Forgotten Promises

2025-11-05

Kup Forgotten Promises w ulubionej księgarnii

Oceny książki Forgotten Promises

OPINIE i DYSKUSJE o książce Forgotten Promises

Muszę przyznać , że Aneta po raz kolejny pokazała jak skutecznie potrafi wbić swoje szpony wyobraźni w nasze umysły. Tym razem poznajemy Anię i jej życiowe rozterki związane z nieszczęśliwym małżeństwem. Na pozór zakończone małżeństwo wybucha nowymi emocjami w trakcie , kiedy dziewczyna musi wrócić na dawno opuszczone Mazury. Kiedyś miała tam wszystko , a dzisiaj jedyne czego może się tam spodziewać to żal. Kiedy po latach spotyka byłego męża , jej nowo ułożony świat zaczyna trzeszczeć w posadach. Ania staje przed dylematem utrzymania wierności lub poddania się dawnej miłości.

Musicie wiedzieć , że nie jest to słodki romans do poduszki. Jest to historia , która kłuje tam , gdzie boli najbardziej. Jest to historia , która pokazuje jak ciężkie przychodzą nam decyzje do podjęcia i to , że przeszłość zawsze nas dopadnie i że jest naszym nierozłącznym elementem. Nie ważne jak bardzo byśmy się starali , ona i tak powraca czy tego chcemy czy nie.
Aneta idealnie ukazuje nam również ciężar złożonych obietnic bez pokrycia , straconego zaufania i miłości , która żyje w nas mimo bólu. Pokazuje nam również to , że czas nie wyleczy naszych ran , a jedynie potrafi sprawić że się do niego przyzwyczaimy.

Forgotten Promises to opowieść o trudnych wyborach, powrotach do przeszłości i miłości, która nie daje o sobie zapomnieć. Bardzo realistyczni bohaterowie, dużo emocji i historia, która wciąga od pierwszych stron. Jest to podróż, która nie daje prostych odpowiedzi, ale zostawia czytelnika z refleksją na długo po zamknięciu ostatniej strony.

Forgotten Promises autorstwa Aneta Sołopa zdecydowanie przerosła moje oczekiwania. Autorka stworzyła powieść, która bardzo przypadła mi do gustu – lekka w odbiorze, a jednocześnie bolesna, przepełniona demonami przeszłości i emocjami, które długo nie dają o sobie zapomnieć.

Główna bohaterka, Ania, wiedzie spokojne życie w Warszawie u boku narzeczonego. Od lat nie odwiedza rodzinnego domu ani własnego hotelu na Mazurach – wszystko za sprawą męża, z którym formalnie wciąż jest związana. Nie mogą się rozwieść… a może Ania wcale tego nie chce?

Gdy matka Ani doznaje poważnej kontuzji, bohaterka zostaje zmuszona do powrotu na Mazury, by pomóc w rodzinnym biznesie prowadzonym przez jej mamę oraz babcię i zaopiekować się młodszą siostrą. To idealny moment, by w końcu złożyć papiery rozwodowe. Jednak po przyjeździe Ania spotyka całkiem odmienionego Rafała – już nie zimnego, kpiącego gbura, lecz dojrzałego, spokojnego i dobrego człowieka.

Czy Ania wciąż coś do niego czuje?
Czy zdecyduje się na rozwód i wróci do Warszawy, gdzie czeka narzeczony?

Tego dowiesz się tylko, sięgając po książkę.

ocena: 4,5/5 🌟 Za emocje, lekkie pióro i gorące momenty 😈

[współpraca barterowa/ reklamowa]

Dziś przychodzę do was z recenzją książki którą uwielbiam całym serduchem.

Główna bohaterka Ania mieszkasz narzeczonym w Warszawie. Zrezygnowała z pracy na rzecz wypoczynku i wymarzonych wakacji za granicą niestety dostaje wiadomość że jej matka w wyniku upadku trafiła do szpitala i nie może zająć się pensjonatem. Kobieta nie chętnie pakuje się i udaje się do rodzinnej miejscowości na Mazurach aby pomóc babci i mamie. Ale ma też zamiar załatwić sprawy z przed kilku lat i się rozwieść. Będąc na miejscu postanawia zająć się pensjonatem oraz wprowadzić kilka zmian, które przyciągną większą ilość gości do rodzinnego biznesu. I właśnie ! Czy wszystkie plany uda jej się zrealizować? Czy namówi męża na rozwód? Co wydarzy się w pensjonacie po zmianach?

Jesteście ciekawi? Mam nadzieję że tak bo w tej książce dużo się dzieje. Nie tylko mamy tu wątek romansu i pikantnych scen ale też tajemnice które warto poznać czytając tą książkę. Czytałam już książki autorki ale ta trafiła na sam szczyt listy. ,,Forgotten Promises” jest z tych książek na jeden wieczór bo jak zaczniecie czytać to nie skończycie puki nie skoczycie jej czytać. Serdecznie wam polecam♥️

[współpraca barterowa/ reklamowa]

Dziś przychodzę do was z recenzją książki którą uwielbiam całym serduchem.

80 użytkowników ma tytuł Forgotten Promises na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Forgotten Promises na półkach dodatkowych