Neuroshima: Krew i Rdza

- hobby
- Neuroshima
- 2007-01-01
- 2007-01-01
Jeśli grasz w Neuroshimę raz na tydzień to pomysłów zawartych w tym zbiorze wystarczy ci na cały rok!! Autorami dodatku są twórcy Neuroshimy: Marcin Blacha, Michał Oracz oraz Ignacy Trzewiczek.
W dodatku znajduje się również dokładnie opisana storylinia NS, czyli najważniejsze wydarzenia, które mają aktualnie miejsce w świecie gry. Dowiecie się o zmianach w Hegemoni, ofensywie Molocha oraz walce NJ z Tornado. Sama storylinia ma kilkanaście stron i dokładnie, miesiąc po miesiącu pokazuje, co dzieje się w powojennych Stanach.
Kup Neuroshima: Krew i Rdza w ulubionej księgarni
Oceny książki Neuroshima: Krew i Rdza
40 użytkowników ma tytuł Neuroshima: Krew i Rdza na półkach głównych- Przeczytane 24
- RPG 3
- Neuroshima 2
- Beletrystyka 1
- Erpeżki 1
- Przeczytane 2009> 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Neuroshima: Krew i Rdza
„Krew i rdza” to kolejny dodatek do systemu Neuroshima, skierowany przede wszystkim do Mistrzów Gry. Tym razem twórcy zadbali o kompendium pomysłów na przygody, które może okazać się nieocenionym narzędziem dla każdego prowadzącego.
Pierwszy rozdział poświęcony jest szczegółowemu opisowi najważniejszych wydarzeń, które miały miejsce pomiędzy lutym a grudniem 2055 roku. Każdy miesiąc jest starannie opisany, co pozwala na dokładne śledzenie rozwoju fabuły świata Neuroshimy. Czytelnicy dowiedzą się m.in. kiedy rozpoczęła się ofensywa Molocha, pojawili się mutanci w okolicach Teksasu, czy kiedy zaczęła formować się Hegemonia. Te wydarzenia są przedstawione w sposób przemyślany i dokładny, co znacząco uzupełnia wiedzę o uniwersum gry i pozwala na lepsze zrozumienie tła fabularnego.
Kolejna część książki zawiera ponad pięćdziesiąt pomysłów na przygody. Są to krótkie szkice przygód lub miejsc, które można swobodnie wpleść w każdą kampanię. Opisane są tu zarówno statystyki przeciwników, nowych stworów, jak i specjalne lokalizacje. Dzięki temu, Mistrz Gry ma możliwość szybkiego i efektywnego przygotowania różnorodnych scenariuszy.
Dla każdego Mistrza Gry „Krew i rdza” to dodatek wręcz obowiązkowy. Bogactwo pomysłów znacząco ułatwia przygotowanie kolejnych kampanii, a krótkie szkice przygód mogą być używane zarówno jako samodzielne misje, jak i przerywniki między większymi kampaniami. Dla graczy, którzy cenią sobie dynamiczną i wciągającą rozgrywkę, ten dodatek stanowi niezastąpione źródło inspiracji. Twórcy po raz kolejny pokazali, że potrafią stworzyć produkt najwyższej jakości, który nie tylko wzbogaca świat Neuroshimy, ale także daje Mistrzom Gry narzędzia do kreowania niezapomnianych przygód.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy rozdział poświęcony jest szczegółowemu opisowi najważniejszych wydarzeń, które miały miejsce pomiędzy lutym a grudniem 2055 roku....
Dość interesująca pozycja, zawiera konkretną ilość scenariuszy, przedstawionych jako krótkie historyjki.