Strumienie wody żywej.

- 2009-01-01
- 2009-01-01
- 978-83-7595-144-8
- Dorota Szczerba, Tadeusz Jania, Andrzej Graboń
Książka składa się z trzech części: Czas dla Boga, Szukaj pokoju i idź za nim, W szkole Ducha Świętego. Zawiera konkretne wskazówki i rady, jak zaangażować się w modlitwę i wytrwać w niej, mimo pojawiających się trudności. Autor przekłada na język współczesnego człowieka klasyczne dzieła mistrzów modlitwy. Wprowadza w praktykę modlitwy, przypomina o pedagogice Boga, który w swej Mądrości uświęca człowieka, uwzględniając jego niepowtarzalną osobowość i specyfikę czasu, w którym żyje.
Kup Strumienie wody żywej. w ulubionej księgarni
Oceny książki Strumienie wody żywej.
36 użytkowników ma tytuł Strumienie wody żywej. na półkach głównych- Chcę przeczytać 27

OPINIE i DYSKUSJE o książce Strumienie wody żywej.
Książka zawiera praktyczne wskazówki jak uzyskać pokój serca - to moim zdaniem największa wartość tej książki w dzisiejszym świecie, który nieustannie wprowadza człowieka w stan niepokoju. Dużym atutem jest umiejętność autora jasnego formułowania myśli. Zawiera ponadto fragmenty najbardziej wartościowych pism świętych i klasyków duchowości w danym temacie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem kilkukrotnie. Z uwagą i robiąc notatki. Na początku pożyczoną a później już swoją własną. Zagłębiając się w życie duchowe byłem ( jestem nadal) pełen obaw, strachów, wątpliwości z którymi ta książeczka rozprawiła się na pierwszych 20 stronach ! Później przyszło mi smakować, poznawać, zagłębiać się w przemyślenia o sobie samym, o poszukiwaniu własnej drogi na drodze do świętości....
Przeczytałem kilkukrotnie. Z uwagą i robiąc notatki. Na początku pożyczoną a później już swoją własną. Zagłębiając się w życie duchowe byłem ( jestem nadal) pełen obaw, strachów, wątpliwości z którymi ta książeczka rozprawiła się na pierwszych 20 stronach ! Później przyszło mi smakować, poznawać, zagłębiać się w przemyślenia o sobie samym, o poszukiwaniu własnej drogi na...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przystępna książka traktująca o modlitwie, pokoju serca, wierności Duchowi Świętemu. Baaardzo polecam wszystkim, którzy chcą wejść głębiej w życie duchowe a jednocześnie nie zwariować, tylko w pokorze podejmować kolejne kroki i rozeznawać stany ducha. Ta książka jest absolutną kopalnią złotych myśli, ciągle wracam do niej i na nowo odkrywam i przypominam sobie poszczególne nauki. Cennym elementem są liczne nawiązani do pism świętych. Raz jeszcze - polecam!!
Bardzo przystępna książka traktująca o modlitwie, pokoju serca, wierności Duchowi Świętemu. Baaardzo polecam wszystkim, którzy chcą wejść głębiej w życie duchowe a jednocześnie nie zwariować, tylko w pokorze podejmować kolejne kroki i rozeznawać stany ducha. Ta książka jest absolutną kopalnią złotych myśli, ciągle wracam do niej i na nowo odkrywam i przypominam sobie...