Królowa zabójców

Magdalena Szweda Wydawnictwo: Magdalena Szweda literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2025-03-19
2025-03-19
Ignazio Salvatore od zawsze trzymał w dłoniach władzę… i broń. W świecie, w którym liczą się krew, lojalność i twarde zasady, to on jest królem, a jego imię wzbudza strach. Każdy zna jego brutalność, każdy wie, że nie należy mu się sprzeciwiać. Jest perfekcyjnie zorganizowany, nieprzewidywalny i gotowy zrobić wszystko, by zachować kontrolę. Jednak nawet on nie mógł przygotować się na wszelkie zagrożenia, a tym bardziej na pojawienie się córki, o której nie miał pojęcia.

Uroda i niewinny uśmiech Leny to jedynie fasada skrywająca bezlitosną naturę zabójczyni. Nie jest typową femme fatale – to anioł śmierci, precyzyjny i wyrachowany, wykonujący każde zlecenie bez cienia wahania. Jej serce dawno stwardniało, a uczucia stały się luksusem, na który nie może sobie pozwolić.
Gdy kobieta otrzymuje zadanie wyeliminowania Salvatore’a – mężczyzny równie okrutnego i zepsutego jak ona sama – nie spodziewa się, że to będzie jedno z jej najtrudniejszych zleceń. Tworzy sobie nową tożsamość – jako Amanda Stones podejmuje się opieki córki Ignazia i przenika do jego świata. Później cierpliwie czeka na odpowiedni moment, by zadać cios. Jednak z każdym dniem ich gra staje się coraz bardziej niebezpieczna, a granica między łowcą a ofiarą zaczyna się zacierać.
Wydaje się, że w tej rozgrywce może przetrwać tylko jedno z nich.

Kup Królowa zabójców w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Królowa zabójców

Oceny książki Królowa zabójców

OPINIE i DYSKUSJE o książce Królowa zabójców

Książka wciąga. Czyta się jednym tchem. Jest napisana w taki sposób, że chcesz wiedzieć co dalej.Niestety jakbym miała wynająć taką "skuteczną" zabójczynię, to bym sobie to chyba darowała. No cóż może naoglądałam się za dużo filmów, ale kreowanie groźnej zabójczyni, która nie zna podstawowych zasad samoobrony, jest dla mnie trochę komiczne. Sama fabuła jest dość spójna.

Oo... całkiem, całkiem fajna. 7/10
Ciekawa książka. Mafia od innej strony. Kobieta zabójca. Nie podobał mi się watek dziecka. Nie leżało mi to. Polecam.

Oo... całkiem, całkiem fajna. 7/10

„Królowa zabójców”- czymś czytelnika w napięciu. Jej fabuła jest pełna emocji, intryg i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Jeśli lubisz historie o silnych, niebezpiecznych bohaterach i skomplikowanych relacjach, może byś to pozycja dla ciebie. Książce znajdziemy motyw zemsty, podwójnej tożsamości, miłości, pożądania, władzy i kontroli. Akcja książki toczy się szybko, ale to daje jej osobisty charakter. Znajdziemy również tutaj wątki mafijne. Historia jest bardzo wciągająca i czyta się ją zapartym tchem. Na pewno sięgnę po inną książkę tej autorki, ponieważ spodobał mi się jej styl pisania.
Polecam przeczytać.

227 użytkowników ma tytuł Królowa zabójców na półkach głównych
32 użytkowników ma tytuł Królowa zabójców na półkach dodatkowych

The sun is silent A.P. Mist
The sun is silent
A.P. Mist
Adrien pewnego dnia poznaje na plaży dziewczynę. Spędza z nią czas na krótkiej rozmowie i milczeniu. Następnego dnia jednak wyjeżdża do pracy.  Mimo krótkiego czasu spędzonego razem, chłopak nie może zapomnieć o nieznajomej. Jest nawet gotowy rzucić wszystko, wrócić do rodzinnego miasta i ją poszukać. Jakież jest jego zdziwienie kiedy przyjeżdża na święta, a nieznajoma okazuje się być dziewczyną jego brata Alexa. Jakby tego było mało niczego nieświadomy Adrien doradzał bratu jak skutecznie poderwać dziewczynę. Czy Livia zrezygnuje z Alexa i wybierze drugiego z braci? A może ucieknie i żaden nie będzie jej? Książka opowiada piękną, ale zarazem bolesną historię miłosną. Autorka pokazuje nam, że nie zawsze wystarczy zakochać się od pierwszego wejrzenia. Czasem trzeba jeszcze przejść długą i bolesną drogę, aby zaznać szczęścia, niekiedy nawet kosztem własnej godności.  Mamy tutaj całą gamę różnych emocji. Bardzo często towarzyszył mi smutek i poczucie niesprawiedliwości. Bardzo współczułam Livi tego co przeszła, 😓  Co do dwóch mężczyzn, Adrien to idealny kandydat na partnera. Męski, opiekuńczy, robiący wszystko, aby ukochana obdarzyła go zaufaniem. Pokochałam go od razu. Alex za to nie daje się lubić. Typowy cwaniaczek żyjący imprezami i zaliczaniem dziewczyn. Jednak pod koniec zaczęło być mi go żal. A dlaczego? Przekonajcie się sami. Na koniec dodam, że niezmiennie lubię pióro autorki i w dalszym ciągu będę sięgać z przyjemnością po jej książki. A tymczasem przede mną tom 2 o naszym niegrzecznym Alexie.
Halyna_and_books - awatar Halyna_and_books
Soul Tattoo Natalia Kulpińska
Soul Tattoo
Natalia Kulpińska
Lubicie książki, przepełnione emocjami? Ja uwielbiam! Cenię sobie możliwość odczuwania emocji bohaterów i wspólnego przeżywania ich rozterek. „Soul Tattoo” zdecydowanie należy do tej kategorii. Jasmine to młoda, utalentowana tatuażystka, która prowadzi własne studio tatuażu. Po ciężkim dniu w pracy pragnie wrócić do domu i odpocząć. Jednak w jej salonie zjawia się zamaskowany mężczyzna. Początkowo myśli, że chce ją okraść, ale okazuje się, że pragnie, aby wytatuowała mu roztrzaskane serce. Na początku Jasmine się opiera, ale w końcu ulega i wykonuje tatuaż. Po trzech latach drogi Jasmine i tajemniczego mężczyzny w kominiarce znów się krzyżują, gdy jej obecny partner stosuje wobec niej przemoc, a przyjaciółka zawozi ją do szpitala. Tam opiekuje się nią Hayden, gburowaty lekarz, który rozpoznaje kobietę, ale ona nie pamięta jego. Czy to przypadkowe spotkanie będzie jednorazowe? Czy Jasmine uda się uwolnić z toksycznego związku? Jaką rolę odegra w tym wszystkim gburowaty Hayden? Nie zawsze jest tak, jak nam się wydaje. Często oceniamy ludzi po „okładce”, nie znając ich historii. Ta opowieść jest doskonałym tego przykładem. Autorka stworzyła fantastycznych bohaterów i wciągającą fabułę. Książka pochłania od pierwszych stron. Mnie tak wciągnęła, że nawet nie zauważyłam, kiedy przewróciłam ostatnią kartkę. Otrzymujemy historię o stracie, walce o siebie, determinacji w dążeniu do celu oraz o tym, że miłość nie zdarza się tylko raz, jeśli tylko damy jej szansę. Jasmine to bardzo barwna postać, romantyczka, która wierzy w prawdziwą miłość, choć źle ulokowała swoje uczucia. Z kolei Hayden, z pozoru gburowaty i oschły, to mężczyzna, który zakłada maskę obojętności, aby nie dać się ponownie zranić. Czytając, przeżywałam wszystko razem z bohaterami. Na początku Hayden irytował mnie swoim zachowaniem, ale szybko to się zmieniło. Jasmine z kolei budziła mój podziw, gdy zawzięcie dążyła do wyznaczonych celów, choć na początku było mi jej strasznie szkoda, gdy jej świat zaczynał się sypać. Emocje, które towarzyszyły bohaterom, były tak namacalne, że każdą z nich odczuwałam na własnej skórze. Chemia między Jasmine a Haydenem była tak intensywna, że aż iskry leciały. Autorka naprawdę stworzyła wspaniałą historię, która porusza, potrafi rozbawić, ale również skłania do refleksji. To pierwsza książka tej autorki, którą przeczytałam (wcześniej miałam do czynienia z jej duetem) i z pewnością nie ostatnia. Dziękuję autorce za zaufanie i możliwość zrecenzowania tej powieści, a Was zachęcam do przeczytania tej fantastycznej historii!
ZaczytanaMama EmiliaSafader - awatar ZaczytanaMama EmiliaSafader
Służąca diabła Karina Majsterek
Służąca diabła
Karina Majsterek
Dziś przychodzę do was z opinią książki, którą miałam przyjemność poznać w ramach Book Tour u @noswksiazce za co niezmiernie dziękuję 🔥🔥 👑 Salvatore Marchetti to bezwzględny boos Famiglii nazywany diabłem Palermo. Swoich wrogów częstuje torturą a rodzina to dla niego świętość,na miłość nigdy nie będzie gotów, gdyż serce ma czarne jak oczy w których kryje się mrok. Tylko czy aby na pewno ? 👑 Gina, kobieta od dziecka szykowana na stanowisko bosa Camorry przez swojego ojca. Skrywana przed światem w cieniu rodziny, tajna broń ojca. Niestety po śmierci ojca pragnie innego życia dla siebie, pragnie normalności, dlatego oddaje władze swojemu przyjacielowi i bratu (z wyboru) i wyjeżdża. Osiada się w Palermo kilometry od domu by zacząć nowe życie. To, że była skrywana przez ojca daje jej przewagę i bezpieczeństwo, że nikt jej nie rozpozna. Tak trafia do domu consigliere samego diabła Palermo o czym początkowo nie wie. Jest tam służącą, kryjącą się pod nowym nazwiskiem. Tak spędza dwa lata, zaprzyjaźnia się nawet ze swoim szefem. Kiedy w domu Salvatore ginie jego służąca, ten potrzebuje pomocy domowej. Dazio proponuje by na czas poszukiwań nowej służącej wypożyczy mu Ginę i tak o to kobieta poznaje Salvatore. 👑Salvatore nie wie, że Gina wstrząśnie jego światem do reszty, swoje obowiązki wykonuje wzorowo, pomaga nawet jego siostrze co zakiełkowało między nimi przyjaźń. Mężczyzna opiekuje się swoją służącą, gdzie nigdy nie okazał takich uczuć wobec kobiety. To co nieznane coraz bardziej ich do siebie zbliża. Gina nie boi się Salvatore jak inni, jest przy nim sobą , potrafi powiedzieć to co inni by tylko pomyśleli. To daje jej kolejne punkty u mężczyzny. Kiedy ich ciała spragnione siebie nawzajem w końcu dają upust emocjom, Salvatore próbuje zdusić w zarodku uczucia,które się pojawiły i są dla niego zupełnie nowe. Gina to kobieta silna,.lecz marzy o rodzinie i miłości, której Salvatore nie nigdy jej nie da. W jej sercu kiełkują uczucia, dlatego postanawia odejść, wrócić do domu i stawić czoła obowiązkom, które porzuciła by nie zostać zranioną. Salvatore jest załamany. Dopiero teraz zdał sobie z prawem z tego, że od pierwszego dnia, kiedy tylko ujrzał kobietę w swoim progu ta zawładnęła jego czarnym sercem i zrobi wszystko by ją odnaleźć.
kawaiksiazka - awatar kawaiksiazka
oceniła na1015 dni temu
Next time, Rory Karolina Wilczęga
Next time, Rory
Karolina Wilczęga
Aurora Sinclair ma osiemnaście lat, kochających rodziców i dwie wspaniałe przyjaciółki które są dla niej wsparciem w każdej chwili. Dziewczyna robi wszystko żeby spełnić swoje marzenie i zostać fizjoterapeutką..Jest bardzo empatyczna i ciepła. Zawsze niesie pomoc i dobre słowo. W jej życiu brakuje jedynie miłości, a co za tym idzie sąsiada z którym spędziła dzieciństwo i oddała swoje serce - Raydera. Przyszłość Rydera Scotta została z góry zaplanowana przez rodziców, szanowanych lekarzy. Niestety nie zawsze było tak kolorowo jakby chcieli..Mężczyzna pod wpływem dużej presji zszedł na złą drogę. Ukojenia szukał w używkach jednak w porę się odnalazł. Zabłysnął na Harvardzie. stając się osoba godną naśladowania. Nie dało mu to jednak szczęścia. W głębi serca ma zakorzenioną dziewczynę za którą bardzo tęskni. Czy ich drogi znowu się przetną, a może dla dobra miłości muszą żyć oddzielnie? Odpowiedzi znajdziecie w książce, a ja Was jedynie zapewnienie że miło z nią spędzicie czas. To kolejna pozycja w dorobku autorki która chwyta za serce i dostarcza wielu wrażeń. Ta kobieta wie jak zaciekawić i sprawić by czytelnik się nie nudził Lekki styl, fenomenalny język, bajeczne dialogi i barwna wielowątkowa fabuła sprawia że książkę czyta się w oka mgnieniu. Kreacja bohaterów - mistrzostwo. Pokochałam od pierwszych stron. Są cudowni. Oboje wiele przeszli ale cieszy mnie to że się nie poddali W pewnym momencie życia musieli wszystko przewartościować i podjąć najtrudniejszą decyzję. Nie będzie łatwo ale zdecydowanie będzie warto. Byłam zła na Karolinę za to co ufundowała Aurorze oraz Ryderowi. Mistrzyni budowania napięcia zaserwowała istny rollercoaster Losy tej pary krzyżowały się niosąc radość, a następnie rozchodziły wielokrotnie sprawiając wielkie cierpienie. Nie mogłam uwierzyć jak tak można. A jednak, tak wygląda życie. Nigdy nie wiadomo co nas spotyka i jakie będzie niosło konsekwencje. W chwili gdy światło zabłysło ponownie zaczęłam czytać z nadzieją że jednak coś się może zmienić. Autorka w świetny sposób ukazuje czytelnikowi jak szczera rozmowa jest ważna w związku i ile może zmienić. Uświadamia nam, że dla prawdziwej miłości jesteśmy w stanie wiele poświęcić. Jest to piękna, ciepła i bardzo wzruszająca historia o miłości, którą warto poznać. "Next time, Rory" z pewnością złamie wam serce, tylko po to by złożyć je na nowo. Pozycja warta każdej chwili. Zdecydowanie polecam
czyta_delicznie - awatar czyta_delicznie
Nieposłuszny A.P. Mist
Nieposłuszny
A.P. Mist
Czy lubicie mocno poturbowanych bohaterów???Ja uwielbiam, a jeszcze bardziej kiedy do kompletu dojdzie bad boy,który za mrocznym sercem ukrywa prawdziwego "Ja". Luka to Bezczelny i zarozumiały mężczyzna, który nie miał dobrego wzorca w rodzicach... Po 10 latach wraca do ojca i nie potrafi porozumieć się z nim ,więc kiedy na progu domu natyka się na młodą kobietę jest przekonany, że to nowa kochanka jego ojca... Blanka nie ma łatwego życia gdyż poświęciła wszystko marzeniem o siatkówce...Jednak traumatyczne wydarzenia w przeszłości spowodowały, że jej wszystkie plany legły w gruzach. Kiedy dostaje pracę u Pana Andersa nawet nie podejrzewa jak bardzo odmieni się jej życie ,ale początki są koszmarne... wszystko właśnie ze względu na mężczyznę, który nie odpuszcza tak łatwo w oczernianiu jej. Syn pana Andersa Łukasz nie traktuje jej dobrze,a wręcz jest dla niej mega wredny. Co tak naprawdę stoi za tymi wszystkimi docinkami i dlaczego młody mężczyzna jest taki zbuntowany i nieposłuszny? Mimo trudnych początków coś ich do siebie ciągnie i żadne z nich nie zdaje sobie sprawy ,że w ich przeszłości zdarzyło się coś co stanie im na drodze... Pyskówki, przekomarzania ,ciągłe docinki zamiast ich od siebie odciągać, będą zbliżać. Czy owieczka i prymityw dadzą sobie szansę???Czy kiedy wyjdą na jaw sekrety przeszłości dadzą radę to przezwyciężyć?? No cóż ja już po którejś książce tej autorki mówiłam, że kto jak to ,ale Ona potrafi stworzyć bohaterów, których się kocha od pierwszych stron. Łukasz to facet ,którego nawet początku nawet się nie lubi, ale odkrywając krok po kroku jego sekret ciemnej strony otwieramy oczy na to dlaczego On taki się stał...Blanka to zacofana w swoich kompleksach kobieta,która dużo złego przeżyła, ale paradoks jest taki ,że trzeba przezwyciężać swoje słabości ...Jej słabością był strach I wstyd ,który przy pomocy kogoś odpowiedniego może zamienić się tylko w złe wspomnienie. Brakowało mi trochę głębszego wyjaśnienia ojca Łukasza co do pewnej sytuacji i może nie wiem jakiejś konfrontacji??. TO chyba jedyna rzecz ,do której się mogę przyczepić. Ale nie zdradzę Wam o co chodzi 😉 Ta historia to był istny demoniczny rollercoaster emocji...poturbowana przez życie kobieta i typowy wytatuowany szatan ,który w środku skrywa mnóstwo ciepła, troski i empatii. Ta książka to wielowymiarowa bomba akcji począwszy od bólu, strachu, przeszłości, dram,po uczucie I miłość... Jednak jak to w życiu bywa pewne sprawy z przeszłości czasami potrafią tak namieszać w teraźniejszości i rzutować na przyszłość, że nie da rady stworzyć nic wspaniałego i kompletnego. Czy naszym bohaterom udało się pomimo wszystkich trudności jednak zbudować coś więcej? O tym przekonacie się jak przeczytacie książkę. Ja powiem tylko tyle ,że jest to tak emocjonalna książka i tak wciągająca, że ja ją pochłonęłam w kilka godzin i ciągle mi mało.... Podsumowując i patrząc na datę premiery, czyli walentynki stwierdzam, że ta książka to idealny romans dla każdej Romansiary... opowiadający o tym ,że na Prawdziwe uczucie czasami trzeba mocno poczekać i że prawdziwa miłość Istnieje ,, tylko trzeba umieć otworzyć swoje serce na nią i trzeba umieć pogrzebać przeszłość nawet jeżeli ona jest ciężka i nawet jeżeli bytuje na naszą przyszłość dla.... miłości warto💙❤️💙
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
Heart of crystal Iwona Jaworska
Heart of crystal
Iwona Jaworska
„Heart of crystal” to trzeci tom serii „Miłość w Alpach” i zarazem ostatnia książka, która trafiła do mnie w ramach BookToura organizowanego przez @jpryczek. Czy trzecia odsłona serii również przypadła mi do gustu? Już spieszę z wyjaśnieniem. Głównymi bohaterami tej części są Johan „Candy“ Tobler oraz Claudia Bianchi. On to ratownik górski, najlepszy przyjaciel znanego z poprzedniej odsłony Hansa, natomiast ona to siostrzenica wspomnianego pilota śmigłowca, która uciekła z domu i schroniła się w lokum wujka. Chociaż ich miłość mogłaby wyglądać jak z bajki, dzieli ich duża różnica wieku. I chociaż świat nie takie rzeczy już widział — głównym problemem jest fakt, że Claudia jest niepełnoletnia. Czy ich relacja przetrwa próbę czasu? Jedno jest pewne, w Schwarzzimmer wszystko jest możliwe. Czy wioska w samym sercu Alp znów będzie świadkiem złączenia się bratnich dusz? Po odpowiedź na to pytanie odsyłam was do lektury. Po świetnej drugiej części autorka zaliczyła mały regres. Być może gdyby to był drugi tom, a nie trzeci historia spodobałaby mi się bardziej, bo sama w sobie nie była zła, jednak po świetnym drugim tomie czuję ogromny niedosyt i lekkie niezrozumienie tego, w którą stronę poszedł ten tom. A szkoda, bo początek był bardzo obiecujący i liczyłam, że całość będzie nawet lepsza niż jej poprzedniczka. Na plusa bez wątpienia zasługuje postać Candy'ego, którego polubiłam już w poprzedniej odsłonie, jednak jego dobroć, zaangażowanie w pomoc lokalnemu społeczeństwu i relacja z Niną, naprawdę mnie rozczuliły. Szkoda, że w relacji z Claudią autorka zrobiła z niego taką ciepłą kluchę, która dosłownie musiała prosić się o atencję. I to właśnie postacią Claudii jestem najbardziej rozczarowana. W początkowych rozdziałach, kiedy była jeszcze niepełnoletnia, byłam w stanie zrozumieć jej zachowanie — zagubienie, niedocenianie przez ojca, czy odtrącenie przez chłopaka bez wątpienia miały duży wpływ na niedoświadczoną i nieznająca życia młodą kobietę. Jednak po tych kilku latach, na których przestrzeni rozgrywała się akcja tej powieści, nie zauważyłam w niej zmiany. Przez cały czas była niedojrzała i traktowała Candy'ego jak zabawkę, a facet zdecydowanie na to nie zasługiwał. Szczerze powiedziawszy, jestem nawet trochę zdziwiona, że ich historia skończyła się szczęśliwie, zważywszy na to, że nie potrafili ze sobą szczerze rozmawiać. Niemniej jednak były w tej części również świetne momenty, które sprawiły, że chętnie przeczytałabym kolejne odsłony. Szczególnie że mamy jeszcze kilku członków nieustraszonej ekipy ratowników, a dwie kolejne pary miały swój początek właśnie w tej odsłonie. No cóż, może autorka jeszcze nad tym pomyśli, a tymczasem ze swojej strony bardzo dziękuję za możliwość udziału w booktourze i za kilkudniowe „wakacje” w urokliwym Schwarzzimmer.
Kantorek90 - awatar Kantorek90
Cena wolności. Spin off Konsorcjum Część Pierwsza A.S. Sivar
Cena wolności. Spin off Konsorcjum Część Pierwsza
A.S. Sivar
„Cena wolności” to porywająca historia, która wciąga czytelnika od pierwszych stron i nie pozwala odejść aż do ostatniej. Mimo że to jest spin off serii KONSORCJUM, to odnalazłam się w tej historii, przez idealne wytłumaczenie poprzednich części. Autorka zręcznie połączyła elementy dramatu i romansów, tworząc mroczny świat pełen intryg, zdrad i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Historia zaczyna się interesująco, bo mamy utratę pamięci przez główną bohaterkę Igę. Ten sam wstęp nie pozwala na odłożenie historii tylko chcemy wiedzieć co dalej się wydarzy. Kiedy trafia do posiadłości Zandera, nie jest tym faktem zachwycona, od samego początku są wrogo do siebie nastawieni. Zander, to postać bezwzględna, porywcza i arogancka, której życie zdominowane jest przez pragnienie wolności. Jego złożona osobowość i wewnętrzna walka nadają fabule głębię i autentyczność. Z jednej strony to człowiek, który ma wszystko, czego mógłby pragnąć – potęgę, wpływy i niezależność, z drugiej jednak – brak wolności i własnego serca. Fabuła skupia się na trudnym wyborze, jakiego musi dokonać Zander – czy wybrać wolność za wszelką cenę, czy też zapłacić najwyższą cenę, oddając własne serce. Zadanie, które mu powierzono, by ochronić bliską osobę królowej, wydaje się na początku proste, lecz z każdym kolejnym rozdziałem okazuje się, że granica między lojalnością a zdradą jest bardzo cienka. Wątek miłosny, pełen napięcia i emocji, dodaje całości głębi i sprawia, że czytelnik z niecierpliwością śledzi rozwój wydarzeń. Autorka z dużą precyzją kreśli świat pełen intryg, a postacie są wyraziste i pełne sprzeczności. Zwłaszcza Zander, którego motywacje i słabości poznajemy stopniowo, zyskując pełen obraz jego wewnętrznej walki. Nie zabrakło również momentów refleksji nad wartością wolności i ceną, jaką jesteśmy gotowi za nią zapłacić. „Cena wolności” to książka dla miłośników mocnych klimatów, złożonych bohaterów i nieprzewidywalnej fabuły. To opowieść o tym, że wolność nie zawsze jest tym, czego pragniemy najbardziej, a czasem jej cena jest o wiele wyższa, niż jesteśmy w stanie sobie wyobrazić. Gorąco polecam wszystkim, którzy szukają emocjonującej lektury z głębią i moralnymi dylematami.
aga_z_ksiazka aga_z_ksiazka - awatar aga_z_ksiazka aga_z_ksiazka
oceniła na103 miesiące temu
Do mojego biura, ale już Monika Magoska-Suchar
Do mojego biura, ale już
Monika Magoska-Suchar
🔥 Co się stanie, gdy przez przypadek zaprosisz na randkę… samego prezesa firmy? Zapnij pasy, bo ta historia to istny rollercoaster emocji i mnóstwo humoru! Aria – cicha, serdeczna recepcjonistka w nowojorskiej korporacji farmaceutycznej – nie szuka kłopotów. Niestety, to one znajdują ją. Gdy pada ofiarą napaści podczas firmowej imprezy, ratuje ją nie kto inny jak przystojny szef działu finansowego. Z wdzięczności – i rosnącego zainteresowania – dziewczyna postanawia zaprosić go na drinka… ale przez psoty swoich zwierzaków wiadomość trafia do niewłaściwego odbiorcy. 😂Odbiorcą okazuje się być Geoffrey McMillan, prezes firmy. Milioner, chłodny i niedostępny – przynajmniej na pierwszy rzut oka. Ku zaskoczeniu Arii… Geoffrey zgadza się na randkę. A to dopiero początek tej burzliwej, elektryzującej relacji, która wstrząśnie nie tylko ich światem, ale i całą nowojorską elitą. „Do mojego biura, ale już” to romans z dużą dawką pikanterii, ale również sercem i ciepłem. Monika Magoska-Suchar po raz kolejny udowadnia, że potrafi stworzyć bohaterów z krwi i kości – nieidealnych, takich, których po prostu nie da się nie polubić. To nie tylko klasyczna opowieść o kopciuszku, ale też o odwadze, lojalności i uczuciu, które nie zna granic – nawet tych klasowych. Dla kogo? Dla każdego, kto lubi intensywne emocje, sekrety zza biurowych drzwi i gorące sceny, które rozpalą niejedno czytelnicze serce. Idealna na wieczór z winem, kocem i… 😏 Zmysłowa, pełna zaskoczeń i emocji historia, która przypomina, że czasem największe pomyłki prowadzą do pięknego finału. Polecam❣️
kdmybooknow Dziuba - awatar kdmybooknow Dziuba
oceniła na88 miesięcy temu
Luke Paulina Jurga
Luke
Paulina Jurga
ON - celebryta i skandalista. ONA - wychowana w konserwatywnej rodzinie, wzorowa żona. Co się stanie, kiedy zderzą się dwa przeciwstawne światy? Roxanne jest kobietą, która została wychowana w wierze. Poglądy i wartości jakie zostały jej przekazane, stały się dla niej świętością. Nigdy nie przypuszczała, iż jej dotąd poukładane życie, rozsypie się w drobny mak, a ona sama w chwili wzburzenia, wsiądzie w samolot, by uciec na drugi koniec kraju. Luke jest znanym I rozpoznawalnym aktorem. Jednakże swoją sławę nie zawdzięcza tylko rolą ekranowym, lecz przede wszystkim aferom i skandalicznym zachowaniem. Dla innych znany jest jako AMERICAN IDIOT. Sława i celebrycki świat, stają się jego nieodłącznym elementem codzienności. Oboje tak bardzo różni, a mimo to los stawia ich sobie na swojej drodze, by przeprowadzić test, który ujawni im prawdę o sobie, swoich słabościach, a także o swoich uczuciach. "Luke" jest pierwszym tomem serii AMERICAN IDIOT'S. Wspaniale się bawiłam przy tej książce. Luke'a początkowo odebrałam jako kogoś, kto nie liczy się z niczym i nikim. Jego coraz to bardziej skandaliczna zachowania zamiast mu pomagać tylko go pogrążały. Media, a także fani kojarzyli go z coraz to bardziej skandalicznymi filmikami. To co raz trafia do internetu w nim już pozostaje. Jednakże nie zawsze jest też tak, iż to co widzimy w internecie jest prawdą. Zawsze jest coś pomiędzy. Jeżeli chodzi o Roxanne, a przede wszystkim jej rodzinę to byłam mega zaskoczona ich postawą. Oczywiście rozumiem ich religijne podejście do pewnych spraw ale żeby mieć, aż takie klapki na oczach to już przesada. Jesteście ciekawi co wyjdzie z tej znajomości? To będzie niezłe combo 🤣.
do_zaczytania - awatar do_zaczytania
oceniła na917 dni temu
Zabójczy miliarder Laurelin Paige
Zabójczy miliarder
Laurelin Paige
Brystin Shaw to bardzo ambitna dziennikarka pracująca w lokalnej stacji informacyjnej wspólnie z mężem będącym również producentem Michaelem Endlichem. Jej największym marzeniem jest prowadzenie własnego programu i ma nadzieję, że ono wkrótce się spełni. Żeby dostać się na szczyt ta para zrobi wiele a nawet i wszystko.  Brutalny świat mediów nie zna granic. Wartość i moralność nie istnieją a celebryci nie mają zasad ani skrupułów.  Holt Sebastian jest najmłodszym dyrektorem generalnym Sebastian News Corp. Mężczyzna pewny siebie, nie lubiący sprzeciwu, wpływowy, a przede wszystkim przystojny oraz bardzo bogaty. Zawsze dostaje to czego chce  W momencie gdy na jego drodze staje Brystin postanawia, ją zdobyć nie zważając na jej męża. Propozycja skierowana do małżeństwa jest bardzo zaskakująca i zdecydowanie niemoralna. Sytuacja jednak bardzo szybko się komplikuje. Kontrakt który podpisali .... no właśnie co w nim było i jakie przyniósł skutki dowiecie się czytając. Zabójczy miliarder jest pierwszym tomem bardzo gorącej i emocjonującej serii Brutal Billionaire. Kto zna pióro autorki ten wie, że w jej książkach nie ma miejsca na nudę i zdecydowanie można je zaliczyć do literatury HOT chodź wszystko opisane jest z wyczuciem i smakiem Długo zastanawiałam się co napisać o tej książce ponieważ wywarła na mnie mieszane uczucia. Niby jest całkiem przyjemna w odbiorze, ale nie jest tą wyjątkową, o której się pamięta przez długi czas.  Bohaterowie mimo swoich wad mają również atuty dzięki którym potrafią zyskać sympatię czytelnika. Holt jest bardzo arogancki, ale w niektórych momentach kruszy serduszko, z kolej Brystin miałam wrażenie, że jest infantylna chodź kumata z niej babka. Jednak coś w sobie mieli czym mnie ujęli.  Między tą dwójką czuć chemię od samego początku. W całej fabule trochę brakowało mi postaci Michaela. Niby był a jakby go nie było. Taki sprzedajny dupek bez charakteru dla którego liczyły się jedynie układy.  Fabuła sama w sobie bardzo ciekawa i zaskakująca jednak trochę płytko poprowadzona.  Książka ma potencjał ale coś mi w niej nie zagrało, a może to był nie ten moment na jej przeczytanie. Nie będę Wam jej odradzać ponieważ każdy z nas ma swoje preferencje czytelnicze i jednym ta pozycja przypadnie do gustu innym nie. Zachęcam jednak do zapoznania się z nią i wyrobienia własnego zdania. Z chęcią wpadnę do Was przeczytać co o niej myślicie.
czyta_delicznie - awatar czyta_delicznie
Słodka obsesja Inga Juszczak
Słodka obsesja
Inga Juszczak
Motyw obsesji w książkach niesamowicie mnie przyciąga i daje potężne pole do manewru w kwestii fabularnej, a " Słodka obsesja" zdecydowanie wpada do topki moich ulubionych książek z tym motywem. Jedno zdarzenie, które wywraca życie Margot do góry nogami. W tragicznym wypadku traci ojca, a mężczyznę do którego skrycie wzdychała obwinia za jego śmierć. Dlaczego uratował najpierw ją, zamiast niego? Nie potrafiąc sobie z tym wszystkim poradzić odcina się od dotychczasowego życia. Wspomnienia jednak co chwila do niej wracają. Gdy po 5 latach, na imprezie charytatywnej spotyka Aidana, zdaje sobie sprawę, że jej uczucia do niego nie wygasły. Nie może jednak wybaczyć mu tego, że ożenił się z jej największym wrogiem, a teraz jak gdyby nigdy nic chce odbudować ich relacje. Jak się później okaże, te 5 lat z dala od Margot były dla Aidena istna katorgą. Trzymał się na dystans, ale skrycie obserwował i kontrolował jej życie. Ona była dla niego niczym nar.otyk. Co się stanie, jeśli to wszystko wyjdzie na jaw? Czy Margot okaże się być na tyle wyrozumiała i wybaczy mu to rażące naruszenie jej prywatności? Ależ się przyjemnie czytało tą historię 😍 Był dreszczyk strachu, niepewność, namiętność i zaskoczenie. Człowiek niby wiedział, że prawda ujrzy światło dzienne, ale i tak z zapartym tchem obserwowałam interakcje głównych bohaterow. Między Margot i Aidanem iskrzy i czuć to od razu. Aidan jest typem faceta, który da Ci gwiazdkę z nieba by Cię uszczęśliwić, ale zrobi to na swoich warunkach. Momentami był zbyt kontrolujący, ale Margot to do pewnego stopnia odpowiadało. Na kilka słów uznania zasługuje tutaj postać Nory- przyjaciółki Margot, bo po prostu uwielbiam tą dziewczynę. Jej humor, podejście do życia i teksty sprawiły, że nie raz wyszczerzylam zęby podczas czytania. Pozytywnym zaskoczeniem były również sceny zbliżeń, bo zostały napisane z niesamowitym wyczuciem. Wiemy, że tam są, ale nie wchodzimy zbytnio w detale i to akurat było dla mnie miłą odmianą. Ta historia pokazuje, że budowanie związku na kłamstwie ma swoje konsekwencje, że granica między zdrową, a chora obsesją jest bardzo cienka. Uczucia wezmą górę nad rozumiem, ale czy skończy się to happy endem? Motyw obsesji jest bardzo fascynujący i jestem niesamowicie ciekawa jak on się rozwinie w kolejnej części bo coś czuję, że najlepsze dopiero przede mną😁 ✨Romans ✨obsesja ✨fascynacja ✨kłamstwa ✨intryga ✨slow burn ✨namiętność ✨kontrola
Kochajaca_czytac - awatar Kochajaca_czytac
Salvezza. Mika Renado Anna Wolf
Salvezza. Mika Renado
Anna Wolf
„Wychodzi, a ja wlepiam wzrok w osobę, która miała być przeszłością, a okazuje się, że jest teraźniejszością. Nawet jakbym bardzo nie chciał, ona i tak jest w moim życiu. I sam już nie wiem, czy chciałbym, żeby zniknęła, czy może została.” Miłość rodząca się w cieniu niebezpieczeństwa jest jak płomień — ogrzewa, ale i parzy. To, co daje siłę do walki, potrafi w jednej chwili stać się najsłabszym punktem. Każdy wybór niesie konsekwencje, a granica między nadzieją a klęską bywa ledwie wyczuwalna. W świecie, w którym lojalność jest walutą, a zdrada wyrokiem, uczucie staje się najpiękniejszym, ale i najbardziej ryzykownym zakładem. Mika Renado żyje w świecie mafijnych zasad i brutalnych porachunków. Gdy poznaje Carlę Caruso, jego życie nabiera sensu — do czasu, aż kobieta nagle znika, pozostawiając go z poczuciem zdrady. Carla, zmuszona do małżeństwa z bezwzględnym tyranem, decyduje się na ucieczkę. Los ponownie krzyżuje jej drogę z Miką, wywołując lawinę emocji i starych uczuć. On chce jej pomóc, choć wie, że tym samym ściąga na siebie gniew potężnych wrogów. Czy dawna miłość przetrwa w świecie, gdzie zdrada bywa wyrokiem? Carla Caruso to kobieta, której nie da się zapomnieć. Niezależna, temperamentna i zadziorna, a jednocześnie skrywająca w sobie wrażliwość i ból, którego przeszłość nie pozwala jej od siebie uwolnić. Odważna, choć często rozdarta między pragnieniem wolności a ciężarem narzuconych jej decyzji, nie godzi się na życie w kajdanach mafijnych układów. Walczy nie tylko z wrogami, którzy chcą zawładnąć jej przyszłością, ale i z własnymi demonami. Jej silny charakter sprawia, że potrafi stawić czoła brutalnej rzeczywistości, lecz w głębi serca wciąż pragnie miłości i bezpieczeństwa. To bohaterka z krwi i kości — pełna pasji, lojalności i determinacji, a jednocześnie zdolna do uczuć tak głębokich, że mogą stać się jej największą siłą lub zgubą. Mika Renado to mężczyzna, którego życie od zawsze związane było z brutalnym światem mafii. Twardy, pewny siebie i bezkompromisowy, nauczył się, że zaufanie może być największym ryzykiem. Choć nagłe zniknięcie Carli pozostawiło w nim gniew i poczucie zdrady, nie potrafi całkowicie wyrwać jej z serca. Spotkanie po latach budzi w nim lawinę emocji — od złości i nieufności po pragnienie, którego nie potrafi stłumić. Silny i władczy, ale też lojalny wobec tych, których kocha, Mika gotów jest zaryzykować wszystko, by ocalić Carlę, nawet jeśli oznacza to zmierzenie się z potężnymi wrogami i własnymi demonami. Historia Miki i Carli od pierwszych stron trzyma w napięciu. Autorka doskonale łączy świat mafijnych porachunków z pełnymi namiętności i ryzyka relacjami, sprawiając, że trudno oderwać się od lektury. Bohaterowie zostali wykreowani z ogromną dbałością o szczegóły — Mika, silny i bezkompromisowy, oraz Carla, pełna odwagi i wewnętrznej siły, tworzą duet, który przyciąga uwagę i wzbudza ogrom emocji. Nie zabrakło tu niespodziewanych zwrotów akcji, tajemnic oraz momentów, które wywołują przyspieszone bicie serca. To opowieść o walce z przeznaczeniem, lojalności wystawionej na próbę i uczuciu, które mimo przeciwności staje się coraz silniejsze. To pełna pasji i niebezpieczeństw książka, która zachwyca zarówno dynamiką akcji, jak i emocjonalną głębią. Jeśli szukacie mafijnego romansu, który wciąga od pierwszej strony i nie pozwala się oderwać — ta historia spełni Wasze oczekiwania. Anna Wolf to autorka, która od pierwszej strony potrafi wciągnąć czytelnika w świat pełen namiętności, tajemnic i niebezpieczeństw. Jej bohaterowie są wiarygodni i pełnokrwiści, a fabuły przepełnione emocjami i zaskakującymi zwrotami akcji. Z wprawą łączy dynamiczne wydarzenia z chwilami pełnymi uczuć, tworząc historie, które czyta się jednym tchem. Każda jej książka zostawia niedosyt i sprawia, że z niecierpliwością czeka się na kolejną. Anna Wolf udowadnia, że należy do grona autorek, które nieustannie potrafią zaskoczyć i zachwycić. Motywy jakie tu znajdziecie to: mafia, sekrety, ciemne interesy, namiętność, lekki humor, aranżowanie małżeństwo, druga szansa.
literary_queen1 - awatar literary_queen1

Cytaty z książki Królowa zabójców

Dodaj cytat z książki Królowa zabójców