ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Królowa zabójców

- literatura obyczajowa, romans
- 2025-03-19
- 2025-03-19
Uroda i niewinny uśmiech Leny to jedynie fasada skrywająca bezlitosną naturę zabójczyni. Nie jest typową femme fatale – to anioł śmierci, precyzyjny i wyrachowany, wykonujący każde zlecenie bez cienia wahania. Jej serce dawno stwardniało, a uczucia stały się luksusem, na który nie może sobie pozwolić.
Gdy kobieta otrzymuje zadanie wyeliminowania Salvatore’a – mężczyzny równie okrutnego i zepsutego jak ona sama – nie spodziewa się, że to będzie jedno z jej najtrudniejszych zleceń. Tworzy sobie nową tożsamość – jako Amanda Stones podejmuje się opieki córki Ignazia i przenika do jego świata. Później cierpliwie czeka na odpowiedni moment, by zadać cios. Jednak z każdym dniem ich gra staje się coraz bardziej niebezpieczna, a granica między łowcą a ofiarą zaczyna się zacierać.
Wydaje się, że w tej rozgrywce może przetrwać tylko jedno z nich.
Kup Królowa zabójców w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Królowa zabójców
Recenzja ’’Królowa zabójców’’ Magdalena Szweda Ilość stron: 446 Przeczytane: 13/2025 📖 Współpraca reklamowa @magdalena.szweda_ Zdjęcie bierze udział w akcji: #365dnizbibliotekarką #myszaczyta #52bookchallenge25 #książkoweimpresje #maratonzesłowem #kobietywswiecieksiazek #ZakomiksowanyMaratonWakacyjny #polacyrodacypisza • ✩ Kiedy czekasz na kontynuację ulubionej serii. Totalnie nie wiesz czego się spodziewać. Budzą się w tobie różne emocje od sceptycyzmu do ciekawości, ale to ostatecznie ciekawość wygrywa. • ✩ „Królowa Zabójców” to intensywna i pełna emocji opowieść, która łączy thriller, romans i dramat psychologiczny. Historia skupia się na Lenie, kobiecie, która od lat żyje w świecie przemocy, śmierci i tajemnic. Jakby tego było mało walczy ze swoimi wewnętrznymi demonami. Jest perfekcyjna w swoim fachu, a porażka są czymś nie do przyjęcia. • ✩ Magda swoim lekkim stylem pisania trafiła w mój gust czytelniczy. Choć tę serię zaczęłam, tak naprawdę od „Króla ulicy” nie przeszkadzał mi brak znajomości „Króla Midasa”, aby zrozumieć główny wątek. Uważam, że autorka z każdą kolejną książką staje się coraz lepsza, a jej opowieści kuszą do ich przeczytania. Przede mną „Król Midas i Poranione dusze” z własnego zakupu. Pozostałe książki Magdy mam już na półce w legimi. • ✩ Na pewno plusem dla tej powieści są świetnie wykreowani bohaterowie. Lena silna osobowość, której poczynania śledzimy z ciekawością. Ignazio lojalny kierujący się twardymi zasadami. Wisząc tę dwójkę razem można śmiało powiedzieć, że trafił swój na swego. • ✩ Kolejnym plusem dla całej historii jest narracja między bohaterami. Praktycznie od pierwszego spotkania coś się w nich zmienia. Dla nich jest, to coś niezrozumiałego, bo na słabość, ani jedna, ani druga strona nie może sobie pozwolić. Trzeba przyznać, że zwrotów akcji w całej fabule nie brakuje, a to równoważy się z dużą dawką humoru. Dzięki czemu książkę czyta się naprawdę świetnie. Polecam Wam sięgnąć po cała serię mówię poważnie naprawdę warto. • Królowa zabójców • współpraca barterowa • Przeczytane • Polecam • Wspieram samowydawców • • ✩ Zapraszam na social media Facebook: https://www.facebook.com/ksiazkowelovestory/ TikTok: https://www.tiktok.com/@justyna_czytam_recenzuje Nakanapie: https://nakanapie.pl/Justyna_czytam_recenzuje Instagram: https://www.instagram.com/ksiazkowe.love.story/ Blog: https://ksiazkowelovestor.blogspot.com/
Oceny książki Królowa zabójców
227 użytkowników ma tytuł Królowa zabójców na półkach głównych- Przeczytane 148
- 2025 11
- Legimi 4
- Mafia 3
- Ebook 2
- E-book 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Królowa zabójców
Książka wciąga. Czyta się jednym tchem. Jest napisana w taki sposób, że chcesz wiedzieć co dalej.Niestety jakbym miała wynająć taką "skuteczną" zabójczynię, to bym sobie to chyba darowała. No cóż może naoglądałam się za dużo filmów, ale kreowanie groźnej zabójczyni, która nie zna podstawowych zasad samoobrony, jest dla mnie trochę komiczne. Sama fabuła jest dość spójna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOo... całkiem, całkiem fajna. 7/10
Oo... całkiem, całkiem fajna. 7/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka. Mafia od innej strony. Kobieta zabójca. Nie podobał mi się watek dziecka. Nie leżało mi to. Polecam.
„Królowa zabójców”- czymś czytelnika w napięciu. Jej fabuła jest pełna emocji, intryg i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Jeśli lubisz historie o silnych, niebezpiecznych bohaterach i skomplikowanych relacjach, może byś to pozycja dla ciebie. Książce znajdziemy motyw zemsty, podwójnej tożsamości, miłości, pożądania, władzy i kontroli. Akcja książki toczy się szybko, ale to daje jej osobisty charakter. Znajdziemy również tutaj wątki mafijne. Historia jest bardzo wciągająca i czyta się ją zapartym tchem. Na pewno sięgnę po inną książkę tej autorki, ponieważ spodobał mi się jej styl pisania.
Polecam przeczytać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli lubisz historie o silnych, niebezpiecznych bohaterach i skomplikowanych relacjach, może byś to pozycja dla ciebie. Książce znajdziemy motyw zemsty, podwójnej tożsamości, miłości, pożądania, władzy i kontroli. Akcja książki toczy się szybko, ale to...
Książka, w której dominuję bardzo silna bohaterka. Lena z całą pewnością zasługuję na miano kobiety z pazurem. Jestem w pozytywny sposób bardzo zaskoczona samą fabułą. Treść książki połączona z niespotykanym, ironicznym humorem głównej bohaterki dosłownie mnie urzekł. Pokochałam tę książkę całą sobą i będę ją polecać każdemu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🗡️🗡️🗡️ Recenzja 🗡️🗡️🗡️
🔸" Królowa Zabójców"
🔸 @magdalena.szweda_
▪️Główną bohaterką książki jest Lena tytułowa Królowa Zabójców, kobieta wamp bezduszna i niebezpieczna, najlepsza w swoim fachu, nie ma sobie równych. Jej atutem są oczy anioła a dusza diabła 😈
▪️ Przyjęła zlecenie na równie bezwzględnego i niebezpiecznego gangstera Ignazio Salvatore.
Zadanie miało być proste, namierzyć cel i w odpowiednim momencie wykończyć, niestety wszystko szło nie w tym kierunku co powinno. By wykonać misjie Lena zmuszona była zatrudnić się w domu Ignazia, jednak tam także pojawiły się pewne komplikacje, uderzyło w nią coś czego nigdy wcześniej nie zaznała emocje i uczucia, a jak wiadomo tam gdzie one się pojawiają wszystko inne przestaje mieć znaczenie.
▪️ Choć boom na mafię już minął, to ja nadal bardzo chetnie i z ogromną przyjemnością po nią sięgam bo ją po prostu bardzo lubię i z pewnością nie znudzę tak prędko. Nie inaczej jest z Królową Zabójców to na prawdę bardzo dobra książka z którą spędziłam przyjemne chwile. Fabuła książki jest spójna i dobrze poprowadzona, bohaterowie wykreowanie w sposób taki że brakuje mi słów polubiłam się z nimi od razu szczególnie z Leną oczywiście Ignazio też skradł kawałek mojego serca ❤️
▪️Nie zabrakło zapierających dech zwrotów akcji oraz porachunków, przemocy i intryg wszystko doskonale wyważone. Autorka ma lekkie pióro a to sprawia że, przez powieść przechodzi się płynnie. Układ zdarzeń nie pozwala nam się nudzić a dialogi pomiędzy bohaterami momentami boki zrywać.
▪️Jeśli macie ochotę na, na prawdę dobry romans mafijny z nutką humoru to proszę bardzo królowa jest dla was.
Polecam, czytajcie nie zwlekajcie 🌶️🌶️
🗡️🗡️🗡️ Recenzja 🗡️🗡️🗡️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🔸" Królowa Zabójców"
🔸 @magdalena.szweda_
Zadanie miało być...
To moje kolejne spotkanie z twórczością autorki, a za mną tak naprawdę wszystkie jej powieści. Magda stała się dla mnie jedną z tych pisarek, po których historie sięgam w ciemno i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Książka "Królowa zabójców" jest niezależną opowieścią, jednak żeby lepiej zrozumieć niektóre kwestie najlepiej wcześniej sięgnąć po dwie poprzednie powieści, w których znajdziemy losy istotnych dla fabuły bohaterów drugoplanowych, mowa o "Królu Modasie" i "Królu ulicy". Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki i przyjemny w odbiorze co sprawia, że książkę czyta się niesamowicie szybko. Mi zapoznanie się z losami Ignazio i Leny zajęło jedno popołudnie. Już od pierwszych stron zostałam wciągnięta do ich świata, który okazał się bardzo niebezpiecznym i nieprzewidywalny. Fabuła została w interesujący sposób nakreślona, przemyślana, dopracowana i bardzo dobrze poprowadzona. Natomiast bohaterowie, zarówno pierwszo jak i drugoplanowi, zostali w świetny sposób wykreowani. To postaci, które mają swoje tajemnice, a także demony przeszłości. Historia została przedstawiona głównie z perspektywy Leny i Ignazia. Co pozwoliło mi lepiej ich poznać, dowiedzieć się co czują, myślą, z czym się zmagają, stopniowo mogłam także dowiedzieć się jakie wydarzenia z przeszłości wpłynęły na ich obecne życie, a tym samym mogłam lepiej zrozumieć ich postępowanie oraz decyzję. Oboje początkowo wywoływali we mnie wiele mieszanych odczuć, jednak z czasem kiedy lepiej ich poznałam, kiedy dowiedziałam się co ich ukształtowało zaczęłam lubić tą dwójkę i z całych sił im kibicować. To co ogromnie mną wstrząsnęło to opisy dotyczące dzieciństwa Leny. Naprawdę, momentami miałam łzy w oczach... Relacja bohaterów została w rewelacyjny sposób zaprezentowana. Jest skomplikowana, momentami trudna, ale nie brakuje też namiętności i pożądania. Od początku dało się wyczuć wyraźne napięcie pomiędzy bohaterami, a ich potyczki słowne wielokrotnie wywoływały uśmiech na mojej twarzy... Kiedy z wiadomych względów zaczęli częściej przebywać w swoim towarzystwie, lepiej się poznawać oboje stali się dla siebie niebezpieczni.. Ich maski mimowolnie zaczęły opadać.. ukazując ich prawdziwe twarze oraz dusze naznaczone bliznami przeszłości. Podobało mi się to jakie zmiany stopniowo zachodziły w bohaterach, naprawdę świetnie było obserwować jak otwierają się przed sobą, zaczynają sobie nawzajem ufać, co naprawdę nie było łatwe w otaczającym ich świecie. Istotną rolę w tej historii odgrywają oczywiście postaci drugoplanowe, które wprowadzają sporo zamieszania do życia Leny i Ignazia.. Mowa głównie o małej Olivii (która swoją drogą totalnie skradła moje serce),jej matce, czy też Leonardzie oraz jego bliskich. Magda w świetny sposób buduje napięcie w tej historii. Nie brakuje intryg, manipulacji, kłamstw, sekretów, niebezpiecznych momentów i genialnych zwrotów akcji, których ja osobiście kompletnie się nie spodziewałam! Mafijny świat został przedstawiony w naprawdę rewelacyjny sposób. Trudno było przewidzieć co wydarzy się na kolejnych stronach, jak zachowają się bohaterowie oraz jakie kłody pod nogi rzuci im jeszcze autorka, a te momentami wywoływały u mnie palpitację serca. Świetnie spędziłam czas z tą książką i czekam już na kolejne powieści spod pióra autorki! Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRecenzja
’’Królowa zabójców’’ Magdalena Szweda
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to’’Królowa zabójców’’ Magdalena Szweda
Ilość stron: 446
Przeczytane: 13/2025 📖
Współpraca reklamowa @magdalena.szweda_
✩ Kiedy czekasz na kontynuację ulubionej serii....
Kreacja bohaterów, dialogi, wątki - wszystko tutaj jest świetnie dopracowane. Główni bohaterowie prowadzą ze sobą swoistą grę, gdzie zwycięzca może być jeden, ale czy na pewno? Bardzo podobała mi się cały klimat książki i odkrywanie kolejnych historii, połączonych w spójną całość .
Uwielbiam mocne i twarde kobiety w książkach (drażnią mnie księżniczki potrzebujące ratunku)- dodatkowo poczucie humoru i jestem totalnie kupiona😅 dla mnie również plusem jest, kiedy w tego typu książkach mogę odnaleźć trochę intryg i brutalności (zabójstwa też mile widziane🤭). Walka z wewnętrznymi demonami i szukanie swojego pomysłu na życie - tak realne problemy, tutaj świetnie przedstawione.
Dodatkowo lekkość pisania, którą bardzo cenię !
Podsumowując z mojej strony mogę Wam tylko polecić tą książkę - idealna dla każdego, kto lubi mocniejsze książki -romans i mafie☺️
Dziękuję za możliwość przeczytania
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam mocne i twarde kobiety w książkach (drażnią mnie księżniczki potrzebujące ratunku)-...
Tytuł: Królowa Zabójców
Autor: Magdalena Szweda
Data premiery: 19.03.2025r.
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
" Nie uciekaj – poprosiłem. – Nigdy ode mnie nie uciekaj, bo i tak cię znajdę. Nawet gdybym miał pójść za tobą do samego piekła, to nie zawaham się ani sekundy – wyznałem. – Jesteś moja."
Historia od której nie sposób się oderwać. To nie jest książka na kilka rozdziałów, to książka, którą się czyta od początku do końca w ten sam dzień, a nawet i noc, której nie jest żal.
Autorka wciąga nas w brutalny świat mafii, gdzie niebezpieczeństwo czai się na każdym kroku. Tym niebezpieczeństwem w tej historii jest Lena, płatna zabójczyjni, która precyzją i wdziękiem wypracowała swoją renomę.
Jej kolejnym zleceniem jest Ignazio Salvatore.
Lecz kiedy instynkt zawodzi a emocje biorą górą, nic nie idzie tak jak powinno.
Autorka stworzyła świetną fabułą z mnóstwem zwrotów akcji, humorystycznych dialogów, dobrze wykreowanych bohaterów i wątków, które rozpalą ogień w czytelniku.
To historia, która żyje jeszcze długo po zakończeniu.
Gorąco polecam.
Dziękuję autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.
#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl #podróżepopolskiejliteraturze
Tytuł: Królowa Zabójców
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor: Magdalena Szweda
Data premiery: 19.03.2025r.
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
Historia od której nie sposób się...
Dobrze się przy niej bawiłam. Ignazio i Lena nieźle się słownie przekomarzali. I to był jedyny plus tej "mafijnej" historii.
Mafia, jej tu w ogóle nie było. To była tylko taka bajka dla dorosłych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMafia, jej tu w ogóle nie było. To była tylko taka bajka dla dorosłych.