Souichi i jego głupie klątwy

Okładka książki Souichi i jego głupie klątwy autora Junji Ito, 9788374714235
Okładka książki Souichi i jego głupie klątwy
Junji Ito Wydawnictwo: J.P. Fantastica Seria: JUNJI ITO - kolekcja horrorów komiksy
komiksy
JUNJI ITO - kolekcja horrorów
双一の勝手な呪い (Souichi no Katte na Noroi)
2015-12-01
2015-12-01
Urszula Knap

Kup Souichi i jego głupie klątwy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Souichi i jego głupie klątwy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Souichi i jego głupie klątwy

Dziecięce wygłupy młodocianego nekromanty. Zabawne i groteskowe opowieści, w których autor sprawnie lawiruje między komiczną bezmyślnością mrocznego dziecka, a napięciem czytelnika w obawie o poważne konsekwencje klątw. Do tego trzymanie w ustach gwoździ, ssanie ich i plucie do celu, to już spore dziwactwo.

Fajnie balansuje między horrorem, a humorem

Fajnie balansuje między horrorem, a humorem

Souichi to dzieło kompletne - szczerzy horrorowe kły jak rasowy demon, którym zdaje się momentami być główny bohater komiksu.

Książka jest do tego okraszona humorem, co fantastycznie wpłata się w tym przypadku w makabrę, przełamując ją.

To mocna propozycja dla tych, których nie zraża absurd - pomysł dziecka, w którym drzemie dusza nie tyle psotnika, co rasowego, przyszłego mordercy.

Pełna recenzja: https://vm.tiktok.com/ZNdbDuHMn/

220 użytkowników ma tytuł Souichi i jego głupie klątwy na półkach głównych
98 użytkowników ma tytuł Souichi i jego głupie klątwy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Souichi i jego głupie klątwy

Cytaty z książki Souichi i jego głupie klątwy

Dodaj cytat z książki Souichi i jego głupie klątwy