O samotności inaczej

Katarzyna Dziurdzik Wydawnictwo: Wydawnictwo AA poradniki
poradniki
2023-01-01
2023-01-01

Kup O samotności inaczej w ulubionej księgarnii

Oceny książki O samotności inaczej

OPINIE i DYSKUSJE o książce O samotności inaczej

Bardzo dobra książka dla osób samotnych nie z własnego wyboru, które mają dość traktowania ich jak chorych lub niepełnowartościowych. Powinni ją przeczytać wszyscy, bo ja, jako mężatka też znam wiele takich osób i faktycznie o wielu sprawach nie wiedziałam i nie rozumiałam ich sytuacji. Księża i zakonnice powinni mieć to jako lekturę obowiązkową. Porusza temat samotności z punktu widzenia osoby wierzącej, nie boi się tematów takich jak celibat, czystość, dziewictwo, powołanie, seksualność. Napisana lekkim piórem, z humorem i bardzo szczerze. Jest trochę żartobliwa, ironiczna i przewrotna, czasami wręcz śmieszna, choć czasami jest to śmiech przez łzy. Pokazuje prawdziwe, codzienne sytuacje kobiet niezamężnych. Pokazuje zupełnie inny sposób myślenia o powołaniu i relacji z Bogiem. Powraca do nauczania Kościoła opartego na Ewangelii i encyklikach a nie na doraźnych koncepcjach poszczególnych kapłanów - co w czasach obecnego zamętu w Kościele jest wartością niepodważalną.

7 użytkowników ma tytuł O samotności inaczej na półkach głównych
4 użytkowników ma tytuł O samotności inaczej na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki O samotności inaczej

Cytaty z książki O samotności inaczej

Katarzyna Dziurdzik O samotności inaczej Zobacz więcej