Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2

Okładka książki Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2 autora Ryoko Kui, 9788382429138
Okładka książki Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2
Ryoko Kui Wydawnictwo: Waneko Cykl: Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki (tom 2) komiksy
komiksy
Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki (tom 2)
ダンジョン飯

Oceny książki Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2

Bywa i tak.

Bywa i tak.

Ciekawy pomysł na fabułę, ale akcja nie porwała mnie zbytnio.

Ciekawy pomysł na fabułę, ale akcja nie porwała mnie zbytnio.

Drugi tom Dungeon Meshi – Lochy i smakołyki to więcej eksploracji niebezpiecznych lochów. Bohaterowie nadal przemierzają piętra tajemniczej budowli, by znaleźć czerwonego smoka i uratować pożartą przez niego członkinię ekipy. Po drodze wojowników czeka masa przygód, a także sporo lekcji na temat ekosystemu lochów dzięki krasnoludowi, który wspiera wyprawę. Senshi jest naprawdę wytrawnym specem od lochów i gotowania na bazie tego co jest w nich dostępne. Jednak jego rola jest czymś znacznie więcej.

Okazuje się bowiem, że wojownik bierze czynny udział w całym procesie funkcjonowania lochów. Podczas przygody na jednym z pięter okazuje się, że wykorzystuje on golemy jako własne uprawy role i sadzi na nich różne warzywa. Senshi zna też dobrze orki, które niespodziewanie atakują jeden z przyczółków tallmenów, czyli ludzi ze świata mangi. Ekspercka wiedza krasnoluda pozwala członkom wyprawy zrozumieć, jak bardzo skomplikowany jest system lochów i jak wiele połączeń pomiędzy różnymi stworzeniami i elementami dba o balans lochów. Niestety coś naruszyło dotychczasowy status quo i robi się coraz niebezpieczniej. Silniejsze potwory emigrują na wyższe piętra budowli i zagrażają ekipom wybierającym się za wyprawy. Czy czerwony smok może mieć z tym coś wspólnego?

82 użytkowników ma tytuł Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2 na półkach głównych
69 użytkowników ma tytuł Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2

Cytaty z książki Dungeon Meshi - Lochy i smakołyki tom 2