- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2011-06-02
- 2011-06-02
Coaching — czym jest ta dziedzina, dynamicznie rozwijająca się także w Polsce przez kilka ostatnich lat? Jest wspaniałym procesem, wzmacniającym indywidualny, stały i kompleksowy rozwój kompetencji człowieka. Coaching inspiruje. Pomaga w budowaniu wartościowych postaw. Pozwala rozwinąć nowe strategie myślenia i zachowania oraz wspomaga osiąganie zamierzonych celów. Sprawia, że poddawana mu osoba lepiej wykorzystuje swoje umiejętności i naturalne zdolności, staje się bardziej kreatywna i zwiększa siłę swojej motywacji.
Popularność coachingu wynika z faktu, że wspiera on zarówno jednostki, jak i organizacje w uzyskaniu optymalnego tempa rozwoju oraz inspiruje do przełomowych działań. Jeśli czujesz, że Twoją pasją jest odkrywanie w ludziach tego, co ma dla nich największe znaczenie, wydobywanie ich potencjału i budowanie odpowiedzialnej postawy, jesteś urodzonym coachem. Z tą książką poznasz dwadzieścia jeden metod coachingowych o różnym stopniu zaawansowania. Znajdziesz tu także kilka autorskich pomysłów, wskazówek i porad, które przyczynią się do wzbogacenia Twojego warsztatu. Jest to wygodny w użyciu podręcznik dla osób uczących się coachingu oraz promujących coachingowy styl zarządzania. Opisano w nim kluczowe umiejętności coacha oraz narzędzia wykorzystywane podczas sesji coachingowych.
Ruszaj w podróż z coachingiem:
Zasady coachingu i postawa coacha.
Świadomość potencjału człowieka.
Model rozmowy coachingowej.
Narzędzia coachingowe.
Droga do rozwoju coacha.
Zaplecze coacha.
Książka krok po kroku wprowadzi początkującego coacha w tajniki najmocniejszych, najczęściej stosowanych narzędzi coachingowych. Przygotuje go do efektywnego przeprowadzania rozmowy z klientem w sposób niedyrektywny, określony przez standard ICF. Została przygotowana przez zespół doświadczonych coachów i praktyków biznesu w oparciu o ich bogatą praktykę coachingową i biznesową, certyfikację Erickson College International oraz kompetencje doskonalone w czołowych na świecie szkołach i organizacjach coachingowych: Erickson College International, Center for Right Relationship European, International Coach Federation. Niniejsza publikacja jest jedną z pierwszych tego typu książek napisanych przez rodzime autorki. Dostosowano ją do oczekiwań i mentalności polskich odbiorców. Przedstawia przykłady zastosowania opisywanych narzędzi podczas sesji coachingowych przeprowadzanych w polskiej rzeczywistości.
Kup Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste. w ulubionej księgarni
Oceny książki Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste.
36 użytkowników ma tytuł Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste. na półkach głównych- Chcę przeczytać 18
- Trenerstwo, coaching 1
- Rozwój osobisty 1
- Filozofia, kształcenie/edukacja, kultura, sztuka 1
- Społeczne, biznesowe 1
- Rozwój, psychologia 1
- Kindle 1
Tagi i tematy do książki Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste.
Cytaty z książki Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste.
Dodaj cytat z książki Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste.
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Moc coachingu. Poznaj narzędzia rozwijające umiejętności i kompetencje osobiste.