Bractwo Nieśmiertelnych

- fantasy, science fiction
- Matt Pulaski (tom 2)
- 2015-04-08
- 2015-04-08
Królewskie skarby, tajemnice i trupy. Dużo trupów.
Co łączy zabójczy obłęd kolumbijskich partyzantów, średniowieczny spiski zamek i trzy pokolenia polskich uczonych?
Malownicze krajobrazy Małopolski spłyną krwią nowego ukrzyżowania i rajdu morderców – nieobliczalnych i nieśmiertelnych.
W zacieśniającej się pętli zbrodniczej ambicji, naukowej pasji i narkotykowego szaleństwa kwestią życia i śmierci stanie się odpowiedź na pytania, co zawierała kopia kopii kilku sznurków i czy istniał oryginał zaginionego odpisu.
Losy Rzeczypospolitej będą zależeć od przygotowania BOR-u na atak zombie, a przyszłość co najmniej jednego kontynentu od klątwy Inków.
Agent specjalny Matt Pulaski powraca. Przed wami najgorętsze lato w historii Polski.
Kup Bractwo Nieśmiertelnych w ulubionej księgarni
Oceny książki Bractwo Nieśmiertelnych
274 użytkowników ma tytuł Bractwo Nieśmiertelnych na półkach głównych- Przeczytane 167
- Fantastyka, fantasy, science fiction 2
- Beletrystyka 2
- Kryminał, sensacja, thriller 2
- Thriller/sensacja/kryminał 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bractwo Nieśmiertelnych
Dalsze losy Matta Pulaskiego przenoszą nas do krainy Inków zagadki sznurków czyli kipu i wielkiego skarbu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZAPRASZAM DO SŁUCHANIA AUDIOBOOKÓW NA MOIM CHOMIKU ANTEK731. Tylko profesjonalny lektor sprawdzone i pełne pliki.
Podobała mi się trochę mniej niż pierwszy tom, pewnie ze względu na tematykę, bo starożytne kultury indiańskie nie leżą w kręgu moich zainteresowań. Niemniej jednak, jak to u Wolff'a, świetny styl i wartka akcja sprawiają, że o czym by nie pisał, i tak czyta się znakomicie. Dodatkowy plus za psa Sylwestra ^_^
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna świetna książka Vladimira Wolffa, sequel „Tropiciela”. Tym razem motywem głównym jest tajemnica skarbu Inków ukrytego na terenie naszego kraju, i wokół tego toczy się cała akcja. A akcji tej nie brakuje, „Bractwo Nieśmiertelnych” jest nią wręcz napakowane! Dzięki temu książkę się pochłania w ekspresowym tempie.
Z każdą kolejną powieścią tego Autora żałuję, że tak późno poznałem jego twórczość; zatem teraz to sukcesywnie nadrabiam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ każdą kolejną powieścią tego Autora żałuję, że tak...
Drugi tom poświęcony Mattowi Pulaskiemu trzyma poziom pierwszej części. W tej książce bardzo mi się podobał wątek Inkaski. Bohaterowie książki są przedstawieni ciekawie i wciągają czytelnika w swoje losy. Bez wątpienia można się z nimi utożsamiać.
Niestety także w przypadku tego tomu audiobook pozostawia wiele do życzenia... Nie mniej z samą książką warto się zapoznać, przy czym sugerowałbym jednak wersję papierową, ew. ebooka.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety także w przypadku tego tomu audiobook pozostawia wiele do życzenia... Nie mniej z samą książką warto się zapoznać,...
Matt Pulaski powraca. Sensacyjno-awanturnicza powieść o inkaskich skarbach, piśmie węzełkowym i południowoamerykańskich kartelach narkotykowych. Wakacyjna, lekka lektura, którą szybko się czyta nie obciążając za bardzo pamięci. Akcja goni akcję.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd pierwszej strony wciäga jak tajemniczy las i nie wypuszcza...
Swietna sensacja,przygoda.
- ksiäzki to zakonczenie....banalne,jakby na skröty bo autor sie znudzil wlasnä akcjä. Szkoda - osobiscie oczekwialem bardziej spektakularnego zakonczenia tej jakze swietnej pozycji
Od pierwszej strony wciäga jak tajemniczy las i nie wypuszcza...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSwietna sensacja,przygoda.
Książka obowiązkowa dla każdego fana literatury sensacyjne. Kolejna odsłona przygód Matta Pulaskiego która dosłownie wciska w fotel zawrotną akcją. Fabuła toczy się z prędkością pociągu ekspresowego a teraźniejszość przeplata się z przeszłością. Ogólnie pozycja bardzo dobra z małym minusem którym jest zakończenie. Wspomniane zakończenie jak dla mnie jest całkowicie niezrozumiałe i dosłownie ucięte w połowie wątku. Ale mam nadzieję że kolejne przygody agenta Pulaskiego będą już tylko lepsze. Ogólnie polecam z małym minusem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo łączy latynoskich terrorystów, Inków i pewien zamek w Polsce?
Trup ściele się gęsto, nasz znajomy agent Max Pulaski, robi wszystko, aby rozwiązać tajemniczą sprawę, a nie będzie to łatwe.
Inkaskie kipu, mogą zawierać tajemnicę, która wstrząsnąć może całym światem, ale czy to aby autentyczne zapiski?
Przygotowania BOR-u, do ewentualnego ataku zombie, to najlepszy moment tej książki.Jestem zachwycony, a to już dużo.
Świetna, trzymająca w napięciu książka, pełna przewrotnego humoru, bowiem, takie akcje, jak w tej powieści, nie mogą być brane na poważnie.
Z uśmiechem na twarzy polecam, cykl o Maxie Pulaskim, to będzie mój ulubiony bohater.
Co łączy latynoskich terrorystów, Inków i pewien zamek w Polsce?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTego musicie dowiedzieć się sami.Akcja rozwija się powoli, ale jak już wsiąkniemy w tą atmosferę, to po prostu, cud miód i orzeszki.
Inkaskie kipu, mogą zawierać tajemnicę, która...
ciekawa
ciekawa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toArcydzieło to zdecydowanie nie jest jednak można z umiarkowaną przyjemnością poczytać. Troszkę przewidywalna jednak jak na tego autora to jest dobrze.