Pod kontrolą
- 2013-02-06
- 2013-02-06
- 9788363142018
- Maja Kraińska
- kontrola erotyka miłość trójkąt pragnienia
Kiedy Madison postanawia zatrudnić pracownika, by pomógł jej prowadzić księgarnię z literaturą erotyczną, zaczynają dziać się rzeczy, których nie miała w planach. Bezczelny Andy nie dostaje posady, ale znajduje sobie inne miejsce w życiu bohaterki. Podczas gdy spięty i zahukany Gabriel nie może znieść zachowania pracodawczyni.
Jeden mężczyzna przejmuje nad nią kontrolę, drugi pozwala sobie rozkazywać. Tyle że granice się zacierają i Madison nie jest pewna, kto prowadzi, a kto podąża za nią. Podniecający trójkąt, walka o władzę… czy Madison dowie się, czego naprawdę pragnie?
Seks, seks i nic poza tym. Słaba.
Seks, seks i nic poza tym. Słaba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to77 / 2020
77 / 2020
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzed wypożyczeniem tego tytułu poczytałam nieco opinii, żeby potem nie być zaskoczoną, tym co znajdzie się przed moimi oczami, a działo się przed nimi, oj działo, że miejscami aż bolało.;) Jako, że z natury jestem ciekawska i byle co nie jest w stanie mnie zawstydzić to zdecydowałam się na "Pod kontrolą".
Właścicielka księgarni "Magiczne słówka" Madison, która sprzedaje wyłącznie literaturę erotyczną potrzebuje asystenta do pomocy. Niestety Andy zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną nie sprawdził się, a raczej sprawdził się aż za bardzo, ale nie w tej dziedzinie co trzeba. ;) W końcu przyjmuje nieśmiałego Gabriela. Jak potoczy się ich współpraca? Czy jej charakter będzie wychodził poza ramy typowego związku pracownik - pracodawca? Mamy tu klasyczny trójkącik – jeden facet to macho, który lubi kontrolować, drugi to skromny, pokorny prawiczek lubiący się poddawać rozkazom, a pośród nich ona, kobieta, która uwielbia zarówno przejmować kontrolę jak i być uległą.
Potwierdzam to, co zostało już wspomniane w niektórych opiniach, że książka zalatuje nam nieco pod literaturę pornograficzną, bo parno tu ;) i mamy wiele różnych konstelacji, a fabuły jako takiej rzeczywiście mało.
Ehh czasem wyjątkowo współczuję koleżankom i kolegom po fachu, że muszą tłumaczyć takie teksty, ale to taka praca, praca tłumacza.
Książka jest bardzo, bardzo mocno erotyczna, wręcz podchodzi pod porno. Dlatego nie powinny po nią sięgać osoby młode lub bardzo pruderyjne, bo mogą się tym co tu mamy bardzo zgorszyć. Słownictwo niestety wulgarne i taki sam język graficzny oraz sceny intymnych zbliżeń mogą potencjalnego nieprzygotowanego na to czytelnika odrzucić, zniechęcić i zniesmaczyć. Seks po prostu wylewa się z większości kart tej pozycji. Lepki i słodki niczym wata cukrowa czy grecka baklawa.
Pozycja ta to kolejny gotowy scenariusz filmu dla dorosłych, ale tym razem takiego mocniejszego, ostrzejszego. Książka z typu "przeczytać i jak najszybciej zapomnieć" mimo, iż miejscami bywa podniecająca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWłaścicielka księgarni "Magiczne słówka" Madison, która sprzedaje...
Bez pruderii, o namiętnościach i przekraczaniu granic...
Bez pruderii, o namiętnościach i przekraczaniu granic...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam bardzo mieszane uczucia.
Jednakże zachęcam do przeczytania.
Mam bardzo mieszane uczucia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednakże zachęcam do przeczytania.
Po prostu porno i to wcale nie w wersji soft.
Po prostu porno i to wcale nie w wersji soft.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOprócz scen sexu nie ma żadnej innej treści. Trochę tak jakby czytało się scenariusz do filmu porno.
Fajna książka. Lekka, łatwa i przyjemna. Polecam
Fajna książka. Lekka, łatwa i przyjemna. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajbardziej niecenzuralna i zboczona jaką do tej pory czytałam! szybko się czyta, a wręcz połyka treści zawarte w środku, można powiedzieć, na każdej stronie jest coś o seksie! pragnienia, zachcianki, granice, WSZYSTKO czego można się po literaturze erotycznej spodziewać:) historia inna niż przykładowo serii "80 dni" albo "50 twarzach", wplata się historia miłosna, ale nie przeważa nad scenami perwersji i seksu, erotyzm ponad wszystko, bardziej gorszącej książki nie czytałam, jak kiedyś trafię na taką to dam znać :D. co do języka to, ciekawie napisana narracja pierwszoosobowa, podobnie jak w Grey'u.
Najbardziej niecenzuralna i zboczona jaką do tej pory czytałam! szybko się czyta, a wręcz połyka treści zawarte w środku, można powiedzieć, na każdej stronie jest coś o seksie! pragnienia, zachcianki, granice, WSZYSTKO czego można się po literaturze erotycznej spodziewać:) historia inna niż przykładowo serii "80 dni" albo "50 twarzach", wplata się historia miłosna, ale nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostaci płaskie, fabuła wątpliwej jakości, duża dawka niewybrednych wulgaryzmów. Nie zachwyca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiężki orzech , ze względu na to , ze opisy faktycznie sprośne ale jakoś mojego serca nie podbiła....