50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić!

- poradniki
- e-book
- 2025-04-14
- 2025-04-14
Masz i kochasz swój ogród, ale często brakuje Ci czasu, sił i mocy przerobowych, żeby wszystko w nim ogarnąć? Frustrują Cię równo przystrzyżona trawa i wypielęgnowane rabaty w ogródku sąsiadki, bo Ty nigdy z niczym nie możesz zdążyć? Jesteś początkującą ogrodniczką, która czuje się przytłoczona nadmiarem pilnych prac na działce? Po całym dniu spędzonym na grządkach kolejny tydzień dochodzisz do siebie z powodu nadwyrężonego kręgosłupa i obolałych kolan?
Ten poradnik powstał po to, żeby ułatwić Ci znienawidzone prace w ogrodzie! Jego autorki, twórczynie portalu dla kobiet dojrzałych Polka50plus.pl, podrzucają metody, które wypróbowały na sobie. Same konkrety: sprawdzone triki, przydatne narzędzia i rozwiązania, które możesz zastosować praktycznie od razu.
Dowiedz się, jak pracować mądrzej, a nie ciężej.
Naucz się ustalać priorytety i odpuszczać, zamiast się przemęczać.
Pokochaj swój ogród na nowo i wreszcie znajdź czas na powolne wypicie kawy na tarasie!
Dowiedz się, jak pracować mądrzej, a nie ciężej.
Naucz się ustalać priorytety i odpuszczać, zamiast się przemęczać.
Kup 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić! w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić!
5 użytkowników ma tytuł 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić! na półkach dodatkowych- Posiadam 1
- Z polecenia do kupienia ... 1
- Rośliny i grzyby 1
- E-booki 1
- Poradniki 1
Tagi i tematy do książki 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić!
Cytaty z książki 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić!
Pory roku mają to do siebie, że wracają, więc jeśli w tym sezonie coś się nie udało, w następnym będzie okazja, żeby zacząć od nowa. Najważniejsze to się nie spinać, tylko czerpać przyjemność z przebywania w ogrodzie.
Dodaj nowy cytat

Opinie i dyskusje o książce 50 najgorszych prac ogrodowych i 200 sposobów na to, żeby je sobie ułatwić!
Nie jest to typowy poradnik ogrodniczy. Nie ma tam informacji typu: W kwietniu siejemy buraki, marchewkę, pietruszkę i koperek - to nie jest TAKI poradnik.
Moja przygoda z ogrodem trwa już ponad 30 lat i myślę, że zdobyłam już doświadczenie co, i jak robić aby się nie zarobić. A jednak znalazłam tam dla siebie bardzo pożyteczną poradę np. dotyczącą kompostowania, a raczej przerzucania kompostowanej masy (nie lubię tego robić). Rozwiązanie idealne - kompostownik obrotowy.
Chińskie przysłowie mówi:
Jeśli chcesz być szczęśliwym człowiekiem - zostań ogrodnikiem.
Małgorzata
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie lektura tego e-booka była nieocenionym źródłem pozyskania wiedzy na temat ułatwienia sobie pracy w ogrodzie, i aby była ona bezpieczna i bezbolesna.
Moja przygoda z ogrodem trwa już ponad 30 lat i myślę, że...