Assassin's Creed: Tajemna krucjata

Okładka książki Assassin's Creed: Tajemna krucjata autorstwa Oliver Bowden
Okładka książki Assassin's Creed: Tajemna krucjata autorstwa Oliver Bowden
Oliver Bowden Wydawnictwo: Insignis Cykl: Assassin's Creed (tom 3) Seria: Assassin's Creed fantasy, science fiction
Assassin's Creed (tom 3)
Assassin's Creed
Assassin’s Creed: Secret Crusade
2012-05-09
2012-05-09
2011-06-23
Michał Strąkow
Niccolò Polo, ojciec Marco, ujawnia historię, którą ukrywał w tajemnicy przez całe swe życie – opowie o Altaïrze, jednym z najznakomitszych asasynów Bractwa.

Altaïr wyrusza na wielką misję, która poprowadzi go przez Ziemię Świętą i podczas której odkryje prawdziwe znaczenie Credo Asasynów. By dowieść swojego poświęcenia sprawie, Altaïr będzie musiał pokonać dziewięciu śmiertelnych wrogów, pośród których jest sam przywódca templariuszy, Robert de Sable.

Historia życia Altaïra zostanie przedstawiona tu po raz pierwszy. Będzie to opowieść o podróży, która zmieniła bieg historii; o nieustającej walce ze spiskiem templariuszy; o jego życiu rodzinnym, równie wstrząsającym, co tragicznym. Będzie to wreszcie opowieść o zdradzie przyjaciela.

Kup Assassin's Creed: Tajemna krucjata w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Assassin's Creed: Tajemna krucjata

2093 759

Oceny książki Assassin's Creed: Tajemna krucjata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Assassin's Creed: Tajemna krucjata

Książka przedstawia wydarzenia pokazane w grach Assassins Creed, Bloodlines i Revelations. W porównaniu z książkami o Ezio była zdecydowanie bardziej wciągająca i mimo, że najgrubsza z nich przeczytałem ją najszybciej. Na minus mamy tu lekkie różnice fabularne pomiędzy książką a grą i analogicznie między tą a kolejną książką z serii w kwestii wspomnień Altaïra.

Lubię takie walki

Lubię takie walki

Pierwsza książka opisująca przebieg gry Assassin's Creed 1. Dość dziwny pomysł, by opisywać to samo co działo się w grze. Aczkolwiek Bowden ma tak rozbudowany styl pisania, że nawet po zagraniu w grę książkę czyta się jak naprawdę ciekawą historię. Cała seria (a przynajmniej 2 tomy które do tej pory czytałam) mam wrażenie, że dodaje fabule gier głębi poprzez rozbudowane opisy - czy to przyrody, walk lub emocji.
Idealna dla zapalonych fanów serii.

3277 użytkowników ma tytuł Assassin's Creed: Tajemna krucjata na półkach głównych
1110 użytkowników ma tytuł Assassin's Creed: Tajemna krucjata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Assassin's Creed: Tajemna krucjata

Avatar Jamesa Camerona. Tajny Raport o Świecie Pandory Dirk Mathison
Avatar Jamesa Camerona. Tajny Raport o Świecie Pandory
Dirk Mathison Maria Wilhelm
Książka "Tajny raport o świecie Pandory. Avatar Jamesa Camerona" jest gratką dla fanów filmów, i zdecydowanie jest tu trochę ciekawostek! Całość napisana jest jakby w formie przewodnika bądź podręcznika pisanego przez osobę żyjącą w świecie z filmu. Książka składa się z sekcji o astronomii u geologii Pandory, życiu Na'vi, faunie, florze, a kończy się spisem technologii używanej przez ludzi. Początek był ciekawy. Chociaż mocno naukowy, rozjaśnił wiele rzeczy. Wyjaśnili trochę kwestię Unobtanium i jego dość kiczowatej nazwy, a do tego dowiedziałam się w końcu po tylu latach, że Pandora znajduje się przy Alfa Centuri. Wiem też teraz, że ta rajska kraina jest jednym z księżyców Polifema. Część o faunie bardzo mi się podobała, w końcu poznałam nazwy różnych stworzeń z filmu a do tego różne interesujące ciekawostki 😁💫 Mam też wrażenie, że niektóre z omawianych zwierząt pojawiły się w filmie na bardzo krótko, a tu tyle można o nich powiedzieć. Jeśli chodzi o florę, te rozdziały pokazują, jak przemyślana jest roślinność Pandory i że za tym wszystkim kryje się coś więcej niż ładne liście i oczarowująca na ekranie bioluminescencja. Sekcja o technologii i broni była dla mnie akurat nudna, ale na pewno wiele osób zainteresuje jak przystosowana jest ludzka technologia do rzeczywistości z Pandory, gdzie jest mniejsza grawitacja i większy magnetyzm. Podsumowując, choć może niektóre sekcje są ciekawsze od innych, nie żałuję że przeczytałam tę książkę i jeśli ktoś bardzo lubi świat Pandory warto ją chociażby przejrzeć, by zobaczyć ile myśli zostało włożone w starzenie tego świata i dowiedzieć się różnych drobnych rzeczy, o których w filmie nie mówią ^^
Bookedparadise - awatar Bookedparadise

Cytaty z książki Assassin's Creed: Tajemna krucjata

Odpowiedź na swoje pytanie poznasz wtedy, gdy nie będziesz już musiał go zadawać

Oliver Bowden Assassin's Creed: Tajemna krucjata Zobacz więcej

Wiedza zawsze poprzedza działanie. Informacje zdobyte samodzielnie są cenniejsze od tych, które otrzymuje się od innych

Oliver Bowden Assassin's Creed: Tajemna krucjata Zobacz więcej

Przywódcy zawsze znajdą sposób, by nakłonić innych do posłuszeństwa. To właśnie czyni ich przywódcami.