Smak nocy letnich

- poezja
- 2025-08-06
- 2025-08-06
Słońce wzbija się wysoko nad toskańską winnicą.
W powietrzu unosi się zapach wszystkich owoców Sangiovese.
Sok słodkich wiśni leniwie spływa po naszych rozpalonych myślą ciałach.
W oddali słychać jedynie ciche kacze kwakanie.
I tylko my w cieniu młodej winorośli lekko trwamy – w swych ramionach zaplątani, myśląc, czy ten dreszcz na naszej skórze to wciąż wiatru lekki powiew, czy spragniona obietnica smaku nocy letnich.
Kup Smak nocy letnich w ulubionej księgarni
Oceny książki Smak nocy letnich
7 użytkowników ma tytuł Smak nocy letnich na półkach głównych- Przeczytane 6

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smak nocy letnich
Piękna, letnia i zmysłowa poetyka
Piękna, letnia i zmysłowa poetyka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoezja, która dotyka najgłębszych zakamarków uczuć — pięknie mówi o miłości, tęsknocie i cielesności. Jestem poruszona <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZachwyca nastrojowym klimatem i delikatnymi refleksjami o miłości, tęsknocie i ulotności chwil.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudo! Idealne na letnie popołudnie ❤️
Cudo! Idealne na letnie popołudnie ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezwykle letnia, słodka i pachnąca!
Niezwykle letnia, słodka i pachnąca!