podobnie jak on na własnej skórze odczuli potężną siłę Miłości.
Zero wymądrzania się. Zero teoretycznych rozważań. Zero nachalnej propagandy. 100% żywego doświadczenia wiary.
Ta książka to 44 dobre wiadomości. O Wszechmogącym, który uzdrawia, i ludziach, którzy mu zaufali.
Przekonaj się, kim jest Bóg i pozwól mu działać w Twoim życiu. Uwielbiaj i rób, co chcesz!
Kup Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości
Jest wiele powodów, dla których trzeba przeczytać tą książkę. Bo pisze Jakimowicz z głębi swojego doświadczenia, nie jako wielki teologiczny teoretyk, ale praktyk codziennego życia Ewangelią. Raz wybrawszy ciągle wybierać musi, i wybiera, drogę prawdy i życia. O tym chce opowiedzieć. Byśmy się Bogiem zachwycili i prowadzili życie, które będzie Go chwaliło wszystkim co mamy i czego nie mamy i nie koniecznie musimy mieć. Książka zachęca co metanoi. To znaczy zmiany myślenia, wielkiej przemiany naszego umysłu. I trzeba się wyzbyć popularnego myślenia, że jak bywam zły i dotknie mnie Boża łaska to stanę się od razu dobry. Tu chodzi o coś więcej, znacznie więcej. Myśleć kategoriami nie z tego świata, choć w tym świecie żyjemy; no właśnie po to tylko, żeby światu było lepiej z nami i innym było lepiej w tym świecie. By działo się Królestwo tu na ziemi. Jeśli nie jest to obojętne dla Ciebie to przeczytaj i sam doświadcz tego co odkrywa Jakimowicz.
Oceny książki Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości
187 użytkowników ma tytuł Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości na półkach głównych- Przeczytane 102
- 2017 2
- Wiara 2
- Marcin Jakimowicz 1
- Przeczytane 2016 1
Tagi i tematy do książki Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości

Cytaty z książki Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości
Jezus dostał to, na co ja zasłużyłem, abym mógł dostać to, na co On zasłużył. Jego ofiara jest absolutna, pełna, doskonała. On już zapłacił, "skreślił zapis dłużny". Nosił nasze grzechy i choroby.
Rozwiń Zwiń By wyszeptać: "Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia", muszę odkryć, że bez Niego jestem całkowicie bezradny i nie mogę niczego osiągnąć.
To On jest moim oddechem.
By wyszeptać: "Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia", muszę odkryć, że bez Niego jestem całkowicie bezradny i nie mogę niczego osiągnąć.<...
Rozwiń ZwińBóg, patrząc na mnie, widzi mnie już takiego, jak będę wyglądał w chwale Jego królestwa. Widzi we mnie godność swojego syna.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo pierwsza książka autorstwa Marcina Jakimowicza, jaką przeczytałam. Przyciągnął mnie do niej tytuł oraz opis. Przyznam, że wiązałam z nią duże nadzieje, że otworzy mi oczy na wiele spraw. Tymczasem lektura trochę mnie rozczarowała. Tytuły rozdziałów były dla mnie dość niezrozumiałe i czasem nie mogłam znaleźć ich powiązania z treścią, ktorą zawierały. Niekiedy też odnosiłam wrażenie, że autor pisze "o niczym". Na pewno zapamiętam parę cennych spostrzeżeń odnośnie Boga. Jednak spodziewałam się po książce czegoś więcej.
To pierwsza książka autorstwa Marcina Jakimowicza, jaką przeczytałam. Przyciągnął mnie do niej tytuł oraz opis. Przyznam, że wiązałam z nią duże nadzieje, że otworzy mi oczy na wiele spraw. Tymczasem lektura trochę mnie rozczarowała. Tytuły rozdziałów były dla mnie dość niezrozumiałe i czasem nie mogłam znaleźć ich powiązania z treścią, ktorą zawierały. Niekiedy też...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZarówno książka, jak i autor są genialni :-) Polecam każdemu, kto chciałby poczuć świeży powiew swojej wiary.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to44 dobre wiadomości dla Ciebie!
Ta pozycja to odwrotność. Wiele wyjaśnia i wiele pozytywnych myśli Tobie przekaże. Bardzo łatwa w odbiorze i z nieosiągalnego Boga, pokaże Ci Boga, który jest na wyciągnięcie ręki.
Jest tu tak wiele historii z życia, życia znanych osobistości, że znajdziesz w niej na pewno cząstkę siebie. Znajdziesz fragmenty pisma świętego, jednak jeśli ich czytanie nie przychodzi Ci łatwo to jest to świetna alternatywa.
Mi się bardzo podobała i wiem, że na pewno do niej wrócę. I to nie raz. Dlatego zostanie w mojej biblioteczce już na zawsze ❤️
Oczywiście pozycja dla wierzących, to nie pozostawia wątpliwości 🙃
44 dobre wiadomości dla Ciebie!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOstatnio coraz więcej negatywnych informacji do nas dociera. Przyjdzie w końcu taki moment, że opadniemy z sił. Nie będziemy chcieli tego słuchać. Wielokrotnie strach zagląda nam w oczy i mamy dość otaczania się negatywnymi myślami.
Wpuszcza takie świetełko do serca. Znajdujesz nadzieję nawet w najtrudniejszych sytuacjach.
Bardzo dobra lektura.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra lektura.
Książka Pan Bóg? Uwielbiam! 44 dobre wiadomości długo leżała nieczytana przeze mnie i Chwała Bogu, że w końcu po nią sięgnąłem.
Po prostu nie spodziewałem się jaka jest dobra. Nie kojarzyłem bliżej autora więc po tytule spodziewałem się kolejnych, wzniosłych rozważań jak to trzeba się modlić w każdym czasie…. To, że trzeba się modlić jest oczywiste ale preferuję książki od ludzi, którzy tego głęboko doświadczali a nie tylko “filozofują”…
I ta jest właśnie taka! Ta książka to faktycznie 44 dobre wiadomości. Bez lukrowania czy infantylizmu. Każdy rozdział to doświadczenia wiary autora lub osób, które spotkał! Wiara i kościelny “światek” nie zawsze są łatwe ale autor pomaga nam dostrzec potężnego i miłującego Boga wśród naszych zmagań.
Bardzo polecamy
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo prostu nie spodziewałem się jaka jest dobra. Nie kojarzyłem bliżej autora więc po tytule spodziewałem się kolejnych, wzniosłych rozważań jak to trzeba się modlić w każdym czasie…. To, że trzeba się modlić jest oczywiste ale preferuję książki od...
Dobre, osobiste, proste, optymistyczne, szczere!
Dobre, osobiste, proste, optymistyczne, szczere!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWspaniała, bogata w mądre spostrzeżenia i refleksje autora, dla tych którzy mają silną relację z Panem Bogiem i tych, którzy wciąż Go jeszcze szukają w swoim życiu. Czyli, tak naprawdę dla każdego:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka rewolucyjna i nie jest to przejęzyczenie. Bo spowodowała rewolucję w moim myśleniu. Stwierdzenie że w Ewangelii nie ma ani jednej sytuacji by Jezus mówił komuś aby zaakceptował swą chorobę - tylko uzdrawiał!!! - dosłownie powaliło mnie na łopatki. On chce byśmy byli zdrowi a nie cierpiący, więc prośmy o uzdrowienie!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka, aż się zdziwiłam, bo szczerze mówiąc nie spodziewałam się niczego szczególnie wyjątkowego. Parę wiadomości było dla mnie naprawdę cennych, kilka zwyczajnych, jedną chyba nie do końca zrozumiałam. W ogóle książki, które zmieniają moje myślenie, a więc które mają naprawdę realny wpływ są dla mnie bardzo cenne, ta jest jedną z nich. Marcin Jakimowicz pisze o cierpieniu w sposób, z którym się dotąd nie spotkałam. A cuda są opisane tak, że rodzą niesamowitą wiarę i nadzieję w człowieku.
PS Błogosław Boga w trudnych chwilach, nie przeklinaj ich.
Bardzo dobra książka, aż się zdziwiłam, bo szczerze mówiąc nie spodziewałam się niczego szczególnie wyjątkowego. Parę wiadomości było dla mnie naprawdę cennych, kilka zwyczajnych, jedną chyba nie do końca zrozumiałam. W ogóle książki, które zmieniają moje myślenie, a więc które mają naprawdę realny wpływ są dla mnie bardzo cenne, ta jest jedną z nich. Marcin Jakimowicz...