Bravo Two Zero

angielski

Kup Bravo Two Zero w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bravo Two Zero

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bravo Two Zero

Naprawdę dobra pozycja wojenna. Żywy język, obrazowe opisy przesłuchań, dużo szczegółów wykonywanej misji, bez zbędnych umoralnień, z niezwykle interesującymi faktami dotyczącymi wojny w Zatoce, samego Iraku (po zdjęciach zawartych w książce zrozumiałem co znaczy teren płaski jak stół...) czy tego jak wygląda „praca” w elitarnym oddziale. Autor i zarazem główny bohater, jak i reszta kompanów ani nie są niezniszczalni, ani przesadnie bohaterscy, opisani bez upiększeń. Polecam.

Świetna Książka!klasyka wojenna, która wciąga od pierwszych stron. Opis misji i niewoli w Iraku brytyjskich komandosów to obowiązkowa lektura dla każdego zainteresowanego w tej tematyce.

Wybitna w kategorii książek o tematyce wojskowej. Dla zainteresowanych tematem jest to lektura obowiązkowa. Świetnie się to czyta. Idziemy z autorem od planowania operacji, poprzez samą misję, gehennę niewoli i wyzwolenie. Pięknie pokazane blaski i cienie służby wojskowej, żeby nie było, że życie w specialsach jest usłane różami. Autor ma dar opowiadania. Czyta się to z zapartym tchem. Polecam.

735 użytkowników ma tytuł Bravo Two Zero na półkach głównych
122 użytkowników ma tytuł Bravo Two Zero na półkach dodatkowych