Nieustraszona Izabela

- Isabelita senzapaura
- 2012-01-01
- 2012-01-01
- Ewa Grabowska
Izabela wraz z tatą podróżnikiem wyrusza do dzikiej dżungli w poszukiwaniu cennego skarbu. Wśród nieokiełznanej przyrody, zdani na łaskę dzikich zwierząt i miejscowych Indian, odkrywają ruiny starożytnej świątyni, w której ponoć znajduje się najcenniejszy skarb świata. Izabela jednak szybko odkrywa, że nie złoto i bogactwa są najważniejsze. W życiu liczy się czerpanie radości z odkrywania świata i poznawanie jego wspaniałych tajemnic i bogactw, niekoniecznie tych pokrytych warstwa złota.
Kup Nieustraszona Izabela w ulubionej księgarni
Oceny książki Nieustraszona Izabela
14 użytkowników ma tytuł Nieustraszona Izabela na półkach głównych- Przeczytane 11
- Hachette 1
- Półka Hani i Jasia 1
- 2019 1
- 2016 1
- Kids 1
- Czytane córce 1
- Z dzieciństwa 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nieustraszona Izabela
Rewelacyjna pozycja dla dzieci, a i ja zapoznawałam się z opowieścią o odważnej, rezolutnej dziewczynce Izabeli z zaciekawieniem. Książka, do której dzieci lubią wracać i słuchają z zafascynowaniem. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna ciekawa książeczka dla maluchów płci żeńskiej.
Nieustraszona Izabela to następna pozycja z serii Ładne, sprytne i odważne. Tym razem nasza mała bohaterka wyrusza wraz z ojcem z daleką podróż. Tata Izabeli jest bowiem podróżnikiem i stale wędruje po świecie w poszukiwaniu zaginionych cywilizacji, skarbów itp. Mama dziewczynki umarła, więc tym razem ojciec zabrał ją ze sobą. Izabela szybko przystosowała się do nowej sytuacji, choć niestety czuła się bardzo samotna. Jej tata był tak pochłonięty swoim poszukiwaniem, że w ogóle nie dostrzegał córki. Ale czy wspólna wyprawa cokolwiek zmieniła i czy ojciec z córką znaleźli poszukiwany skarb dowiecie się jak przeczytacie to krótkie opowiadanie.
Seria Ładne, sprytne i odważne ma to do siebie, że każda część opowiada nam zupełnie inną historię. Wszystkie jednak są równie ciekawe i w każdej bohaterką jest jak sama nazwa wskazuje ładna, sprytna i odważna dziewczynka. A każda z tych dziewczynek jest wyjątkowa.
Izabela na przykład ma niezwykły dar widzenia tego, czego inni ludzie nie zauważają. Kocha piękno, to co ulotne i zachwycające.
Książeczka jest bardzo fajna. Nie duży format sprawia, że można ją zabrać ze sobą wszędzie, duża czcionka ułatwia czytanie dzieciaczkom, które dopiero uczą się czytać, a kolorowe ilustracje ubarwiają treść. Naprawdę z ogromną przyjemnością czyta się tę lekturę.
Mnie bardzo się spodobała i jestem pewna, że Alicja w przyszłości również chętnie po nią sięgnie.
Kolejna ciekawa książeczka dla maluchów płci żeńskiej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNieustraszona Izabela to następna pozycja z serii Ładne, sprytne i odważne. Tym razem nasza mała bohaterka wyrusza wraz z ojcem z daleką podróż. Tata Izabeli jest bowiem podróżnikiem i stale wędruje po świecie w poszukiwaniu zaginionych cywilizacji, skarbów itp. Mama dziewczynki umarła, więc tym razem ojciec zabrał ją...