Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać186
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11

- 2005-01-01
- 2005-01-01
- 1999-03-23
- Cezary Komorowicz
Pierwszy tom cyklu o najsławniejszym japońskim wagabundzie i szermierzu - Miyamoto Musashim. Akcja mangi rozpoczyna się tuż po bitwie pod Sekigaharą... na polu bitwy spotyka się dwóch przyjaciół - Takezo Shinmen i Matahachi Hon'iden... obaj walczyli po stronie przegranych i obaj zymuszeni są walczyć nadal o swoje życie... uciekając przed pościgiem trafiają do chaty pięknej i tajemiczej Oko...
Kup Vagabond tom 1 w ulubionej księgarnii
- Komiksy 4
- 2025 2
- 2013 2

Takehiko Inoue
Japoński mangaka, znany przede wszystkim z serii Slam Dunk i Vagabond.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Vagabond tom 1
Japoński Włóczykij. Choć w pierwszym tomie nie do końca to widać. To takie postanowienie ma główny bohater.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMroczna, idealna dla fanow samurajow, walk na miecze i nierozwiazanych tajemnic. Piekna kreska.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWagabunda jest przepiękny i nieśpieszny, powoli opowiada swoją historię łamiąc oczekiwania czytelnika (jak pojawienie się historii przeciwnika głównego bohatera, kiedy to spotykamy go po raz pierwszy - niby nic dziwnego ale ciągnie się ona mniej więcej sto rozdziałów, będąc niemal równą historii głównego bohatera w objętości). Piękna seria
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak patrzę i nie mogę uwierzyć, że ta manga ma tak niską ocenę i liczbę czytających. Uwzględniając to co ma ona do zaoferowania najlepszego od kreski i rysunków zaczynając, oraz historię na podstawie książki "Musashi - Eiji Yoshikawa" która jest F.E.N.O.M.E.N.A.L.N.A!!! Aaaaaaale, wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Śledzę rozwój mangi od kilkunastu lat już i jedyne co mnie boli to To, że autor mangi robi ciągle dość długie przerwy w wydaniu kolejnych chapterów, ze względów zdrowotnych :( Mam nadzieje, żę wróci do zdrowia i skończy fantastyczną mangę. Polecam każdemu fanowi feudalnej Japonii, jak i fanom Legendarnej postaci jakim był Miyamoto Musashi!!!
Tak patrzę i nie mogę uwierzyć, że ta manga ma tak niską ocenę i liczbę czytających. Uwzględniając to co ma ona do zaoferowania najlepszego od kreski i rysunków zaczynając, oraz historię na podstawie książki "Musashi - Eiji Yoshikawa" która jest F.E.N.O.M.E.N.A.L.N.A!!! Aaaaaaale, wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Śledzę rozwój mangi od kilkunastu lat już i jedyne co...