Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci

Okładka książki Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci autora Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau, 9788377088203
Okładka książki Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci
Émilie BeaumontNathalie Bélineau Wydawnictwo: Wydawnictwo Olesiejuk Seria: Obrazki dla Maluchów interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
18 str. 18 min.
interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
Obrazki dla Maluchów
Les petits des animaux
2014-01-01
2014-01-01
18 min.

Kup Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci

Na półkach: , , , , , , ,

"Obrazki dla maluchów” zostały nagrodzone już kilkukrotnie I miejscem w plebiscycie „Najlepszy produkt 2009”oraz "Najlepszy produkt 2010, 2011, 2012" miesięcznika „Dziecko”.

Jest to niewielka, poręczna i pięknie ilustrowana książeczka z edukacyjnego cyklu "Obrazki dla maluchów". Z tej części dziecko nauczy się, poprzez rysunki z modeliny, jak się nazywają zwierzęta oraz ich potomstwo.

Dla m.in. niemowląt ważne jest poznawanie świata różnymi zmysłami, eksploracja otoczenia przez zdobywanie kolejnych umiejętności.
Także osoby z demencją lub in. chorobami degeneracyjnymi mózgu, z zanikami pamięci mogą z tych książeczek korzystać.

Na końcu książeczki znajdują się proste zgadywanki utrwalające zdobytą wiedzę, rozwijające pamięć i rozszerzające słownictwo.
Moje Dzieci uwielbiały "Zwierzęta i ich dzieci”. 😀 😀

Mamy tu zawsze obok siebie małe i dorosłe zwierzątka. Przy okazji dowiadujemy się, jak się one nazywają.
Obrazki są kolorowe i moim zdaniem bardzo ładne. Aurelka chętnie pokazuje na nich "Muuu" i "Hau".
Polecam!

Książeczka idealnie pasuje w małe rączki, a kartonowe kartki sprawiają, że tak szybko się nie zniszczą. Ilustracje są kolorowe i bardzo ładne....

Zebraliśmy już prawie całą kolekcję książeczek z tej serii. Są naprawdę świetne. Książeczki składają się z grubych kartek, mają zaokrąglone kąty oraz miękką okładkę. Wszystko stworzone z myślą, aby nasz maluch nie zrobił sobie krzywdy, a także, aby ułatwić mu samodzielne przeglądanie książeczek. Do tego należy dodać piękne, kolorowe ilustracje - wszystkie figurki wykonane są z modeliny. Treść również dostosowana jest dla najmłodszych. Pod obrazkami znajdziemy pojedynczy wyraz lub krótkie zdanie. Na końcu każdej książeczki mieszczą się proste zgadywanki, które urozmaicą lekturę. Mój synek uwielbia te książeczki, wiele się dzięki nim nauczył i cały czas bardzo chętnie je ogląda.

24 użytkowników ma tytuł Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci na półkach dodatkowych

Okładka książki Róża bawi się w księżniczkę Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau
Róża bawi się w księżniczkę Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau
Okładka książki Obrazki dla maluchów. Boże Narodzenie Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau, Sylvie Michelet
Okładka książki Mały chłopiec. Myśliwiec Marcina Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau
Mały chłopiec. Myśliwiec Marcina Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau
Okładka książki Świat w obrazkach. Domowe zwierzątka Émilie Beaumont, Patricia Reinig
Świat w obrazkach. Domowe zwierzątka Émilie Beaumont, Patricia Reinig
Okładka książki Urocze zwierzaki. Niedźwiadek Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau, Estelle Maddedu
Okładka książki Urocze zwierzaki. Kotek Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau, Estelle Maddedu
Urocze zwierzaki. Kotek Émilie Beaumont, Nathalie Bélineau, Estelle Maddedu

Okładka książki Julian i Irena Tuwim dzieciom Irena Tuwim, Julian Tuwim
Julian i Irena Tuwim dzieciom Irena Tuwim, Julian Tuwim
Okładka książki Klasycy dzieciom Emilia Dziubak, Aleksander Fredro, Stanisław Jachowicz, Maria Konopnicka, Ignacy Krasicki, Józef Ignacy Kraszewski, Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki

Cytaty z książki Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci

Dodaj cytat z książki Obrazki dla maluchów. Zwierzęta i ich dzieci