Komiks Gigant 4/99: Rekiny reklamy

- Jacek Drewnowski
Zawiera:
Wujek Sknerus. Zemsta Kwanitu
Kaczor Donald. Rekiny reklamy
Sknerus, właściciel agencji reklamowej Kant-Gigant, dostaje zlecenie warte 30 mln dolarów. Do wykonania filmiku klient zatrudnia... Donalda i Dziobasa.
Myszka Miki. Polowanie na czarownicę
Kaczor Donald. Zrobiony w balona
Miki i Goofy. Myślą i mieczem
Wujek Sknerus. Słuch absolutny
Kaczor Donald. Kominiarczyk i pokojówka
Kup Komiks Gigant 4/99: Rekiny reklamy w ulubionej księgarni
Oceny książki Komiks Gigant 4/99: Rekiny reklamy
55 użytkowników ma tytuł Komiks Gigant 4/99: Rekiny reklamy na półkach głównych- Przeczytane 49
- Komiksy 5
- Bajki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Komiks Gigant 4/99: Rekiny reklamy
Fajny komiks
Fajny komiks
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadne i szczegółowe rysunki w tytułowej historii "Rekiny reklamy" wykonane przez Lucio Leoni. Donald przez przypadek dostaje szansę na wykonanie reklamy dla bogatego klienta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW tomie pojawia się potwór Kwanitu, czarownica o dobrym sercu, kolejna historia Goofiego, szał Sknerusa na punkcie miedziaków i piękna historia Donalda jako kominiarz.
Jeden z moich ulubionych gigantów. Z tego tomu zdecydowanie wybijają się trzy świetne historie, tytułowe "Rekiny reklamy", "Zrobiony w balona", a także "Słuch absolutny". Są one przezabawne oraz dobrze narysowane, szczególnie "Rekiny biznesu" mają bardzo przyjemną kreskę. Najsłabszy komiks to z kolei ten z Myszką Miki "Polowanie na czarownicę".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemny tom, choć bez naprawdę wyróżniających się komiksów. Tym razem dominują historyjki nastawione przede wszystkim na humor. "Rekiny reklamy" i "Zrobiony w balona" naprawdę świetnie się w tej kategorii bronią. tuż za nimi plasuje się "Myślą i mieczem" z cyklu "Goofy pisze książkę, natomiast trochę mniej przekonał mnie "Słuch absolutny". Najmocniejsze punkty numeru to jednak te, w których humor jest dodatkiem do bardziej wciągającej fabuły, jak ma to miejsce w "Zemście Kwanitu", czyli przygotówce o proekologicznym przesłaniu, a także w "Kominiarczyku i pokojówce", gdzie akcja po raz kolejny w historii Gigantów przenosi się do XIX-wiecznej Anglii. Ewidentnie słabiej prezentuje się tylko "Polowanie na czarownicę", prezentujące standardowy poziom ówczesnych duńskich komiksów z Myszką Miki, czyli kiepski.
Bardzo przyjemny tom, choć bez naprawdę wyróżniających się komiksów. Tym razem dominują historyjki nastawione przede wszystkim na humor. "Rekiny reklamy" i "Zrobiony w balona" naprawdę świetnie się w tej kategorii bronią. tuż za nimi plasuje się "Myślą i mieczem" z cyklu "Goofy pisze książkę, natomiast trochę mniej przekonał mnie "Słuch absolutny". Najmocniejsze punkty...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCóż za cudowny powrót do lat dzieciństwa. Znalazłam całe sterty gigantów na strychu i zamierzam czytać, czytać i jeszcze raz czytać ;) "Zemsta Kwanitu", "Rekiny reklamy", "Polowanie na czarownicę", "Zrobiony w balona", "Myślą i mieczem", "Słuch absolutny", "Kominiarczyk i pokojówka" spełniły moje oczekiwania. Numerem jeden zdecydowanie ogłaszam komiks "Zrobiony w balona"! Lecę po następny numer Giganta :)
Cóż za cudowny powrót do lat dzieciństwa. Znalazłam całe sterty gigantów na strychu i zamierzam czytać, czytać i jeszcze raz czytać ;) "Zemsta Kwanitu", "Rekiny reklamy", "Polowanie na czarownicę", "Zrobiony w balona", "Myślą i mieczem", "Słuch absolutny", "Kominiarczyk i pokojówka" spełniły moje oczekiwania. Numerem jeden zdecydowanie ogłaszam komiks "Zrobiony w...