ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać9
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać32
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska160
Głęboko mrożony mężczyzna w żółtych spodniach

- e-book
- Morderstwa w Lund (tom 1)
- En djupfryst man i gula byxor
- 2025-01-15
- 2025-01-15
Urocza komedia pomyłek z wątkiem kryminalnym w tle! Powieść dla wielbicieli "Zbrodni po sąsiedzku"!
Oskar Stenvall to człowiek bez ambicji. Kiedy koledzy ze studiów zdążyli dawno zrobić kariery i założyć rodziny, on nadal pracuje w swoim małym biurze podróży w ciemnym podwórzu gdzieś w Lund i prowadzi spokojne życie. Wszystko się zmienia, kiedy ktoś próbuje zamordować pana Larssona, ekscentrycznego sąsiada Oskara, w jego butiku z męską odzieżą. Sprawy przybierają jeszcze gorszy obrót, gdy Stenvall znajduje w bagażniku swojego starego volvo PV martwego mężczyznę w żółtych spodniach.
To dopiero początek szalonej podróży Oskara, jego praktykantki Hanny i pana Larssona, którym przez cały ten czas depczą po piętach policjant Bruno i jego żona Malin, dziennikarka śledcza. Czy Oskar zdoła się oczyścić z podejrzeń, zanim go dopadną?
Kup Głęboko mrożony mężczyzna w żółtych spodniach w ulubionej księgarnii
Oceny książki Głęboko mrożony mężczyzna w żółtych spodniach
295 użytkowników ma tytuł Głęboko mrożony mężczyzna w żółtych spodniach na półkach głównych- Przeczytane 231
- 2025 32
- Audiobooki 8
- Legimi 7
- 2026 4
- Kryminały 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głęboko mrożony mężczyzna w żółtych spodniach
Komedia kryminalna średnio zabawna. Chociaż plus za brak taniego romansu w fabule.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSympatyczna, ciepła i lekka. Kryminał na wesoło z bohaterami, których łatwo polubić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toabsurd goni absurd.
absurd goni absurd.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę polecam, zabawna i charyzmatyczna, tak jak tytuł. Polecam również tom drugi, a trzeci jeszcze przede mną. Seria zasługuje na większy rozgłos.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektor wspaniale dobrany. Lekka, przezabawna komedia z nutka kryminalu w szwedzkim stylu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziwna
Trochę śmieszna
Trochę absurdalna
W sumie całkiem przyjemna, zwłaszcza czytana miłym głosem Macieja Kowalika
Dziwna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę śmieszna
Trochę absurdalna
W sumie całkiem przyjemna, zwłaszcza czytana miłym głosem Macieja Kowalika
Lekka i przyjemna skandynawska komedia kryminalna. Idealna jako przerwa dla ciężkich książek! Zabawna historia pełna pomyłek i dziwnych zbiegów okoliczności ;) Nie jest to coś ambitnego…ale dobrze czasem przeczytać taki książki!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawna. Elektryzuje tak jak tytuł.
Zabawna. Elektryzuje tak jak tytuł.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKomediowy kryminał, który poprawia humor, taki właśnie jest ten tytuł. A już sam tytul przykuwa uwagę!
To prawdziwa komedia pomyłek, która szczerze rozbawi, wzruszy i zapewni kilka godzin prawdziwego relaksu. Akcja toczy się wokół tytułowego mężczyzny w żółtych spodniach. Wciąga on w komediową intrygę, Oskara, który wiedzie nudne życie, właściciela biura podróży. Jego sąsiad, Pan Larsson, przeżył próbę morderstwa. I właśnie on wciąga bezbarwnego Oskara, w szalony rajd przez kawałek Europy. Jako "wspólniczkę" mają nieletnią praktykantkę Hannah. A do tego po piętach depcze im gapowaty policjant Bruno, z żoną, ambitną dziennikarką Malin.
W tej książce każde zdanie przynosi szczery uśmiech i radość. Nie da się czytać jej bez salw śmiechu! To lekka, i niezwykle urocza książka, którą można polecić każdemu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo prawdziwa komedia pomyłek, która szczerze rozbawi, wzruszy i zapewni kilka godzin prawdziwego relaksu. Akcja toczy się wokół tytułowego mężczyzny w żółtych spodniach. Wciąga on w komediową intrygę, Oskara, który wiedzie nudne życie, właściciela biura podróży. Jego...
Genialna w swoim gatunku, urocza, cieplutka powieść kryminalno - obyczajowa, z charakterystycznym nieco absurdalną akcją i humorem. Nietypowa, niepodrabialna, antydepresyjna:) Genialny lektor - Maciej Kowalik - znakomicie podkreśla walory tekstu.