Wronia mama

Okładka książki Wronia mama autora Valerie Hobbs, 9788374702300
Okładka książki Wronia mama
Valerie Hobbs Wydawnictwo: C&T Crime & Thriller Seria: Nasze Ważne Sprawy literatura dziecięca
literatura dziecięca
Nasze Ważne Sprawy
CAROLINA CROW GIRL
2011-05-13
2011-05-13
Agnieszka Klonowska

Kup Wronia mama w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wronia mama

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wronia mama

Polecam wzruszająca opowieść o dziewczynie i jej rodzinie gdzie mieszkają w autobusie. Książka na jedne wieczór. Polecam ⭐

Książka opowiada o dziewczynce, która mieszka razem z mamą i młodszą siostrą w autobusie. Pewnego dnia zatrzymują się w Kalifornijskim lesie należącym do rodziny Crouchów. Carolina pewnej nocy zaciekawiona dziwnym piskiem wyszła z pojazdu w poszukiwaniu czegoś przez co nie mogła spać.Dziewczyna po dłuższej wędrówce po ciemnym lesie znalazła skrzeczącą malutką wronę która wypadła z gniazda, Carolina mając dobre serce nie mogła zostawić biedaka w lesie. Dziewczyna bardzo polubiła wronę i nadała jej imię Wronek. Pewnego razu spotkała chłopca, który jeździł na wózku inwalidzkim on nazywa ją ,,wronią mamą'' z powodu ptaka, którym się opiekowała. Carolina i Stefan zostają przyjaciółmi i postanawiają wypuścić wronę na wolność. Dziewczynka bardzo przeżyła to że ptak odleciał bo bardzo go polubiła przez cały czas jak się nim opiekowała.
Moim zdaniem to najlepsza książka jaką można wybrać do czytania późnymi wieczorami bo naprawdę ma swoje przesłanie i jest bardzo dobra.

Nie rozumiem jej przesłania.

Nie rozumiem jej przesłania.

65 użytkowników ma tytuł Wronia mama na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Wronia mama na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wronia mama

Cytaty z książki Wronia mama

Dodaj cytat z książki Wronia mama