Między zobowiązaniem a zdradą

Okładka książki Między zobowiązaniem a zdradą autorstwa Shain Rose
Okładka książki Między zobowiązaniem a zdradą autorstwa Shain Rose
Shain Rose Wydawnictwo: Zysk i S-ka Cykl: Miliarderzy z klanu Hardych (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Miliarderzy z klanu Hardych (tom 1)
Between Commitment and Betrayal
2025-05-27
2025-05-27
2023-08-29
Gorący romans – sensacja TikToka!

Wspólnik mojego ojca zrobi wszystko dla imperium, które razem zbudowali… Gotowy jest nawet mnie poślubić.

Declan Hardy, obiekt kobiecych westchnień, miliarder i były gwiazdor NFL, jest moim całkowitym przeciwieństwem. Rządzi, gdy ja współpracuję. Jest spontaniczny, gdy ja działam rozważnie. Głośny, kiedy ja milczę. Jedyne, co nas łączy, to fakt, że nasze nazwiska znalazły się w testamencie mojego ojca. On odziedziczy imperium fitnessu i hotelarstwa, a ja zachowam to, co jest dla mnie najcenniejsze. Z zastrzeżeniem, że go poślubię – na określonych warunkach.

Rok fałszywego małżeństwa. Rok wspólnego mieszkania. Rok udawania, że pasuję do jego luksusowego stylu życia.

Ale warunki nigdy nie są takie proste. Zwłaszcza gdy nie wiem, czy jego pocałunki są udawane, czy to ja udaję, kiedy je odwzajemniam. A gdy pojawia się coraz więcej warunków, staje się jasne, że istnieje cienka granica między zobowiązaniem a zdradą… i żadne z nas nie wie, gdzie ta granica przebiega.

Shain Rose to bestsellerowa autorka romansów pełnych namiętności. Między zobowiązaniem a zdradą to pierwszy tom z serii „Miliarderzy z klanu Hardych”.

Kup Między zobowiązaniem a zdradą w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Między zobowiązaniem a zdradą

1994 1984

Oceny książki Między zobowiązaniem a zdradą

Opinie i dyskusje o książce Między zobowiązaniem a zdradą

Aranżowane związki, udawane relacje to częsty motyw w książkach i zazwyczaj jest tak, że z tych układów rodzi się miłość. Jeszcze nie spotkałam pozycji, w której byłoby inaczej, dlatego pod tym kątem była dla mnie przewidywalna. Nie zepsuło mi to jednak przyjemności z czytania, gdyż autorka serwuje nam tutaj wiele ciekawych zwrotów akcji, intrygujących bohaterów z ciętymi dialogami, świat luksusu i pełną gamę emocji i to naprawdę różnorodnych jednakowo między bohaterami, a także między czytelnikiem a bohaterami, choć w tej kwestii wiadomo jednostronnych.
,,Między zobowiązaniem a zdradą" to pierwszy tom i chce się od razu więcej. Niby taka lektura na odprężenie, a jednak potrafi w niektórych momentach zmieść z planszy. Powiew świeżości w niektórych momentach też jest widoczny, więc dla mnie, jak najbardziej na plus. Do tego Shain Rose doskonale buduje napięcie, które dodaje tej książce emocjonalnego wydźwięku. Autorka łącząc tak różne charaktery bohaterów, dosłownie ogień i woda stworzyła wiele sytuacji, w których lecą iskry. Kontrast ten widoczny jest intensywnie wraz z początkiem książki, aby potem powoli zacierać swoje granice. Nie znaczy to, że charaktery bohaterów zmieniają się, bo oni są nadal tacy sami. Jednak ich zachowania w stosunku do siebie ulegają zmianie, co łagodzi tę różnicę osobowości. Poza tym są autentyczni, mają dylematy natury moralnej, są pełni niepewności, co przekłada się na ich pozytywny ich odbiór. Dodatkiem do książki są także intrygi, wiele namiętnych scen oraz zabawnych momentów. Fabułę urozmaicają również bohaterowie poboczni, bez których ta książka nie byłaby już taka ekscytująca.
Pozycja ta ma zarówno plusy, jak i minusy, ale plusów jest tutaj dużo więcej. Atutem jej jest tytuł, który ma swoje odzwierciedlenie w fabule. Jaka jest granica między zobowiązaniem a zdradą? Na pewno bardzo cienka i muszę tu podkreślić, że ten tytuł ma drugie dno.
Polecam, bo to taka oczywista nieoczywistość.

Shain Rose, autorka znana z romansów pełnych namiętności, tym razem proponuje historię fałszywego małżeństwa, które z pozoru ma być tylko kontraktem, a ostatecznie staje się próbą uczuć i charakterów. „Między zobowiązaniem a zdradą” to pierwszy tom serii „Miliarderzy z klanu Hardych”, a jednocześnie powieść, która zyskała ogromną popularność dzięki TikTokowi.

Historia opowiada o Everiy, córce współwłaściciela imperium fitnessu, oraz Declanie Hardym – byłym gwiazdorze NFL, milionerze i wspólniku jej ojca. Testament nakazuje im zawrzeć fikcyjne małżeństwo na rok, aby zabezpieczyć interesy rodzinnego biznesu. Dla obojga to układ bez emocji, jednak szybko okazuje się, że granica między zobowiązaniem a zdradą, obowiązkiem a pożądaniem, jest niezwykle cienka.

Autorka sięga po dobrze znane motywy romansu: kontraktowe małżeństwo, różnice charakterów, napięcie pomiędzy bohaterami oraz luksusowe tło bogactwa i wpływów. Pomysł miał ogromny potencjał – intryga testamentu, gra pozorów, układ, który może przerodzić się w coś więcej. Niestety, wykonanie nie zawsze dorównuje wyobrażeniu. Fabuła jest lekka, dość schematyczna i przewidywalna, a relacja Everiy i Declana chwilami sprawia wrażenie zbyt „cukierkowej”. Brakuje intensywności i wyrazistego „pazura”, którego oczekiwałam od gorącego romansu z tego nurtu.

Narracja prowadzona jest z perspektywy obu bohaterów, co pozwoliło mi lepiej zrozumieć ich wewnętrzne rozterki. Styl Shain Rose jest przystępny, lekki i niewymagający – książkę czyta się szybko i bez wysiłku, co czyni ją dobrym wyborem na odprężający wieczór. Wątki poboczne i rozwój postaci nie są szczególnie rozbudowane, ale pojawiają się momenty humoru i słodyczy, które równoważą prostotę fabuły.

„Między zobowiązaniem a zdradą” nie jest powieścią, która zmienia perspektywę czy zostaje w pamięci na długo, jednak...
To raczej romans rozrywkowy, idealny dla osób, które chcą się zrelaksować przy lekkiej, niezobowiązującej historii, gdzie najważniejsze są chemia między bohaterami i emocje związane z kontraktowym związkiem.
Jeśli szukasz intensywnego, pełnego zwrotów akcji i namiętności romansu – możesz czuć niedosyt.
Jeśli jednak masz ochotę na prostą, schematyczną, ale przyjemną opowieść o miłości z rozsądku, która powoli przeradza się w coś głębszego – ta książka spełni oczekiwania.
⭐ Ocena: 7/10 – lekki romans na odprężenie, ale bez większych emocjonalnych fajerwerków.

Historia...

"Między zobowiązaniem a zdradą” Seria Miliarderzy z klanu Hardych tom 1
@author.shainrose
@zysk_wydawnictwo

Shain Rose po raz kolejny udowodniła, że potrafi stworzyć romans pełen chemii, ciętych dialogów i emocji, które nie pozwalają oderwać się od lektury.

Historia Evelyn i Declana opiera się na dobrze znanych motywach – aranżowane małżeństwo i relacja od nienawiści do miłości – ale autorka prowadzi je w świeży, lekki i wciągający sposób. Declan raz potrafi zirytować swoją władczością, by za chwilę rozbroić jednym drobnym gestem . Everly natomiast z pozoru spokojna, w środku skrywa burzę emocji, która tylko czeka, by wybuchnąć. Razem tworzą duet, którego nie da się nie kibicować.

To historia, w której nie brakuje przepychanek słownych, rodzinnych dramatów i napięcia, które stopniowo przeradza się w coś intensywnego.

Trzeba jednak dodać, że jest to książka zdecydowanie mocno erotyczna – pełna zmysłowych scen, namiętności i elektryzującej chemii między bohaterami.🔥🔥
Shain Rose świetnie balansuje między emocjami a pożądaniem, dzięki czemu relacja Evelyn i Declana nie jest płaska, a ich intymność ma ogromne znaczenie dla całej fabuły.

To lekka, ale jednocześnie pikantna lektura, idealna na wieczór, kiedy szukamy odrobiny relaksu, ale i prawdziwego rollercoastera emocji oraz zmysłowych uniesień.

Ciekawostka: siostra Declana, Izzy, ma swoją własną historię w „Corrupted Chaos” (Tarnished Empire, tom 3).

Czekam na kolejny tom ❤️

"Między zobowiązaniem a zdradą” Seria Miliarderzy z klanu Hardych tom 1
@author.shainrose
@zysk_wydawnictwo

152 użytkowników ma tytuł Między zobowiązaniem a zdradą na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Między zobowiązaniem a zdradą na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Między zobowiązaniem a zdradą

Czytelnicy Między zobowiązaniem a zdradą przeczytali również

Under Your Spell Laura Wood
Under Your Spell
Laura Wood
#1705 - „Under Your Spell” - Laura Wood - Wydawnictwo Albatros #45/2026 "Kiedy kończy, sięga po gitarę i gdybyście zapytali wcześniej, czy mogłabym wyobrazić sobie coś bardziej żenującego niż dorosły mężczyzna przy ognisku z gitarą, miałabym duży problem z udzieleniem odpowiedzi. Ale w przypadku Theo to nie jest popisywanie się. Ani nic żenującego. Jest idealnie. Prawdopodobnie dlatego, że jest tak utalentowany, ale też dlatego, że teraz już wiem, że Theo z gitarą w rękach to Theo w swoim naturalnym stanie." 📖 Tytuł – Under Your Spell ✍️ Autorka – Laura Wood 🏢 Wydawnictwo – Albatros 📚 448 stron 📅 Premiera – 04.06.2020 📂 Kategoria – literatura obyczajowa / romans 🛍️ Zakup własny ✨ To historia o tym, jak dwie osoby, które wcale nie szukały zmian, powoli zaczynają wprowadzać je do swojego życia — krok po kroku, emocja po emocji. Clemmie to bohaterka, która wchodzi w świat Theo z dużą dozą ostrożności, ale też ciekawości. Jej codzienność zaczyna mieszać się z jego muzycznym, pełnym emocji światem, co sprawia, że stopniowo zmienia się nie tylko jej spojrzenie na niego, ale też na samą siebie. Theo z kolei jest postacią bardzo autentyczną — zamkniętą w sobie, skupioną na muzyce, ale jednocześnie niezwykle wyrazistą, gdy pojawia się na scenie lub w sytuacjach, które są dla niego ważne. Jego relacja z Clemmie rozwija się naturalnie, bez sztucznego przyspieszania czy przesadnych dramatów. Bardzo podobało mi się to, że autorka nie idzie w schemat „natychmiastowej miłości”. Zamiast tego dostajemy powolne budowanie więzi, pełne drobnych gestów, rozmów i momentów, które z czasem zaczynają znaczyć coraz więcej. Ogromnym atutem książki jest muzyczny klimat — gitara, koncerty i twórczość Theo nie są tylko dodatkiem, ale integralną częścią jego osobowości i relacji z Clemmie. To nadaje historii wyjątkowej lekkości i emocjonalnej głębi. 💛 Bardzo gorąco polecam — to ciepły, emocjonalny romans z wyrazistymi bohaterami i relacją, którą naprawdę chce się śledzić 🎶📚 #UnderYourSpell #LauraWood #Clemmie #romans #Albatros #bookstagram #czytambolubie https://www.facebook.com/photo/?fbid=1787430192552714&set=a.782581979704212
oceniła na102 dni temu
Belle Morte Bella Higgin
Belle Morte
Bella Higgin
Sam pomysł był naprawdę super - dawcy krwi, oddający dobrowolnie krew wampirom, które zostały celebrytami. Spisek, który miał szokować. Zakazane uczucie, które miało zostać stłumione. Tylko jeden malutki problem... Wszystko przewidziałam. Zdrada Etienna? Przy drugim kontakcie z bohaterką wiedziałam, że coś z nim jest nie tak. Bardzo często autorzy (szczególnie z Wattpada) powielają pewne schematy. Wampir, który powinien być twoim wrogiem, okazuje się dla ciebie miły. Przyjazny. I nagle bum! masz być zaszokowany, gdy na końcu cię zdradza. Pierwsze kilka razy może działa. Ale czytając trochę już cię to nudzi. Związek Renie i Edmonda. Kolejna rzecz do odhaczenia - zakazane uczucie. Niby się sobie opierają, ale nie potrafią. No cóż, nie zgadzam się. Gdyby chcieli - mogliby. Ale na potrzebę fabuły oczywiście potrzebne było ich opieranie się sobie, a na końcu jedno wielkie uświadomienie - miłość! Taaa, z kilku pocałunków to miłość się nie pojawia. Zauroczenie - może. Zakochanie - również. Ale miłość? Byłabym sceptyczna. Wielki plot twist na koniec książki. Niesamowicie zaskakująco również go przewidziałam. Zamiana w wampirzycę, żeby nie umarła. No i przy okazji oczywiście, żeby mogli być razem. Ale to taki malusieńki dodatek. Nie chcę powiedzieć, że ta książka była tragiczna. Miała swoje dobre strony - interesujący pomysł, bohaterowie też spoko (szczególnie drugoplanowi, którzy byli bardziej interesujący od głównej bohaterki i ratowali tę książkę),ale jej przewidywalność nie działała na jej korzyść. Była to przyjemna lektura, ale raczej nie planuję jej powtarzać. P. S. Czasem byłam już zniesmaczona, i to nawet nie krwią (tego bym powiedziała, że autorka dała się dać za dużo, więc było za mało).
HaniaTheBest - awatar HaniaTheBest
Plan na miłość Ally Zetterberg
Plan na miłość
Ally Zetterberg
#1660 - „Plan na miłość” - Ally Zetterberg - Wydawnictwo Albatros #130/2025 „Sterta rachunków na barze śniadaniowym, jedynym stole, który posiadam i którego używam, gdy nie wypada jeść na kanapie, domaga się mojej uwagi, więc zaczynam je przeglądać. Wolę rachunki elektroniczne; są mniej natarczywe, łatwiej je zignorować, gdy kryją się w chmurze lub zapchanej skrzynce odbiorczej.” 📖 Tytuł – Plan na miłość ✍️ Autorka – Ally Zetterberg 🏢 Wydawnictwo – Albatros 📚 384 strony 📅 Premiera – 07.05.2025 📂 Kategoria – literatura obyczajowa / romans Niektóre historie zaczynają się od przypadku — ale zostają z nami na długo, bo trafiają dokładnie tam, gdzie trzeba. Plan na miłość to opowieść o spotkaniu dwojga ludzi, którzy nie szukają już wielkich emocji… a przynajmniej tak im się wydaje. Każde z nich niesie ze sobą własne doświadczenia, rozczarowania i ciche przekonanie, że pewne rzeczy po prostu już się nie wydarzą. To historia o relacji, która nie wybucha nagle, nie jest spektakularna od pierwszej chwili. Ona rozwija się powoli — w rozmowach, spojrzeniach, drobnych gestach. I właśnie dzięki temu wydaje się tak prawdziwa. To uczucie, które nie przychodzi z fajerwerkami, ale z poczuciem spokoju, bezpieczeństwa i zrozumienia. Książka pięknie pokazuje, że miłość nie zawsze jest o wielkich deklaracjach. Często to coś znacznie cichszego — obecność drugiej osoby, która po prostu jest. Która słucha. Która zostaje. Ogromnym atutem tej historii jest jej klimat — lekko nostalgiczny, momentami wzruszający, ale też pełen subtelnego humoru. To książka o drugich szansach, o tym, że życie potrafi zaskoczyć wtedy, kiedy najmniej się tego spodziewamy. To również opowieść o odwadze — nie tej spektakularnej, ale tej codziennej. O otwieraniu się na drugiego człowieka mimo lęku, mimo przeszłości, mimo wszystkiego, co mogłoby nas zatrzymać. Czyta się ją spokojnie, bez pośpiechu, pozwalając tej historii wybrzmieć. I kiedy się kończy, zostaje po niej coś bardzo przyjemnego — ciepło i przekonanie, że na dobre rzeczy czasem po prostu trzeba poczekać. To jedna z tych książek, które idealnie sprawdzają się wtedy, gdy potrzebujesz czegoś kojącego, prawdziwego i po prostu… ładnego. Zdecydowanie polecam 💛 #PlanNaMiłość #AllyZetterberg #WydawnictwoAlbatros #literaturaobyczajowa #romans https://www.facebook.com/photo/?fbid=1710474726914928&set=a.782581979704212
oceniła na101 miesiąc temu
Miłość między wersami Lauren Asher
Miłość między wersami
Lauren Asher
#1708 - „Miłość między wersami” - Lauren Asher - Wydawnictwo Luna #48/2026 "Mija dokładnie trzydzieści minut, odkąd zostawiamy za sobą Oahu i mieniące się wybrzeża Honolulu, kiedy moje serce znów zaczyna wariować. Lekkie kłucie w piersi zaczęło się, gdy Rafael wyszedł ze swojej kabiny ubrany jedynie w kąpielówki i te same Ray-bany co wcześniej. Miałam być twarda, ale wystarczyło jedno spojrzenie na to, jak smaruje się kremem — normalnie, jakby nagrywał jakiś czujący z klatą filmik na sociale — by moje myśli trafiły prosto do rynsztoka." 📖 Tytuł – Miłość między wierszami ✍️ Autorka – Lauren Asher 🏢 Wydawnictwo – Luna 📚 592 strony 📅 Premiera – 14.05.2025 📚 Tom 2 cyklu Lakefront Billionaires 📂 Kategoria – literatura obyczajowa / romans 🛍️ Zakup własny Rafael i Ellie spotykają się w momencie, w którym żadne z nich nie zakłada, że druga osoba może tak mocno wpłynąć na ich poukładane życie. Ich relacja zaczyna się od dystansu, napięcia i wyraźnych granic, które oboje próbują utrzymać, choć z każdą kolejną sytuacją staje się to coraz trudniejsze. Autorka bardzo dobrze buduje chemię między bohaterami — nie robi tego gwałtownie, tylko stopniowo, przez drobne gesty, rozmowy i momenty, które z pozoru nie znaczą wiele, ale z czasem zaczynają układać się w coś większego. Ellie wnosi do historii emocjonalność, spontaniczność i lekkość, podczas gdy Rafael jest bardziej zamknięty i zdystansowany, co tworzy między nimi wyraźne napięcie. Ta różnica charakterów sprawia, że ich relacja jest dynamiczna i pełna iskier. W książce dobrze wyważono lekkość romansu i emocjonalne tło bohaterów. Obok flirtu i chemii pojawiają się też trudniejsze momenty, które nadają historii głębi i sprawiają, że nie jest jednowymiarowa. 💛 Polecam — to wciągający romans z mocną chemią, dobrze poprowadzonym napięciem i bohaterami, których relacja angażuje od początku 🔥📚 #MiłośćMiędzyWierszami #LaurenAsher #LakefrontBillionaires #Luna #romans #literaturaobyczajowa #bookstagram #czytambolubie https://www.facebook.com/photo/?fbid=1787431922552541&set=a.782581979704212
oceniła na102 dni temu
Dziedzictwo Feniksa Agnieszka Mróz
Dziedzictwo Feniksa
Agnieszka Mróz
Według mnie bardzo udany debiut! Zacznijmy od ogółu - mamy tu sporo mitycznych stworzeń, co już na starcie wyróżnia tę historię. Motyw jest dobrze wykorzystany, choć nie ukrywam, że kiedy czytałam o minotaurach czy chimerach, to w głowie od razu odpalało mi się Heroes of Might and Magic III 😅 W fabule mocno czuć też inspiracje kulturą japońską - od broni, przez stroje, aż po muzykę, więc jeśli ktoś lubi takie klimaty, to zdecydowanie coś dla Was. Poza Japonią mocno pasuje mi tu klimat muzyki rockowej, w typie Guns'n'Roses, której fanką jest Rave, która absolutnie plasuje się w czołówce moich fikcyjnych charakterów ever! Ale to, co najbardziej mnie ujęło, to warstwa emocjonalna. Ta historia to dla mnie trochę opowieść o stracie. O tym, jak różnie ludzie ją przeżywają i jak próbują się po niej podnieść. Nie ma tu jednej ścieżki, jednego schematu, co osobiście bardzo do mnie przemawia. Droga Jillian kontrastuje z historią Shadowa - dwa różne charaktery, dwa różne sposoby odczuwania i radzenia sobie z emocjami, a troch kontrastu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Może też symbolicznie, ale dla mnie walka z własnymi słabościami i umiejętność poradzenia sobie z kłodami, które życie stale rzuca nam pod nogi sprawia, że nieraz powstajemy jak Feniks z popiołów, odradzając się nieco na nowo. 🔥 Końcówka? Lekko szokująca, choć miałam pewne przeczucia. Tym bardziej czekam na drugi tom, bo wszystko wskazuje na to, że będzie się działo! :)
herlobsternotes - awatar herlobsternotes
Sweet Regret K. Bromberg
Sweet Regret
K. Bromberg
Jeśli lubisz romanse, które łączą dobre tempo, namiętność i solidną emocjonalną warstwę, to Sweet Regret jest dokładnie tym typem książki, który czyta się „na raz”. K. Bromberg ma talent do tworzenia historii, przy których serce trochę przyspiesza, trochę boli, a trochę wypełnia się ciepłem — i tutaj znów daje popis swoich najlepszych umiejętności. To opowieść o drugiej szansie, ale nie tej hollywoodzko cukierkowej. Tutaj bohaterowie niosą ze sobą bagaż, dumę, żal i przeszłość, która nie daje o sobie zapomnieć. I właśnie to sprawia, że ich relacja ma taką iskrę: między nimi jest niedopowiedzenie, jest napięcie, jest ta znajoma mieszanka frustracji i przyciągania, której absolutnie nie da się podrobić. Bromberg pisze stylem, który czyta się… gładko. Nawet zbyt gładko, jeśli spojrzeć na to, jak szybko mijają kolejne rozdziały. Autorka świetnie balansuje lekkość dialogów z głębszymi emocjami, a bohaterowie są autentyczni — z wadami, ze strachem przed zranieniem, ale też z ogromnym sercem. Chemia między nimi? Wyczuwalna od pierwszej strony. I to taka, która nie potrzebuje wielkich deklaracji — wystarczy jedno spojrzenie, jedna scena, jeden moment i już wiesz, że coś tu musi wybuchnąć. W Sweet Regret podoba mi się to, że historia jest jednocześnie romantyczna i życiowa. Bromberg nie przesładza, nie dramatyzuje na siłę — pozwala relacji rozwijać się naturalnie, z odrobiną humoru, z odrobiną bólu i z całą masą przyciągania, którego nie da się zignorować. To książka idealna na wieczór, kiedy masz ochotę na coś emocjonującego, przyjemnego i podanego w taki sposób, że nie chcesz jej odkładać. Jeśli kochasz romanse o drugich szansach, z dużą dawką chemii i bohaterami, którzy naprawdę mają coś do przepracowania — Sweet Regret jest po prostu bardzo dobrą literacką ucieczką.
pozytyvniezakrecona - awatar pozytyvniezakrecona
oceniła na74 miesiące temu
Wyzwanie pachnące kawą Nicole Snow
Wyzwanie pachnące kawą
Nicole Snow
Czy kawa może być bardziej niebezpieczna niż kuszący milioner? W tej historii smak i pożądanie mieszają się w sposób, który zostaje w duszy. ☕ Recenzja ☕ @nicolesnowbooks @editio.red Czytając tę książkę, czułam, jak moje serce przyspiesza razem z rytmem historii. Cole Lancaster to arogancki, niezwykle przystojny, z milionami na koncie mężczyzna. Jego pewność siebie uderza, jego arogancja drażni, a jednocześnie nie sposób oderwać od niego wzroku. Kiedy spotyka Elizę, kobieta, która całe życie podporządkowała swojej pasji do kawy, napięcie między nimi staje się niemal namacalne. To nie flirt, to elektryczność, która wypełnia każdą scenę, każdą rozmowę, każdy przypadkowy dotyk pod stołem. Eliza jest jak idealna kawa, intensywna, złożona, uzależniająca. W jej postaci widać pełną pasję i determinację, które są w stanie zmienić nawet świat miliardera. Najbardziej jednak fascynuje mnie w tej książce subtelny morał, prawdziwa siła nie tkwi w pieniądzach ani w władzy, lecz w odwadze, by stawić czoła własnym pragnieniom i pasjom. To historia o tym, że autentyczność i intensywność emocji potrafią być bardziej uzależniające niż najdroższe aromaty świata i że czasem warto zaryzykować wszystko dla chwil, które sprawiają, że czujesz się naprawdę żywy. Nie mogłam oderwać się od książki. Każda scena wnikała pod skórę, jak aromat świeżo mielonej kawy, która rozbudza wszystkie zmysły. Czułam w niej intensywność spojrzeń, każdy muśnięty dotyk i subtelną grę między bohaterami, jakby emocje same miały smak i temperaturę. To nie była zwykła historia miłosna, to była eksplozja pasji. Choć historia kończy się, intensywność przeżytych chwil wciąż trwa, przypominając, że życie pełne pasji i autentycznych pragnień może być bardziej elektryzujące niż najdroższe przyjemności świata. To książka, która uczy, że warto pozwolić sobie na prawdziwe emocje, że odwaga w podążaniu za tym, co naprawdę nas pociąga, jest czasem ważniejsza niż kontrola, a intensywność i pasja są tym, co nadaje życiu smak, którego nie da się zapomnieć. Nie czekaj, pozwól, by historia Cole’a i Elizy wciągnęła Cię całkowicie. Poczuj ich emocje, napięcie i pasję, która sprawia, że każda strona smakuje jak najlepsza kawa.
Joannaczyta - awatar Joannaczyta
oceniła na93 miesiące temu
Race changer Maria Karnas
Race changer
Maria Karnas
"ℝ𝕒𝕔𝕖 ℂ𝕙𝕒𝕟𝕘𝕖𝕣" - Maria Karnas Wydawnictwo @wydawnictwo_amare ☕☕☕☕/5 „Życie to wyścig, w którym liczy się tylko to, kto jako pierwszy przekroczy linię mety”. Stella Lane po wypadku, który spowodowała, ma jeden cel. Musi znaleźć bogatego męża, bo tylko w ten sposób może uratować matce życie, która po wypadku zapadła w śpiączkę. A jedynym ratunkiem jest zapewnienie lepszej kliniki, która pomoże w jej wybudzeniu. Nick Russo jest kierowcą f1 zespołu Ferrari, który po skandalu wywołanym filmikiem ukazującym jego najgorsze oblicze, musi odbudować swoją reputację. W jego życiu pojawia się Stella, która ma mu w tym pomóc jako menadżerka jego mediów społecznościowych. Styl pisarski autorki, praktycznie od razu mi się spodobał. Jest on prosty, przyjemny i wciągający. Momentami uśmiechałam na użyte w nim sformułowania obecne w polskim internecie, np. "Wiedziałeś i nic nie powiedziałeś?". Stella jest zdeterminowana by za wszelką cenę uratować matkę, nawet kosztem własnej moralności. Choć z zewnątrz pokazuje się jako wyrachowana sucz, w rzeczywistości to dziewczyna, która każdego dnia zmaga się z własnymi demonami i lękiem przed utratą matki. Jest inteligentna, co wykorzystuje, starając się rozwikłać zagadkę nagrania, które zszargało dobre imię Nicka. Jeśli chodzi o Nick'a, jest postacią, która przyciąga uwagę charyzmą. Na początku średnio mi pasował, ale z każdym rozdziałem, coraz bardziej go lubiłam. Jest człowiekiem, który jest oddany swoim fanom, szanuję każdego. Niestety sfingowane nagranie, niemal zniszczyło jego karierę. Relacja bohaterów to bardzo dobrze poprowadzone Enemies to Lovers, czuć chemię między bohaterami, gdy mimo początkowej niechęci współpracują ze sobą, dla dobra Nick'a. Jeśli chodzi o wątek skandalu, to WOW jestem pod wrażeniem. Uważny czytelnik od razu wyłapie kto jest sprawcą zamieszania, ja jednak bawiłam się dalej, gdy autorka podsuwała co jakiś czas pewne wskazówki dotyczące sprawcy zamieszania. Co do samych wyścigów, jest ich jak na lekarstwo, jednak najciekawsze sceny zostały zgrabnie opisane. Mam nadzieję, że Marii uda się wydać 2 tom, na który czekam z niecierpliwością. Polecam.
coffe_for_book - awatar coffe_for_book
Nowy rozdział w Story Lake Lucy Score
Nowy rozdział w Story Lake
Lucy Score
Nie wiem jak do tego doszło, że nie sięgnęłam po tę książkę wcześniej! Dosłownie przeczytałam ją na raz w trzy godziny i pragnę na już zagłębić się w kolejny tom. Mam nadzieję, że szybko zostanie wydany! Twórczość Lucy Score to kwintesencja wszystkiego, co kocham w romansach i komediach romantycznych. W jej historiach czuję się jak w domu i jeszcze ani razu nie zawiodłam się na jej piórze. Pokochałam "Nowy rozdział w Story Lake" od pierwszych stron i moja miłość się nie zakończyła po zamknięciu książki. Świetnie się bawiłam podczas lektury i zdecydowanie chciałabym odwiedzić miasteczko, gdyby takowe istniało. Hazel Hart to znana i ceniona bestsellerowa autorka małomiasteczkowych romansów. A przynajmniej nią była, bo teraz zalega całymi dniami na kanapie w domu, próbując podnieść się po rozwodzie i napisać chociażby część nowej powieści. Na szczęście w swoim otoczeniu ma przyjaciółkę, która równocześnie jest jej agentką i pomaga jej stanąć na nogi. Jak? Grożąc i zmuszając do współpracy... A przynajmniej tak to miało wyglądać, tyle że ona właśnie została zwolniona i obie zostały bez pieniędzy do życia. Stoczą się na same dno... No chyba, że Hazel się ogarnie i napisze najlepszą powieść w swoim dorobku. Kobieta stawia wszystko na jedną kartę, wydaje ostatnie pieniądze na dom w Story Lake. Wierzy, że jego mieszkańcy staną się doskonałą inspirancją, zwłaszcza pewien gburowaty budowlaniec o wielkim sercu. Kocham tę książkę i kocham pióro Lucy! Wzruszyłam się, śmiałam się, wzdychałam do Cama, pokochałam całą rodzinę Bishopów i pragnę, by kolejne historie szybko znalazły się w moich rękach. Komfortowa, emocjonalna i romantyczna. Polecam!
pokoj_pelen_ksiazek - awatar pokoj_pelen_ksiazek
Najjaśniejszy promień słońca Lisina Coney
Najjaśniejszy promień słońca
Lisina Coney
Uwielbiam książki, w których relacja rozwija się naturalnie, nie jest pełna zbędnych dramatów i przede wszystkim charakteryzuje ją szczerość, zrozumienie i szacunek. To wszystko tutaj dostałam. 🥹 Ponadto Cal ląduje na liście książkowych mężów. 📌 Jak na 22-latkę Grace przeżyła wiele. Przed kilkoma latami przeżyła traumatyczne wydarzenie, którego piętno odbija się po dziś dzień. Obecnie studiuje anglistykę marząc o zostaniu pisarką, a po zajęciach dorabia ucząc baletu. Jest spokojna i uparta, drobna i silna, nieufna, ale stara się być otwarta. Wiele zmienia się, gdy pewnego dnia poznaje Cal’a. Osiem lat starszy Cal jest właścicielem studia tatuażu, do którego pewnego dnia przychodzi Grace. Cal ma swoje problemy i zobowiązania. Kiedy jego matka, alkoholiczka, zaniedbuje młodszą córkę, Cal jest w pogotowiu i przejmuje opiekę nad małą zabierając ją do siebie. W głębi duszy czuje, że kiedyś nadejdzie dzień, w którym otrzyma pełną opiekę prawną nad młodszą siostrą, dlatego nie szuka związku, bo chce w pełni skupić się na małej Maddie. Tylko jak tu się skupić na młodszej siostrze, gdy drobna postać Grace tak bardzo mąci w głowie? Postać Cal’a skrada serce od samego początku! Czy ten facet ma jakieś wady? Dajcie mi znać, bo ja się nie doszukałam! To troskliwy, opiekuńczy i mający serce na dłoni mężczyzna. Jednak, by poznać go takiego trzeba dać mu szansę, ponieważ pierwsze wrażenie jest bardzo mylące. Wydziarany, wysoki, a do tego silny budzi postrach. Za to z główną bohaterką miałam pewien problem. Nie potrafiłam zrozumieć zachowania Grace na samym początku. Bo zrozumiałym jest fakt, że po tym, co ją spotkało nie ufa mężczyznom, ale wobec Cal’a jakby to nie obowiązywało. Jej zachowanie totalnie przeczyło temu, co ciągle powtarzała i temu jak dotąd się zachowywała. Ale z drugiej strony rozumiem, że to też był jej sposób na wyjście ze swojej strefy komfortu, bo bardzo starała się być mimo wszystko bardziej otwarta. To sprawiło, że początkowo nie zyskała mojej sympatii, ale później bardzo szybko to nadrobiła! Grace okazała się niesamowitą osobą. Autorka przedstawiła ją tak, że po bliższym poznaniu czuć od niej ciepłe i przyjemne fluidy, dosłownie jak promienie słońca. Co do rozwoju i przebiegu relacji tej dwójki, tak, jak wspominałam wyżej. Dostałam to, czego szukałam. Autorka w fantastyczny sposób rozwinęła wątek najpierw przyjaźni, a później miłości bohaterów. Czytało się to wspaniale. Jest to cudowny przykład dojrzałej relacji osób, które zasługiwały na odrobinę szczęścia w życiu. To wciągająca historia, która budzi do życia dając nadzieję i odwagę. Nadzieję na lepsze jutro i szczęśliwe zakończenie oraz odwagę, by po to szczęście sięgnąć.
czytelniaukasi - awatar czytelniaukasi
ocenił na81 miesiąc temu
Heksa Ada Kussowska
Heksa
Ada Kussowska
Tej książki byłam ciekawa już od momentu, kiedy ją zobaczyłam. Ada Kussowska pisze doskonale. W swoje historie wplata humor, ale nie robi pełnej komedii ze swoich książek. Każdy poruszony wątek ma podłoże emocjonalne, które zmusza do refleksji.Po jakże udanej serii z Idą wkraczamy do świata Emilii. Emilia to korpoludek, który w pracy radzi sobie świetnie, ale jej życie prywatne, uczuciowe można określić jednym słowem: chaos. Na początku ta zależność budziła we mnie wiele znaków zapytania. Czy może to się udać? Takie rozchwianie? Czy jedno na drugie nie wpływa, zwłaszcza to życie prywatne na pracę? Mimo iż wiadomo, że trzeba rozdzielać pracę od życia prywatnego, ale czy jest w stanie się to zrobić w 100%? Czy ten chaos mimo wszystko nie wkrada się w te poukładane życie pracownicze? Wiele pytań kłębiło się w mojej głowie, ale też po zagłębieniu się w historię znalazły one swoje odpowiedzi. Większość pewnie nie zwróci na to uwagi, ale ja lubię czasami pochylić się ciut dłużej nad emocjonalną kreacją bohaterów.Emilia nie jest postacią wyimaginowaną, z którą trudno utożsamić się. Przeciwnie, jest prawdziwą kobietą z krwi i kości, która nie jest ideałem, ma swoje wzloty i upadki, ma swoje problemy, zalety i wady. Uwielbiam takie przedstawienie postaci. Bez zbędnego ubarwiania, jakie to życie jest idealne, łatwe, motylki w brzuchu, miłość jest piękna i nie boli, nie rani, a kobiety są niczym z żurnala, bez was charakteru i wyglądu. Wolę prawdę przekazaną na kartkach papieru, a Ada Kussowska robi to doskonale i z klasą. Nie zapomina też o dobrym humorze, bo śmiech to zdrowie, więc dawkuje nam wszystko rozsądnie i między słowami ukazuje, że na wszystko trzeba brać poprawkę. 😁Fabuła to nic innego, jak świat korporacji, dość brutalny, czasami nie zrozumiały, pełen presji ukazany w realny sposób. Realny do tego stopnia, że czujemy go na właśnie skórze i na jego tle jest człowiek. W tym przypadku Emilia, z którą pędzimy przez kartki powieści, zastanawiając się, w którą stronę wyceluje strzała amora. Tak, tutaj jest bardzo ciekawie pokazany obraz romansu i miłości, ale też interesująco ukazany jest wątek mężczyzn, którzy pojawiają się w życiu Emilii.Książka ani trochę nie nudzi. Spędziłam z nią same przyjemne chwile. Dała mi też w wielu momentach przestrzeń na rozmyślanie. Śmiało mogę powiedzieć, że kocham książki Ady. Są intrygujące, wciągające, zabawne, ale przede wszystkim mądre.
_mama_wojtka_ - awatar _mama_wojtka_
Teraz i na zawsze Hannah Bailey
Teraz i na zawsze
Hannah Bailey
💜💕POST RECENZENCKI 💕💜 współpraca Recenzencka @wydawnictwo_ksiaznica Autorka BAILEY HANNAH "Teraz I Na Zawsze " RANCZO WELLSÓW TOM I PREMIERA 02.07.25 Witajcie Moliki Ranczo ,facet, który wygląda jak Kowboj, ale nim nie jest??? To tylko u Wellsów... Cecily jest dziewczyną z miasta.Jest żoną, która jest maltretowana psychicznie ... Przez męża, który przeprasza ,po czym dalej ją gnębi. Dziewczyna ucieka od niego pewnej nocy kiedy w końcu podnosi na nią rękę...Groźba bronią...To ostatni moment, ona nie potrzebuje wiele. Tylko trochę czułości, innego rodzaju przytulenia ,gdzie się nie wzdryga gdy ktoś jej dotyka... Nowe życie na ranczu Wellsów pod opieką Beryl,dzięki której udało jej się przezwyciężyć strach I uciec ,ma być wolne od przemocy...Czy takie będzie?? Jeszcze tylko pomoc przydrożna udzielona przez męskiego kowboja i jest....Ranczo Wellsów....To tu będzie pracować i dochodzić do siebie... Życie na ranczo nie jest lekkie , i w dodatku ponury choć intrygująco przyciągający Austin Wells nie ułatwia dnia codziennego. Czy kobieta zdecyduje się rozwieść z sadystycznym mężem i zmienić swoje dotychczasowe życie?? Czy Austin pozwoli kobiecie ,która go coraz bardziej pociąga zapomnieć o przeszłości??? Cecily pracując w pocie czoła stara się żyć każdego dnia i próbuje zapomnieć o tym co przeszła, ale jest coś co ciągle przypomina te ciężkie dni...zapach bzu,który każdego dnia ulatuje z drzewa na ranczu... Jednak pewnego dnia drzewo znika,czy to coś w rodzaju deklaracji??Czy facet ,który jest ponurakiem i jej szefem ,może być kimś więcej??? Na początku irytowało mnie wszystko w bohaterach. W niej ,że jest taka uległa i nie potrafi się postawić. W Nim ,że jest takim gburem.Ale wiecie co??Jak zaczęłam czytać te historię to każdą strona powodowała rozjaśnienie w mojej głowie.To co przeżyła Cecily nie jest łatwe. Nie łatwo póki się nie przeżyje takiego życia wiedzieć co się zrobi i ile się wytrzyma.A nasz gburek?Ano był jaki był z powodu tego co przeżył. A co przeżył???Tego wam nie powiem 🤭 Miłość nigdy nie jest łatwa ani lekka.Ale jak damy jej szansę , to takie małe gesty jak ścięcie drzewa( bo coś przypominało) czy delikatny dotyk czułości aby nie bolał może być czymś co spowoduje ,że miłość rozkwitnie ... Że to właśnie Ranczo będzie początkiem nowego życia. Jednak żeby nie było tak lekko i słodko, przeszłość powróci w najmniej odpowiednim momencie . Czy Austin zdoła ochronić Cecily?? Noo kochani powiem wam, że ta historia jest intrygująca. To jak autorka rozpoczęła relację między Austinem ,a Cecily jest bardzo naturalne, ale i ogniste.Chemia krąży wokół nich,ale nie od początku....Motyle fruwały w brzuchu jak szalone ,a to znak ,że romansiara jest zaspokojona.Autorka pokazuje nam sporo życia na takim ranczu.Znakowanie cieląt,szczepienia zwierząt czy ciężka praca przy rodeo...To wszystko idealnie komponuje się i powoduje, że czytelnik nie umie oderwać się od książki. Pióro autorki jest lekkie i powieść dobrze się czyta... Jedyne do czego miałabym się przyczepić to do rozwiązania sprawy z mężem Cecily.Troche za mało było w tym strachu I emocji..Zbyt to było cukierkowe przynajmniej jak dla mnie ,ja chciałam trochę więcej ,w sumie nawet nie wiem czego ,ale zdecydowanie mi za mało...Tych złych emocji..za łatwo to poszło... Ale całościowo oceniam tę powieść na idealny romans miastowej dziewczyny z ranczerem ... To był fantastyczny i słodki romans gdzie autorka przygotowała smaczny kąsek w postaci rodzinki ,gdzie królują faceci.I to jacy faceci 🥵Już nie mogę się doczekać kolejnych tomów ,historii tych nie kowbojów i ich miłości. Polecam ogromnie
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem

Cytaty z książki Między zobowiązaniem a zdradą

Dodaj cytat z książki Między zobowiązaniem a zdradą