Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać411
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać7
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać14

- 2024-11-20
- 2024-11-20
- 2022-11-22
- Anna Kuksinowicz
Leigh była zwyczajną nastolatką. Przynajmniej do chwili, kiedy jej rodzice zostali brutalnie zamordowani.
Nieoczekiwanie, zamieszkała ze swoimi niezwykle bogatymi krewnymi, o których istnieniu wcześniej nie wiedziała.
Robiąc wszystko, aby odnaleźć się w nowej rzeczywistości i poradzić sobie z żałobą, dowiaduje się, że śledztwo w sprawie morderstwa jej rodziców utknęło w martwym punkcie. Policja niewiele więcej może zrobić.
Leigh wie, że to ona musi dowiedzieć się prawdy. Do pomocy ma swoją kuzynkę, z którą się zaprzyjaźniła i ducha o dwóch osobowościach.
Jest gotowa zaryzykować wszystko, aby znaleźć odpowiedzi...
Książka odpowiednia dla czytelników 16+
Kup Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce w ulubionej księgarnii
Oceny książki Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce
167 użytkowników ma tytuł Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce na półkach głównych- Chcę przeczytać 138
- 2025 4
- Kryminał 3
- W planach ebook 1
- Jeden tom 1
- Ciężko dostępne, ciekawe, nieprzeczytane 1
Tagi i tematy do książki Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce
Inne materiały dotyczące książki Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce

Varia
Wybieraliśmy je długo. Czytaliśmy uważnie. Teraz, gdy dnie rozciągają się pod rozgrzanym niebem, a tempo zwalnia do wakacyjnego rytmu, pora wyruszyć w literacką podróż. Nasze książki na lato otworzą przed tobą nowe światy, podsuną świeże spojrzenia na codzienność i pozwolą zatracić się w emocjach – od szelestu kartek w hamaku po wieczorne czytanie przy szumie fal.

Aktualności
LubimyCzytać
Czytamy w weekend. 29 listopada 2024
Ania czyta książkę, której sama się kiedyś przysłużyła. Arek patrzy za okno i rozgrzebuje ludzkie reakcje. Paweł z kolei na nowo odkrywa historię chrześcijaństwa. A co wy będziecie czytać w ten weekend?

Aktualności
Anna Sierant
Na spotkaniu autorskim nikt do niego nie podszedł. Wszystko zmienił jeden gest życzliwości
Shawn Warner to 58-letni debiutant, który swoją powieść „Leigh Howard and the Ghosts of Simmons-Pierce Manor” promował m.in. w jednym z supermarketów w Teksasie – właśnie w tym stanie mieszka. Jego stoisko nie cieszyło się zainteresowaniem klientów sklepu. Jeden z nich postanowił jednak porozmawiać z autorem. I tak to się zaczęło.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce
Bardzo chciałabym pisać właśnie kolejną dziewięciogwiazdkową opinię w tym roku. No może chociaż taką, która miałaby tych gwiazdek osiem. Bo taki właśnie był początek książki “Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce”.
💔Zanosiło się arcydzieło i coś, czego nie wiedziałam, że potrzebuję. Niestety po 100 stronie następuje jakiś dziwny przełom. Pojawia się wyczekiwany przeze mnie duch, ale coś zaczyna iść mocno nie tak. A im dalej w las, jest tylko gorzej.
🧐Bohaterowie zaczynają się teleportować w trakcie scen do innych pomieszczeń. Logika ginie pod naporem nakręcania akcji, a zwroty akcji albo są nader przewidywalne, albo zupełnie nie mają sensu.
👩Pojawia się także kilka creepy rozmów i momentów, które gdy uświadomimy sobie, że główna bohaterka ma 16 lat, stają się, co najmniej niepokojące. Nie wspominając o tym, że gdy nowa terapeutka dręczy ją psychicznie, to domownicy są tego świadomi i niewiele z tym robią.
😣Ostatnie sto stron było odwrotnością początku, miałam problem, by przez nie przebrnąć, dłużyły się i irytowały mnie dziury logiczne.
🙃I chyba czas to powiedzieć. Jest to druga książka w historii mojego czytelnictwa, która zasłużyła sobie na ocenę 2/10 (i to tylko za początek, bo jeśli byłby równie słaby jak reszta, to pewnie skończyłoby się z pierwszą jedynką, jaką wystawiłam w moim życiu).
🧐Zaskoczyło mnie to, że ten tytuł ma tak wysokie noty, ale szybko odkryłam, że to za sprawą viralowego tiktoka na zagraniczym yt. Pytanie, czy osoby, które tak dobrze go oceniły, właściwie sięgnęły po książkę, czy tylko dodały opinię, ślepo podążając za tłumem?
-Neerdie
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to💔Zanosiło się arcydzieło i coś, czego nie wiedziałam, że potrzebuję. Niestety po 100 stronie następuje jakiś dziwny przełom. Pojawia się wyczekiwany przeze...
Czytanie tej książki sprawiło mi niesamowitą przyjemność pomimo wydarzeń w niej zawartych. Jest to młodzieżówka, w której giną rodzice głównej bohaterki i zostaje ona przeniesiona do rodziny, o której istnieniu nie miała pojęcia. To co odkryła w tym domu zmieniło jej życie o 180 stopni. Rozmowa i widzenia z duchami, odkrycie kto stoi za zbrodnią na rodzicach i wiele sekretów. Naprawdę tę książkę pochłonęłam automatycznie i tak się wciągnęłam, że aż byłam w szoku. Bardzo mi się podobała i mam nadzieję w przyszłości przeczytać jeszcze cokolwiek napisanego rękoma autora. Moja ocena to 4/5⭐️.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakiś czas temu pokazywałam Wam przepiękna okładkę Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce a dziś przychodzę z recenzją.
Musi zamieszkać u krewnych o których wcześniej nie wiedziała co jest dodatkową problematyka w obecnej sytuacji.
Tak naprawdę Leigh stara się zrobić wszystko by móc się ogarnąć w nowym otoczeniu, ale cały czas gdzieś z tyłu głowy kołata jej śledztwo w sprawie rodziców i irytacja że nic nie idzie na przód.
Całe szczęście wielkim wsparciem okazuje się kuzynka i.. Duch.. Zupełnie inny świat którego do tej pory nie znała.
Jak sądzicie czy w obecnej sytuacji będzie w stanie stawić czoła prawdzie i wyjść z zagrożenia jakie cały czas nad nią wisi?
Książka jest dobra zarówno dla młodzieży jak i dorosłych.
Będzie wywoływać w Was naprawdę sporo emocji a wir wydarzeń szybko wkręci Was w fabułę.
Jeśli miała bym sklasyfikowac książę z własnego punktu widzenia to stwierdziła bym że jest do sensacja z elementami dramatu, czarnego humoru i paranormalnych wzlotów. Ogólnie fajna do przeczytania 👍
Post nie powstał ze współpracy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria o młodej dziewczynie która w brutalny sposób traci rodziców. Kwestia traumy, straty, żałoby jest opisana bardzo wymownie. Sam fakt że straciła podporę w momencie kiedy najbardziej zaczęła jej potrzebować jest przytłaczające.
Musi zamieszkać u...
„Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce” Shaun M. Warner – recenzja
Leigh Howard była zwyczajną nastolatką – do chwili, gdy brutalne morderstwo odebrało jej rodziców, a jej życie zmieniło się nie do poznania. Zmuszona do przeprowadzki do swoich bogatych, choć wcześniej nieznanych krewnych, trafia do świata pełnego tajemnic, gdzie nic nie jest takie, jakim się wydaje. 🔮
Śledztwo w sprawie morderstwa utknęło w martwym punkcie, a policja nie ma nowych tropów. Leigh jednak nie zamierza się poddać – chce dotrzeć do prawdy, nawet jeśli oznacza to zmierzenie się z czymś, co wykracza poza granice ludzkiego pojmowania. 👻 Wspierana przez swoją kuzynkę i tajemniczego ducha o dwóch osobowościach, odkrywa mroczne sekrety, które mogą odmienić jej życie – albo je zniszczyć.
Relacja dziewczyny z mieszkańcami dworu Simmons-Pierce to prawdziwy przykład tego, jak przyjaźń może zmienić nasze życie, nawet jeśli jest nieco... niestandardowa. 💕
Shaun M. Warner stworzył historię, która wciąga od pierwszej strony, łącząc realistyczne wątki żałoby i radzenia sobie z traumą z elementami nadprzyrodzonymi. To nie tylko opowieść o stracie i poszukiwaniu sprawiedliwości, ale także o odkrywaniu, że nie zawsze można ufać temu, co widać na pierwszy rzut oka. 🕵️♀️
Duchy, które towarzyszą Leigh, są pełnoprawnymi bohaterami tej historii – wielowymiarowymi, czasem zabawnymi, a czasem przerażającymi. Ich obecność dodaje książce magii, ale i podkreśla, jak ważna jest odwaga w stawianiu czoła swoim lękom. Autor z równą wprawą opisuje dramatyczne chwile i humorystyczne sytuacje, tworząc historię, która nie tylko bawi, ale i wzrusza. 🖤
„Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce” to książka pełna emocji – od smutku po determinację, od gniewu po nadzieję. 🌟 To świetna propozycja dla młodzieży, ale i dla dorosłych, którzy szukają historii poruszającej serce, pełnej tajemnic i odrobiny magii. ✨ Autor przypomina, że nawet w najciemniejszych momentach można znaleźć światło – czasem w najbardziej niezwykłych miejscach. 👻📖💓 Ale jest też szansa, że zobaczymy kiedyś film 😊.
„Leigh Howard i duchy dworu Simmons-Pierce” Shaun M. Warner – recenzja
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLeigh Howard była zwyczajną nastolatką – do chwili, gdy brutalne morderstwo odebrało jej rodziców, a jej życie zmieniło się nie do poznania. Zmuszona do przeprowadzki do swoich bogatych, choć wcześniej nieznanych krewnych, trafia do świata pełnego tajemnic, gdzie nic nie jest takie, jakim się wydaje....
Ale i tak myślę że warto przeczytać.
Dostałam tą książkę w prezencie i muszę powiedzieć że jest fajna, ale minusy też są. Ta książka jest o dziewczynie która przeżyła traumę po stracie rodziców. W książce obecne są także duchy które nadają jej elementy fantastyczne. Lecz jedyny minus to ten zwrot akcji myślałam raczej że Leigh będzie coś odkrywać czy coś robić, a tu okazało się że wszystko rozwiązało się samo....