Niezwykłe przygody latającej myszy

LINDBERGH. Die abenteuerliche Geschichte einer fliegenden Maus
2014-10-10
2014-10-10
Marta Krzemińska
Oto wyjątkowa książka dla młodszych czytelników. Autor zabiera nas w niezwykłą podróż, w której przewodnikiem jest mysz. Sympatyczny bohater mieszka w Hamburgu i pewnego dnia odkrywa, że jego rodzina i przyjaciele znikają w tajemniczych okolicznościach. Aby ich odnaleźć, mysz musi przebyć ocean, co nie jest łatwą sprawą. Niezwykle oryginalne i piękne ilustracje stanowią o wyjątkowości tej książki!

Kup Niezwykłe przygody latającej myszy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Niezwykłe przygody latającej myszy

1791 739

Oceny książki Niezwykłe przygody latającej myszy

Opinie i dyskusje o książce Niezwykłe przygody latającej myszy

Śliczna książka, opowiadająca historię myszy, która konstruuje samolot, by polecieć do Nowego Jorku. Jest przepiękna, ilustrację bardzo mnie urzekły, zwłaszcza, że jest to pierwsza książka tego autora. Strasznie lubię szkice różnych maszyn przedstawionych w tej książce. Sama historia natomiast jest inspirująca i zostawia czytelnika z takim ciepłem w środku, po skończonej lekturze. Polecam!

P.S. A pozatym myszka na tych ilustracjach jest przesłodka.

Cała moja rodzina pokochała tę serię książek o myszce. Ja, jako artystka uwiebiająca steampunk i akwarele, kupiłabym to natychmiast, choćby tam nie było w ogóle tekstu :) Ilustracje są przepiękne, mistrzostwo świata, naprawdę. Treść też w porządku, motywuje do poznania wynalazców. Mój 7-letni syn cieszy się bardzo z każdej kolejnej książki z serii i pokazuje je kolegom, którzy go odwiedzają, co nie jest typowe dla dzieci w obecnych czasach. To jest piękne.

Przepiękne ilustrację. Można czytać i oglądać godzinami.

Przepiękne ilustrację. Można czytać i oglądać godzinami.

242 użytkowników ma tytuł Niezwykłe przygody latającej myszy na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł Niezwykłe przygody latającej myszy na półkach dodatkowych

Torben Kuhlmann
Torben Kuhlmann
Niemiecki ilustrator i autor książek dla dzieci. Torben Kuhlmann urodził się w Niemczech. Jako dziecko był juz bardzo kreatywny,już w przedszkolu został uznany za utalentowanego rysownika. Jego pierwsza książka dla dzieci "Lindbergh, opowieść o Latającej myszy" otrzymała entuzjastyczne recenzje i w 2014 na INDIEFAB okrzyknięta została Książką Roku. Jego ilustracje zostały wyróżnione w 2013 w Bolonii na Światowej Wystawie Książki Dziecięcej.

Czytelnicy Niezwykłe przygody latającej myszy przeczytali również

Przekroje: owoce i warzywa Agnieszka Sowińska
Przekroje: owoce i warzywa
Agnieszka Sowińska
Czytałam tę publikację kilka razy, robiłam na jej podstawie zajęcia, posiadam ją we własnym księgozbiorze. Mój syn ją uwielbia, gorzej z warzywami ;) I wiecie co? Nadal mnie zachwyca. Wszyscy myślą, że warzywa i owoce to zdrowie... ale to tak nudnie brzmi. Zastanawialiście się co w nich "siedzi"? Wiemy o witaminach, białkach, błonniku i innych poważnie brzmiących słowach. Ale czy potrafimy wyjaśnić, jak one działają na nasz organizm i co robią w jarzynach? Ta książka ułatwi Wam zadanie. Poznacie Biało Roślinne z ciut innej strony - to siłacz, który czasami lubi poleżeć na kanapie. Błonnik choć cienki i niepozorny, to pod wpływem wody nabiera masy. Spotkacie go w wannie. A witamina C to złota rączka, wszędzie jej pełno i wszystko naprawi. Sprawdźcie kogo można jeszcze spotkać w zdrowych warzywnych i owocowych mieszkankach. Książka zawiera wierszyk o witaminkach autorstwa Agnieszki Frączek. Autorka publikacja przedstawia nam na dwóch stronach bohaterów opowieści. A dalej mamy wielkie, kolorowe ilustracje przedstawiające najpopularniejsze owoce i warzywa. Każde z nich wypełnione jest szczegółami z życia witamin, pektyn i... Odbiorcą tej zdrowej książki są młodsze dzieci, ale myślę że starsze też coś znajdą dla siebie - bo jest tu sporo ważnych informacji. Wszystko jednak przedstawione jest w ciekawy, nietuzinkowy i zabawny sposób. Precz z nudnymi listami! Precz z tabelkami! Wejdźmy w świat koloru i obrazu, gdzie zaspokoimy swą ciekawość.
Apo - awatar Apo

Cytaty z książki Niezwykłe przygody latającej myszy

Dodaj cytat z książki Niezwykłe przygody latającej myszy