Battle Royale 13

Okładka książki Battle Royale 13 autora Masayuki Taguchi, Koushun Takami, 9788362866717
Okładka książki Battle Royale 13
Masayuki TaguchiKoushun Takami Wydawnictwo: Waneko Cykl: Battle Royale (tom 13) komiksy
komiksy

Kup Battle Royale 13 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Battle Royale 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Battle Royale 13

Na półkach: , , , ,

Po dłuższej przerwie powracam do Battle Royale i rzeźni na wyspie. Straciłam już nadzieję na dodruk tomu 12 i 14, więc będę kończyć serię z lukami i domyślać się, co było między wierszami. Szkoda, bo jedenasty tom skończył się w ciekawym momencie, ominęło mnie rozwiązanie, no ale trudno.

W tomie trzynastym dostajemy dużo rozważań na temat dobra i zła, tego, czy człowiek rodzi się zły z natury, czy to wydarzenia w jego życiu go takim kształtują, czy jest szansa, że w każdym jest pierwiastek dobra itp. itd. Dowiadujemy się też o przeszłości Kawady, jego pierwszym pobycie na wyspie i co się wówczas wydarzyło.

Trudno było mi się wczuć w klimat i powrócić do wydarzeń, do tego całość była lekko przeciągnięta. Ale ogólne wrażenia mam dość dobre. Wątki z Mitsuko mnie nie specjalnie interesowały, nie pałam sympatią do tej postaci, ale przeszłość Kawady jak najbardziej interesująca. I chociaż moi ulubieni bohaterowie pożegnali się już z opowieścią, to chcę poznać zakończenie serii, nawet z lukami.

85 użytkowników ma tytuł Battle Royale 13 na półkach głównych
55 użytkowników ma tytuł Battle Royale 13 na półkach dodatkowych