Narzeczona wikinga

- 2005-01-01
- 2005-01-01
- 832382682X
- Wojciech Usakiewicz
Anglia, wyspy na Morzu Północnym, X wiek.
To były bardzo niebezpieczne czasy. Lady Yvaine zdawała sobie sprawę, że nie może liczyć na opiekę męża. Traktował ją podle; poznała, co to samotność, gorycz i upokorzenie. Tym razem przeszedł samego siebie: zbił ją i skrępował, chociaż normańscy rabusie byli za progiem. Czy to nie ironia losu, że od pewnej śmierci z rąk męża uratował ją właśnie wiking? Uratował, ale i uprowadził. I uznał, że należy tylko do niego.
Kup Narzeczona wikinga w ulubionej księgarni
Oceny książki Narzeczona wikinga
133 użytkowników ma tytuł Narzeczona wikinga na półkach głównych- Przeczytane 91
- Romans historyczny 8
- Romans Historyczny 3
- Romanse historyczne 3
- Wikingowie 3
- Harlequin 3
- 2019 2
- Porwanie 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Narzeczona wikinga
To była jedna z najlepszych książek jakie czytałam! Na podium razem z "W pogoni za tęczą" oraz "Mglistymi wzgórzami Szkocji".
Czasy bardzo odległe, ale czytało się wyśmienicie.
Narzeczoną wikinga zostaje Yvanie, którą Rorik ratuje z rąk okrutnego męża. Zabiera ją do swojego kraju i tam postanawia się z nią ożenić. Rorik jest mężczyzną idealnym. Troskliwym, cierpliwym, zakochanym, oddanym, odważnym i walecznym. Oczywiście prawym i sprawiedliwym. On i reszta wikingów to wzory cnót a barbarzyństwo to skandynawskie mity. Nawet zabił niedźwiedźia polarnego własnymi rękami!
Jest wredna teściowa i zły przyrodni brat. Kłótnia o tron i włości.
Jest dużo miłości pięknie opisanej.
Nic bym w tej książce nie zmieniła. Była doskonała pod każdym względem. Dawno nic mnie tak nie pochłonęło i trzymało w napięciu. Zakończenie świetne i nie napisane na kolanie jak to już się zdarzało. Aż żal, że tylko dwie książki tej autorki zostały przetłumaczone.
Czytałam w wersji ebook i było tam sporo literówek, ale będę polować wersję papierową na allegro.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toByło tu wszystko w idealnych proporcjach. Historia, wątek kryminalny, tajemnice, emocje, wspaniali bohaterowie, akcja i na morzu i na lądzie.
Czasy bardzo odległe, ale czytało się wyśmienicie.
Narzeczoną wikinga zostaje Yvanie, którą Rorik ratuje...