LubimyCzytać7

- Story of My Life
- 2025-03-11
- 2025-03-11
- angielski
Hazel is given a one-two punch when she's forced to move out of her Upper East Side apartment and is given a final warning from her publisher.
If she doesn't turn in a book by her next deadline, they're cutting her loose.
Hazel rashly decides to leave what's left of her city life behind and impulse buys a house in rural Pennsylvania sight unseen. How better to entertain the loyal readers she still has and rediscover her writing mojo than immersing herself in small-town life?
Too bad this town looks to be on its last legs. At least she's finding swoon-worthy inspiration from her hot, grumpy contractor Cam and his animal-rescuing, community-involved family. It's all just research. What could go wrong?
Kup Story of My Life w ulubionej księgarnii
Story of My Life
Hazel Hart, poczytna autorka romansów, po rozwodzie przechodzi kryzys emocjonalny i twórczy. Postawiona pod ścianą postanawia poszukać inspiracji w małym miasteczku Story Lake. Już od pierwszych chwil okazuje się, że nowy początek Hazel nie będzie taki łatwy jak jej się wydawało. Wszystko komplikuje się jeszcze bardziej, gdy na jej drodze staje Campbell Bishop, który stara się pozbyć jej z miasteczka. Lucy Score to królowa komedii romantycznych osadzonych w małych urokliwych miasteczkach. Tą książką po raz kolejny to udowadnia. Duża dawka humoru, nietuzinkowi bohaterowie i to nie tylko ci pierwszoplanowi, buzująca chemia i ciekawa historia sprawiają, że strony w książce same się przewracają. Co ciekawe tym razem to główny bohater okazuje się tym, którym bardziej targają rozterki związane ze związkiem i przywiązaniem. Gorąco polecam, ponieważ ta historia to gwarancja dobrej zabawy i z niecierpliwością czekam na kolejną część.
Oceny książki Story of My Life

Inne materiały dotyczące książki Story of My Life

OPINIE i DYSKUSJE o książce Story of My Life
Super. Czekam na kolejne spotkanie ze Story Lake i jego mieszkańcami
Super. Czekam na kolejne spotkanie ze Story Lake i jego mieszkańcami
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka, wesoła powieść. Niestety nic zaskakującego tutaj nie znalazłam. Akcja jest przewidywalna do bólu, aczkolwiek można kilka razy się uśmiechnąć i zaśmiać.
Niestety - podobnie jak w poprzednich powieściach - nienaturalne zwroty bohaterów w stosunku do siebie, bardzo irytują i kłują w oczy (a bohaterowie są w okolicach 40-dziestki).
Odejmuje 2 gwiazdki za przeładowanie powieści scenami erotycznymi i wątkami seksu (bohaterowie praktycznie o niczym innym ze sobą nie rozmawiają).
Jest jeszcze kilka niuansów, które nie pasują do siebie jak np. nazywanie głównej bohaterki introwertyczką - gdzie ona nawet obok introwertyzmu nie stała.
Podsumowując - można, ale nic zaskakującego tam nie znajdziecie. Powieść dla przedziału wiekowego 18-25.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMałomiasteczkowość ukazana w standardowy dla autorki sposób - bajkowy i cukierkowy.
Nie wiem jak do tego doszło, że nie sięgnęłam po tę książkę wcześniej! Dosłownie przeczytałam ją na raz w trzy godziny i pragnę na już zagłębić się w kolejny tom. Mam nadzieję, że szybko zostanie wydany!
Twórczość Lucy Score to kwintesencja wszystkiego, co kocham w romansach i komediach romantycznych. W jej historiach czuję się jak w domu i jeszcze ani razu nie zawiodłam się na jej piórze. Pokochałam "Nowy rozdział w Story Lake" od pierwszych stron i moja miłość się nie zakończyła po zamknięciu książki. Świetnie się bawiłam podczas lektury i zdecydowanie chciałabym odwiedzić miasteczko, gdyby takowe istniało.
Hazel Hart to znana i ceniona bestsellerowa autorka małomiasteczkowych romansów. A przynajmniej nią była, bo teraz zalega całymi dniami na kanapie w domu, próbując podnieść się po rozwodzie i napisać chociażby część nowej powieści. Na szczęście w swoim otoczeniu ma przyjaciółkę, która równocześnie jest jej agentką i pomaga jej stanąć na nogi. Jak? Grożąc i zmuszając do współpracy... A przynajmniej tak to miało wyglądać, tyle że ona właśnie została zwolniona i obie zostały bez pieniędzy do życia. Stoczą się na same dno... No chyba, że Hazel się ogarnie i napisze najlepszą powieść w swoim dorobku. Kobieta stawia wszystko na jedną kartę, wydaje ostatnie pieniądze na dom w Story Lake. Wierzy, że jego mieszkańcy staną się doskonałą inspirancją, zwłaszcza pewien gburowaty budowlaniec o wielkim sercu.
Kocham tę książkę i kocham pióro Lucy! Wzruszyłam się, śmiałam się, wzdychałam do Cama, pokochałam całą rodzinę Bishopów i pragnę, by kolejne historie szybko znalazły się w moich rękach. Komfortowa, emocjonalna i romantyczna. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTwórczość Lucy Score to kwintesencja wszystkiego, co kocham w romansach i komediach romantycznych. W jej historiach czuję się jak w domu i jeszcze ani razu nie zawiodłam...
Najpierw przeczytalam inna ksiazke autorki i musze stwierdzic, ze szkielet obu ksiazek jak i charaktery bohaterów są łudząco podobne. Identyczne motywy i historia, tylko inny kontekst
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka po raz kolejny zachwyciła mnie swoim humorem oraz tym, że bohaterów lubi się na maxa i chce się z nimi przeżywać każdą chwilę. Aczkolwiek jeśli mam być szczera, to początek mnie trochę przeraził bo wydawało mi się, że ten koncept się nie uda. A tu taki psikus i kolejna cudowna, pełna uczuć, śmiechu, dobrej energii historia. Nawet sceny 18+ mnie nie drażniły... Ba, ja ich wyczekiwałam 🤣
Autorka po raz kolejny zachwyciła mnie swoim humorem oraz tym, że bohaterów lubi się na maxa i chce się z nimi przeżywać każdą chwilę. Aczkolwiek jeśli mam być szczera, to początek mnie trochę przeraził bo wydawało mi się, że ten koncept się nie uda. A tu taki psikus i kolejna cudowna, pełna uczuć, śmiechu, dobrej energii historia. Nawet sceny 18+ mnie nie drażniły... Ba,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna powieść...o pisarce romansów! Śmiechu pełna beczka a dialogi miedzy Cammem a bohaterka rewelacja! Klimat miasteczka i jego mieszkańców cudny....może troche landrynkowy ale chciałabym tam mieszkać....polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiby sztampowa historia, ale świetnie napisana w sprawiła, że nie mogłam się oderwać od książki:) dobre dialogi, fajne sytuacje, ciekawe postacie i wystarczyło aby mnie wciągnąć. Nie mogę doczekać się kolejnego tomu - szkoda że dopiero w czerwcu:(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie się to czyta!
Książkę „połknęłam” w 3 dni, siedząc w fotelu w zimowej atmosferze.
Czytałam wcześniej serie Knockemout tej autorki i chociaż podobała mi się ona, to miałam wrażenie, ze pewne zwroty brzmią mało naturalnie. Okazało się, ze to kwestia tłumacza! Ostatnia książka serii Knockemout i Nowy rozdział w Story Lake została przetłumaczona przez Monike Wisniewska i TO WIDAC! Czytając tę książkę czułam, że takie dialogi mogłabym poprowadzić również ja, były one lekkie, zabawne i bardzo naturalne.
Proporcja historii do pikantnych scen jest idealna i naprawdę są one dobrze opisane!
Z niecierpliwością czekam na kolejne części i dziękuję Pani tłumaczce za świetną robotę!
Świetnie się to czyta!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę „połknęłam” w 3 dni, siedząc w fotelu w zimowej atmosferze.
Chodząca katastrofa. Za to ileż w niej uroku!
Recenzja książki „Nowy rozdział w Story Lake” Lucy Score
Gwiazda literacka, która straciła wenę.
Kobieta, która po rozwodzie zakwestionowała całe swoje życie.
Autorka bestsellerów, która została zepchnięta z podium.
I wreszcie kobieta, która postawiła wszystko na jedną kartę i w środku nocy, pijana, kupiła dom w Pensylwanii, aby stać się niczym jedna z napisanych przez nią bohaterek romansów.
Bo w końcu gdzie najlepiej szukać weny do napisania zakontraktowanej książki, jeśli nie w małym miasteczku?
A jeżeli miasteczko to zamieszkują dodatkowo trzej zabójczo przystojni bracia budowlańcy?
Jedno jest pewne - Hazel jest skłonna zrobić wszystko, byleby pisać. A razem z nią jej przyjaciółka i jednocześnie agentka Zoey, która za wszelką cenę chce ją w tym wspierać.
I tak oto wkraczają do Story Lake - przywitane przez orła bielika, który zrzuca na nie rybę i powoduje wypadek samochodowy.
A do tego nie można zrobić lepszego pierwszego wrażenia na mieszkańcach małej miejscowości niż wjeżdżając w ich witacz do miasta, prawda?
Kto by przypuszczał, że na miejscu może czekać je jeszcze więcej niespodzianek - i to nie do końca miłych?
Od rozpadającego się domu wymagającego generalnego remontu, przez oskarżenia ze strony mieszkańców, z którymi miały się zaprzyjaźnić, aż po gburowatego budowlańca i jego ultra seksownych braci, których rodzinna firma ma wyremontować posiadłość.
Jedno jest pewne - ta historia pełna jest niespodzianek i wspaniałego humoru, który osobiście uwielbiam.
Genialne dialogi, duża doza sarkastycznego poczucia humoru, a do tego burkliwy, wielki mężczyzna, który pierwszy wpada po uszy - czy potrzeba czegoś więcej do dobrego romansu?
Dołóżmy do tego bohaterów drugoplanowych, którzy zdobędą Wasze serca i o których mam nadzieję, powstaną kolejne tomy - i taa-daam!
Mamy historię, która pomimo 600 stron Was nie zanudzi.
Jeżeli to Was nie przekonuje, to może Bertha -szop pracz, który skrupulatnie włamuje się do domu Hazel to zrobi. W końcu kto nie kocha uroczych szopów?
Chodząca katastrofa. Za to ileż w niej uroku!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRecenzja książki „Nowy rozdział w Story Lake” Lucy Score
Gwiazda literacka, która straciła wenę.
Kobieta, która po rozwodzie zakwestionowała całe swoje życie.
Autorka bestsellerów, która została zepchnięta z podium.
Zabawny,rodzinny małomiasteczkowy klimat.Śmieszyły mnie te wszystkie,często absurdalne sytuacje w jakie wpadała Hazel w Story Lake,małe dziwactwa mieszkańców miasteczka.Z kolei Campbell to idealny romansowy zrzęda.Niby gbur,ale przy tym z poczuciem humoru.Właściwie po każdej niezbyt grzecznej słownej tyradzie,ostatecznie robi coś miłego czy dobrego.Podobały mi się te wszystkie utarczki słowne między bohaterami.Zdziwiło,że jak na książkę tej autorki,pikantne sceny były nieźle opisane,w dobrej proporcji do reszty historii.Polecam na poprawę nastroju i relaks.