Angels of Darkness

Okładka książki Angels of Darkness autorstwa Ilona Andrews, Meljean Brook, Sharon Shinn, Nalini Singh
Ilona AndrewsNalini Singh Wydawnictwo: Berkley Books fantasy, science fiction
2011-10-04
2011-10-04
Tales of alpha angels...from four alpha authors.

They soar through the night, unearthly creatures of legends and lore. Four masters of urban fantasy and paranormal romance explore the rapture of the heavens above, and the darkness below in four all-new stories of angels and guardians, and good and evil.

Angel's Wolf by Nalini Singh — In the spellbinding universe of the Guild Hunters, a vampire becomes obsessed with the seductive angel who rules the Louisiana territory. But in her court, all is not what it appears to be.

Alphas: Origins by Ilona Andrews — A woman is kidnapped into a world divided by a superhuman civil war. As the captive of an irresistibly dangerous male, she has two choices: submit and become a pawn, or take hold of her own destiny.

Nocturne by Sharon Shinn — Accepting a position in a secluded and whispered-about mansion, a woman soon discovers the source of its mystery: the blind, tormented angel who lives there, and whose secrets could now destroy them both.

Ascension by Meljean Brook — When vampires disappear from a community he's protecting, a world-weary Guardian doesn't know what evil he's hunting, but he'd rather hunt alone than accept help from his ex-lover and fellow Guardian, Radha. But Radha refuses to leave him, because she's determined not just to help him save the community...but to save him.

Kup Angels of Darkness w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Angels of Darkness

Opinie i dyskusje o książce Angels of Darkness

Nie wiem dlaczego, ale coś w sobie ma ta książka, że bardzo często do niej wracam :) Podoba mi się sposób w jaki jest napisana, jak i główni bohaterowie.

Coś zupełnie innego, nawet troszkę zakręcone, chwilami nie mogłam sie połapać w tym świecie.

114 użytkowników ma tytuł Angels of Darkness na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Angels of Darkness na półkach dodatkowych

Okładka książki Never After Yasmine Galenorn, Laurell K. Hamilton, Marjorie M. Liu, Sharon Shinn

Czytelnicy Angels of Darkness przeczytali również

W niewoli zmysłów Nalini Singh
W niewoli zmysłów
Nalini Singh
Psi i zmiennokształtni to całkiem ciekawa ksiazka, bardzo odbiegająca od wzoru parnomalnych. Historia zaczyna się, gdy w mieście zostaje porwana młoda dziewczyna. Okazuje się że pochodzi ona z watachy wilków. Wilki natomiast proszą lamparty o pomoc w odnalezieniu zaginionej zanim minie 7 dni i dziewczyna zostanie stracona. Do tego boju wkracza nasza bohaterka Sasha, która na początku ma być wtyką dla swojej rasy Psi, ale plan ulega zmianie ponieważ Sasha ukrywa emocje których nie powinna czuć, bo Psi to osoby z których zotały wykorzenione jakiekolwiek uczucia w dniu narodzin. Akcja zaczyna się bardzo ciekawie, bo nasza bohaterka zostaje przydzielenia do współpracy przy budowie mieszkań z Lucasem, alfą lampartów. Na początku mają oboje siebie nawzjem sprawdzić by poznać swoje uczucie i zniszczyć istnienie tej drugiej strony, ale oboje nie przewidują że na ich drodze stanie największa moc, którą nikt nie zdoła pokonać... Fajnie obserwuje się poczynania bohaterów oraz ich przemianę i to jak druga osoba staje się ważniejsza niż więź watachy. Walka na koniec jest nieunikniona i trochę da się przewidzieć jej zakończenie lecz czytało się z lekko zapartym tchem. Oczywiście znajadą się niuanse w postaci trochę zadługich opisów jak i przemyśleń bohaterów. Mam wrażenie że można by było skrócić książke o kilka rozdziałów, mimo to zachęcam do przeczytania. Pozdrawiam 🤗
angi_brunette - awatar angi_brunette
Wieczne Pragnienie Laura Wright
Wieczne Pragnienie
Laura Wright
„Wieczne pragnienie” to pierwsza część historii o trzech przyrodnich braciach, żyjących samotnie , czyli w odosobnieniu od swoich pobratymców od stu lat. Wcześniej bracia żyli w credenti, czyli wampirzej społeczności, z której jednak uciekli powodowani złym, krzywdzącym i bolesnym traktowaniem. Nikolas to świetny tropiciel. Wysoki, barczysty o oczach koloru nocnego nieba i szorstkiej, mrocznej powierzchowności. Lucian z kolei jest wyjątkowo popędliwy, najpierw działa a potem myśli. Nigdy za nic nie przepraszał. To przerażający anioł z burzą białych włosów, który nigdy nie zaufał żadnej kobiecie mając w pamięci to, jak obeszła się z nim jego własna matka. Jest najokrutniejszym z braci. I wreszcie Alexander Roman. Ten najstarszy z braci liczy sobie trzysta lat. Jest wysoki, potężny i głęboko zraniony w dzieciństwie przez najbliższych. Bracia żyją wśród ludzi, prowadzą interesy w wielkich miastach, które pozwalają na takie odosobnienie. Wiodą egzystencję z dala od uwłaczających więzów credenti i wścibskich oczu Zakonu. Zakon Wieczności to dziesięciu czystej krwi wampirów, które przeniosły się do międzyświatów. Dziesiątka ta rządziła wszystkimi credenti na całej kuli ziemskiej, ustanawiała prawa i karała tych, którzy się do nich nie stosowali. Ich siedzibą jest Otchłań Cieni. Bracia skutecznie kryją się przed Zakonem, jednak do czasu. Wieczna Rasa staje w obliczu wielkiego zagrożenia, jakim jest działalność pewnego mieszańca, pół człowieka – pół wampira. Ethan Dare to wróg wampirzej rasy, mieszaniec z poczuciem misji, który pragnie skalać czystość wampirzej krwi. Z tego powodu członkowie Zakonu przyspieszają transformację Alexandra, żeby go namierzyć i zmusić do zabicia Ethana. Alexander zgadza się zniszczyć występnego mieszańca w zamian za spokój swoich braci. Wampir po transformacji jest nieodporny na światło słoneczne, wygłodniały i pożądliwy, ale też niezwykle silny i szybki. Alexander, jak przystało na syna Rasowego Samca zaczyna szukać prawdziwej partnerki. Przeznaczenie postawi go na drodze pięknej pani doktor, Sary Donohue, kobiety o traumatycznych przeżyciach z dzieciństwa, żyjącej z poczuciem winy za śmierć ojca i okaleczenie brata, noszącej w sobie zaskakującą tajemnicę. Szuka jej ktoś, kto z chorego uczucia do niej stał się imiti. Pijąc krew wampira stracił całe swoje człowieczeństwo, stał się istotą zdeprawowaną. Kryjąc się przed nim, Sara znajdzie ochronę pod opieką Alexandra. W tym czasie również kusząca Bronwyn Kettler, wampirzyca czystej krwi postanowi zaręczyć się z najstarszym z braci Romanów, będąc przekonaną, że genetycznie są idealną parą. Którą z nich Alexander postanowi naznaczyć jako swoją partnerkę, śmiertelną kobietę czy veanę – wampirzycę z Wiecznej Rasy? Prawdziwy wampir musi zdać się na wybór swojej krwi. Laura Wright to autorka licznych książek z serii Harlequin i jeśli ktoś czytał tego typu książki wyraźnie odczuje ten klimat przy lekturze „Wiecznego pragnienia”. Być może sprawiają to zbyt anatomiczne i szczegółowe jak dla mnie opisy scen erotycznych. Z ich powodu nie polecę z czystym sumieniem tej książki czytelnikom niepełnoletnim. Poza tym książkę czyta się lekko i szybko. Jest tu sporo pożądania, namiętności, niespełnionych pragnień, gorącej tęsknoty, zazdrości i słodkich dreszczy. Jak na romans ( nawet ten z gatunku paranormalnych) przystało. Akcja toczy się sprawnie i jest wciągająca, mimo że momentami jest zbyt przewidywalna. Charaktery postaci skonstruowane są dosyć czytelnie i jasno, można szybko zorientować się kto jest dobry a kto zły, co nie dla wszystkich będzie plusem. I jeszcze słowo o okładce. Ładna i miła dla oka. Niezbyt oryginalna, na półce sklepowej może zlewać się z innymi utrzymanymi w podobnej stylistyce. Jednak takie chyba są teraz trendy.
Faledor - awatar Faledor
Żelazny Książę Meljean Brook
Żelazny Książę
Meljean Brook
Bohaterka od pierwszej linijki wzbudza sympatię. Pewnie jak każda odmienność. I przywodzi na myśl Alexię z parasolem, co już samo jest pozytywne . A potem jest jeszcze lepiej. Jest pewna siebie, niekiedy arogancka, bezpośrednia, umie walczyć o siebie i o swoje. Oddaje się z sercem i oddaje swoje serce. Tylko czy on na nie zasłuży? On… Cudny jest. Romantycznie niemal idealny. Zdecydowany na nią od początku. Otwarcie to demonstrujący. I bardzo przekonujący. W wypowiedziach, czynach działaniu. Bezpośredni w swoich marzeniach. W migawkach przypominał innych znanych i lubianych bohaterów romansów. Stworzony przez Brook świat jest fantastyczny nie tylko z definicji. Pełen nowych rzeczy, wymyślnych, ale na tyle przyjaznych dla czytelnika z ograniczoną kreatywnością intelektualną, że jego wyobrażenie nie stanowi zbyt wielkiego problemu. Śmiało można sobie z tym poradzić. Miłość, ojej, tej jest tutaj wiele. Chemii wiele. Seksu wiele. I emocji też. A wszystko ładnie powiązane. Logicznie i rzec by można z sercem, ale i z rozumem. I pewnie można byłoby jeszcze wiele, wiele plusów wymienić, bo książka warta przeczytania. Dlaczego więc oceniłam jedynie jaką dobrą? Chyba ze względu na fabułę. Nie porwała mnie. Podobał mi się świat, podobali bohaterowie, to co było między nimi, ale już sama opowieść jakby mniej. Jakieś dwa wątki, których nie wiedziałam do czego przyczepić… Może nie zrozumiałam, a może coś więcej jest w dalszych częściach, pewnie tych, które nie doczekają się rodzimego wydania. A szkoda, bo jestem bardzo ciekawa jak potoczy się historia, jacy pojawią się bohaterowie, jakie będą dalsze losy obecnych bohaterów. Może jednak… A i rozmyli mi się bohaterowie w końcówce emocjonalnie i miłośnie. Może powinnam przeczytać jeszcze raz końcówkę, bo chyba nie do końca wiem i rozumiem te zawirowania miłosne. Polecam, to fantastyczna książka gwarantująca dobrą zabawę i przyjemną lekturę.
katala - awatar katala
oceniła na64 lata temu
W pół drogi do grobu Jeaniene Frost
W pół drogi do grobu
Jeaniene Frost
Ach, ten klimacik paranormalnych romansów z późnych lat 2000 <3 Podejrzewam, że książka sama w sobie jest raczej po prostu do przeczytania (chyba że się lubi podgatunek, to jest imo całkiem porządną jego przedstawicielką),ale ja jej nie czytałam. Ja, biedna i schorowana, puściłam sobie audiobooka. O. Mój. Borze. Zielony. Narratorka podkręcająca do 480% angielski akcent i brzmiąca jak nastoletni goblin-chuligan (“oi, ‘dat fookin mate’s a total bloke, innit”) kiedy odgrywa głównego bohatera (czyli oczywiście seksownego ponad 200-letniego wampira) dodaje książce tyle charakteru, że nie jestem w stanie się doczepić niczego w fabule. (Nadmienię, że ogólnie książka jest super odegrana i widać umiejętności narratorki, nie próbuję jej tu w żaden sposób umniejszać). Przez sporą część książki czekałam aż zostanie wprowadzony jakiś romans, bo to przecież niemożliwe, że koleś odgrywany jak jakiś skrzeczący wujek z bebzonem to nasz faktyczny partner głównej bohaterki. Nie wiem, jak wyrazić, jak wiele rechotu wydusiło ze mnie słuchanie tak zagranego alvaro. Niepowtarzalny vibe, szczególnie w scenach erotycznych. Polecam całym serduszkiem, choć zdaję sobie sprawę, że być może docenienie piękna absurdu tej pozycji może wymagać minimum 38 stopni gorączki. W skrócie: fabuła - standardzik; postacie - główni bohaterowie spoczko, postacie poboczne raczej słabo zarysowane; styl - nie byłam w stanie się skupić, narratorka audiobooka skradła show.
Suimori Kagami - awatar Suimori Kagami
W objęciach lodu Nalini Singh
W objęciach lodu
Nalini Singh
Nalini Singh to pisarka stosunkowo mało znana w Polsce. A szkoda, bo pomimo iż jej książki cechują się dużą powtarzalnością schematów, to naprawdę przyjemnie je się czyta. W serii pt. „Psi i zmiennokształtni“ Singh umiejętnie kombinuje elementy fantastyki i science-fiction. Akcja powieści toczy się bowiem w latach 70-tych XX wieku. Światem rządzą trzy potężne rasy: ludzie ( nikomu chyba nie muszę tłumaczyć, kim oni są),zmiennokształtni (którzy w zasadzie przypominają ludzi, ale potrafią się przemieniać w wilki, pantery, jaguary, niedźwiedzie, etc.) i Psi (rasa „nadludzi“ obdarzona pewnymi zdolnościami, takimi jak telepatia, jasnowidzenie etc., której funkcjonowanie jest zapewnione przez istnienie sieci psychicznej o dziwnej nazwie PsiNet. Psi odłączony od PsiNetu to martwy Psi). Psi nie odczywają emocji, które stanowią bardzo ważny element w życiu każdego zmiennokształtnego. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest istnienie protokołu Silence, który ma za zadanie niwelować wszystkie emocje tak, aby uniemożliwić rasie Psi stanie się psychopatycznymi mordercami. Psi, który odczuwa emocje, musi zostać poddany reedukacji, po której automatycznie staje się warzywem. W tej części poznajemy Brennę, zmiennokształtną samicę wilka, która dopiero co została uwolniona ze szpon psychopatycznego Psi. Po tym tragicznym przeżyciu, dziewczyna jest dręczona przez koszmary i nie jest w stanie zmienić się w wilczycę. Dziewczyna znajduje oparcie w Juddzie, byłej żołnierzu, który po odłączeniu się od PsiNetu wraz z rodziną znalazł schronienie wśród członków watahy. Ale Judd nie może dać Brennie tego, czego potrzebuje jej wilczyca. Judd jest zaprogramowany na zabijanie z zilną krwią, uczucia są mu całkowicie obce. Przynajmniej na początku. Psi powoli zaczyna sobie zdawać sprawę, że protokół Silence nie jest taki bez skazy, na jakiego wygląda. Juddowi zaczyna coraz bardziej zależeć na bezpieczeństwie Brenny. Niestety, im bardziej Judd zbliża się do dziewczyny, tym bardziej jego życie narażone jest na niebezpieczeństwo. Pomimo to, Psi postanawia zrobić wszystko, by ocalić Brennę przed mordercą, który grasuje w pobliżu. W tej książce znajdziemy nieskomplikowany wątek kryminalny, trochę akcji, napięcie towarzyszące zmianom bohaterów, a także trochę miłości. Bardzo szybko przywiążecie się do bohaterów wykreowanych przez Singh. I mimo iż da się przewidzieć zakończenie książki, naprawdę warto do niej sięgnąć. To taka łatwa, odmóżdżająca lektura na koniec lata.
Monique - awatar Monique
Ukąszenie pająka Jennifer Estep
Ukąszenie pająka
Jennifer Estep
Nie wiem ,kto pisał blurba,ale nie zachęca on specjalnie do czytania.Dużo lepiej ma się powieść,przede wszystkim napisana jest normalnym językiem,nie tak udziwnionym jak w opisie... Zwykle nie lubię bohaterów-zabójców.W tym jednak przypadku polubiłam Gin.Pasuje mi do niej wykonywany przez nią zawód,wziąwszy pod uwagę jej przeszłe życie i to,kto ją wychowywał.Mimo iż Gin wydaje się być osobą zamkniętą na innych ma swoje dobre strony.Podoba mi się to,że nie chce uzależnic się od magii,którą posiada.A posiada potężną moc magii Kamienia i odrobinę magii Lodu,odziedziczona po matce. Ponieważ książka należy do Urban Fantasy oczywiste jest,że przedstawiony świat zamieszkuję nie tylko zwykli ludzie,ale też magowie,olbrzymy,krasnoludy czy wampiry,zgodnie ze sobą współżyjące. Nie wiem na ile reprezentatywne jest Ashland,miasto w którym żyje Gin,ale jeśli taki jest cały przedstawiony świat,to nie żyje sie w nim wesoło.Przerażać może ogrom bezprawia,powszechna korupcja i demoralizacja.Mimo ,że nie został on dokładnie opisany,kryje w sobie wiele możliwości. Interesujący jest Caine Donovan,męski bohater historii.Policjant,który jest znany jako jedyny sprawiedliwy w mieście.Trochę naiwny i zbyt idealistyczny,nie widzi w ludziach zła,a przynajmniej stara się go nie widzieć.Może nie jest do końca przekonujący,ale mam co do niego dobre przeczucia. Sama fabuła książki jest trochę schematyczna,pewne rzeczy łatwo można przewidzieć,ale dobrze się czyta tę historię.Samo zakończenie pozostawia pewien niedosyt.Wiem że są kolejne części książki i chętnie bym je przeczytała,ale chyba brak jest ich polskiego tłumaczenia.Szkoda,bo cała historia ma spory potencjał.osobiście chętnie bym poznała odpowiedzi na nasuwające się po zakończeniu pytania.A mam ich sporo.Jak potoczy się historia Gin i Caine'a?Czy zabójczyni odnajdzie swoją siostrę?Kto tak naprawdę był sprawcą zamordowania rodziny Snowów?Czy caine zdecyduje sie na odkrycie sekretów swojego zmarłego partnera?Co będzie sie dzialo w półświatku Ashland? Na te pytania raczej nie znajdę odpowiedzi,a szkoda...
ewa - awatar ewa
oceniła na63 lata temu