Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata

- religia
- 2012-01-01
- 2012-01-01
Fascynujące historie cudów Maryi w Polsce i na świecie!
Matka Boża ratuje miasta przed zarazą i najazdem wrogich wojsk, prowadzi do zwycięstwa przeciwko islamskiej flocie pod Lepanto, daje siłę zwycięzcom spod Wiednia, przychodzi z pomocą Kanadyjczykom, broni Warszawy przed barbarzyństwem komunizmu i armią bolszewików, ratuje Japończyków z atomowej zagłady, wyzwala kraje spod jarzma komunizmu i morderczej dyktatury. Książka odkrywa nieznane fakty, zaskakujące epizody oraz nadzwyczajne wydarzenia, które trudno jest wytłumaczyć inaczej niż jako cud…
Ważne karty historii zostały ukazane w nowym świetle, a opowieści o tych wydarzeniach oparto na nowych, nieznanych dotąd źródłach.
Ksiądz doktor Józef Maria Bartnik, jezuita, jest absolwentem Wydziału Filozofii (Kraków, Ignatianum) i Teologii (Warszawa, Bobolanum). Doktoryzował się z nauk fizyczno-chemicznych na Wydziale Chemii Uniwersytetu Warszawskiego. Przez dwadzieścia piec lat pracował naukowo na Uniwersytecie Warszawskim i Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Publikował prace z pogranicza teologii i nauk przyrodniczych (m.in. Teologia a nauki przyrodnicze – konflikt czy dialog?, Z prób współczesnego ujęcia stworzenia). Jest także autorem pieśni i wierszy religijnych oraz tłumaczem hymnów maryjnych z języka angielskiego i łaciny. Jest rodzonym bratem jest ks. prof. Czesława S. Bartnika, wybitnego teologa i publicysty.
Ewa J. P. Storożyńska, absolwentka Wydziału Prawa Uniwersytetu Warszawskiego, jest autorką artykułów o Matce Bożej Łaskawej i dwóch książek poświęconych świętemu Józefowi.
Ks. Józef Maria Bartnik i Ewa J. P. Storożyńska są autorami książki Matka Boża Łaskawa a Cud nad Wisła wyróżnionej przez gremium polskich historyków nagroda CLIO im. prof. Jerzego Skowronka.
Kup Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata w ulubionej księgarni
Oceny książki Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata
12 użytkowników ma tytuł Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata na półkach głównych- Przeczytane 8
- Historia 1
- Maryja 1
- Przeczytane 2022 1
- 52 książki roku 2013 1
- Faith 1
- Wiara, duchowość, religia 1
- Życie duchowe 1
Tagi i tematy do książki Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata
Cytaty z książki Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata
Dodaj cytat z książki Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Matka Boża Zwycięska. Cuda Maryi w historii Polski i świata
Czasem książka trochę ma styl kazania co różnie można odbierać. Sama treść bardzo ciekawa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna książka ukazująca opiekę Maryi i Boga nad światem i wiernymi oraz ufność ludzi, że "jeśli Bóg jest z nami któż przeciwko nam."
Godna polecenia na każdy czas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGodna polecenia na każdy czas.