Najnowsze artykuły
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać5
Artykuły„Kawa z Mistrzem Zbrodni” – wygraj spotkanie z Wojciechem Chmielarzem z okazji Światowego Dnia Książki
LubimyCzytać10
Artykuły"Przejścia. Którędy do miłości" Natalii de Barbaro. Mamy dla Was 40 egzemplarzy książki!
LubimyCzytać2
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać446
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Zarządzanie czasem
Czy wystarcza nam czasu na wszystko? Większość z nas na podobne pytanie odpowie nie . W rzeczywistości jednak każdy z nas ma więcej czasu, niż mu się wydaje, tylko nie umie nim zarządzać. Z książką Briana Tracy&apos,ego nauczymy się, jak w krótkim czasie osiągnąć więcej, lepiej zarabiać i bardziej cieszyć się życiem.
Kup Zarządzanie czasem w ulubionej księgarnii
Oceny książki Zarządzanie czasem
885 użytkowników ma tytuł Zarządzanie czasem na półkach głównych- Chcę przeczytać 437
- Rozwój osobisty 8
- Rozwój 6
- E-book 5
- 2018 4

Brian Tracy
Kanadyjski pisarz i twórca e-booków z dziedziny rozwoju osobistego i psychologii sukcesu.
Wiele z jego publikacji znalazło się na liście światowych bestellerów. Brian Tracy jest zaliczany do jednych z najlepszych mówców zawodowych na świecie. Każdego roku przemawia do ponad ćwierć miliona ludzi w całych Stanach Zjednoczonych, Europie, Azji i Australii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zarządzanie czasem
Jest krótka i treściwa choć wg mnie jest bardziej o zarządzaniu zadaniami niż czasem per se. Ciekawe rozdział dotyczący wyznaczania celów. W skrócie można powiedzieć że skupia się na ustalaniu priorytetów oraz nie robieniu zadań nieważnych i niepotrzebnych. Bardziej pisana pod osoby robiące karierę ale można uogólnić po inne dziedziny życia. Natomiast najważniejsza, złota rada z tej książki do mnie nie trafiła... (Parafrazując brzmi ona: Przychodź do pracy wcześniej, zostawaj dłużej i nie rób sobie przerw w trakcie)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszelkiego rodzaju książki "coachingowe" to totalnie nie jest moja bajka. Jeszcze nie trafiłem na taką, która bezkrytycznie by mi się spodobała i śmiało polecałbym ją znajomym.
Wydawało mi się, że zamieszczane tam porady są wartościowe i mogą się okazać przydatne. Jednak czym dłużej trwała moje lektura, to miałem wrażenie, że powtarzają się schematy dobrze znane z książek "coachingowych".
Porady czy sugestie zaczęły się dublować i cały czas te same podpowiedzi były wałkowane na różne sposoby. A dużo aspektów zostało sprowadzone do dość dobrze znanego aspektu z innych pozycji - spisuj wszystko, sporządzaj listy zadań, notuj co się da na kartkach etc.
I na koniec jeszcze najpoważniejszy zarzut do "Zarządzania czasem". Z tego co sprawdziłem książka po raz pierwszy została wydana w 2006 roku. Mam wrażenie, że dziś mocno się zdezaktualizowała. Obecnie pracownicy bardzo mocno dbają o swoje zdrowie i samopoczucie. Pojęcia "well-being'u w pracy" czy po prostu "balansu pomiędzy życiem zawodowym a prywatnym" są coraz powszechniej stosowane i sami pracodawcy przywiązują do nich coraz większą uwagę. Odniosłem zaś wrażenie, że Brian Tracy to trochę jednak taka... "stara szkoła", która stawia pracę ponad wszystko.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak "Zarządzanie czasem" Bryana Tracy'iego... nie, żartuję, wcale nie było dla mnie rewolucyjne :) Muszę jednak przyznać, że zaczęło się nieźle.
Wydawało mi się, że zamieszczane tam porady są...
Praktyczny poradnik, który pomaga efektywniej planować dzień i zwiększać produktywność. Konkretne wskazówki i metody są łatwe do wdrożenia w codzienne życie. Polecam dla osób chcących lepiej wykorzystać swój czas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPopracuj przed pracą. Przyjdź do pracy wcześniej. Wyjdź później. W czasie przerwy obiadowej pracuj. Zamiast rozmawiać ze współpracownikami - pracuj. Poległem po kilkunastu stronach. Żałowałem tylko że do wanny, gdzie to czytałem wpadła mi ładna zakładka a nie ta ksiazka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBrian w każdej książce pisze to samo. W tej konkretnej to samo pisze w każdym rozdziale. Książka mogłaby mieć z 10 stron i nic by na tym nie straciła. Wyjątkowo się męczyłam, choć bardzo lubię tego autora za motywowanie mnie do działania. Nie tym razem...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam pracownikom :)
Polecam pracownikom :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka w stylu "100 rad". Może być, niektóre dają do myślenia. Z drugiej strony jest tego tak wiele, że mam wrażenie, że autor nie omówił niczego dokładnie, prześlizgując się przez zagadnienia. Jednak była to pozycja warta przeczytania (krótka),a na pewno może być źródłem inspiracji, a momentami motywacji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo praktycznych rad. Myślę, że każdy coś dla siebie znajdzie i wdroży w życie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic co by nie zostało napisane wcześniej, a jakoś nie przemawiają do mnie porady w stylu "Chcesz być produktywny? Przyjdź do biura godzinę przed wszystkimi, pracuj w czasie godziny obiadowiej i zostań godzinę po tym jak wszyscy wyjdą". Książka brzmi bardziej jak poradnik "Jak zostać korpoludkiem w mniej niż 7 dni".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka oferuje proste schematy zarządzania czasem, choć może brakować w nich głębszej innowacji. Mimo to, jest to lektura, do której warto będzie wracać, aby usystematyzować metody w głowie i korzystać z tych, które się sprawdzają.