Milo. Odklejone po(d)pisy

Kup Milo. Odklejone po(d)pisy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Milo. Odklejone po(d)pisy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Milo. Odklejone po(d)pisy

Naprawdę, spoko.
Może na początku książki wydaje się nudna, ale nie rezygnuj.
Czytaj dalej.
Nie odpuszczaj

Naprawdę, spoko.
Może na początku książki wydaje się nudna, ale nie rezygnuj.
Czytaj dalej.
Nie odpuszczaj
Polecam

Książka dla dzieciaków z ciekawym ukazaniem tego jak dzieci mogą reagować/czuć się po stracie jednego z rodziców. Określenie, że wszystko było "za mgłą" bardzo mi się podobało i łatwiej było mi wytłumaczyć synowi o co z tym wszystkim chodzi. Mama głównego bohatera książki zmarła na raka, co też nie jest sprawą łatwą i miłą, ale może dotyczyć każdego z nas czy naszych bliskich.

Powiedziałabym, że to jedna z książek dla trochę starszych dzieci, która nie była aż tak bzdurna, że miało się wrażenie iż mitrężymy czas czytając ją i nie aż tak poważna, żeby nudzić młodszego czytelnika.

Polecam

Od jakiegoś czasu w książkach dla dzieci króluje trend by pisać z jajem, ilustrować samodzielne śmiesznymi rysuneczkami a la jakiś nowy Butenko i właściwie po takiej lekturze otwierają się klapki pt. deja vu a ponadto zostaje pustka i przewiew.Można to polubić w przypadku Mikołajka, który ma swoją dłuuugaą historię, ewentuales w postaci Karolka czy Mateuszka, jeszcze może Cwaniaczka ale na miłość boską, ile można ? Naśladownictwo bywa największym komplementem dla autora ale czytelnicy cierpią, bo zyskują tylko coś co już znają, aż za dobrze.Złapią się na ten lep, bez obrazy- czytelnicy mniej oczytani, młodzi i nie pamiętający Adriana Mole'a czy jego wiernego klona Rudolfa Fabickiej.

25 użytkowników ma tytuł Milo. Odklejone po(d)pisy na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Milo. Odklejone po(d)pisy na półkach dodatkowych