A jak alfabet

- wierszyki, piosenki
- 2024-07-03
- 2024-07-03
- 48 min.
Ktoś powiedział kiedyś A, czas powiedzieć teraz B i… całą resztę!
„A jak alfabet” to wspaniała propozycja dla wszystkich dzieci, które chcą poznać litery alfabetu. Rymowany tekst ułatwi zapamiętywanie oraz sprawi, że nauka będzie jednocześnie świetną zabawą.
Dodatkowym atutem książki są wesołe, kolorowe ilustracje.
Kup A jak alfabet w ulubionej księgarni
Oceny książki A jak alfabet
24 użytkowników ma tytuł A jak alfabet na półkach głównych- Przeczytane 19

OPINIE i DYSKUSJE o książce A jak alfabet
📖 Nauka alfabetu może być zabawą! ✨🔤
✅ zabawne, wpadające w ucho wierszyki, które łatwo zapamiętać,
✅ proste i urocze ilustracje – każda litera to bohater z własną historią,
✅ idealna pomoc w nauce czytania i pierwszych krokach z literami.
To książka dla dzieci, która nie tylko uczy alfabetu, ale też pokazuje, że czytanie może być świetną przygodą od samego początku 💛
📖 Nauka alfabetu może być zabawą! ✨🔤
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek roku szkolnego to dla wielu dzieci czas pierwszych spotkań z literkami. A ta książka sprawi, że nauka alfabetu stanie się przyjemnością!
✅ zabawne, wpadające w ucho wierszyki, które łatwo zapamiętać,
✅ proste i urocze ilustracje – każda litera to bohater z własną historią,
✅ idealna pomoc w nauce czytania i pierwszych krokach...
Wesołe wierszyki o literkach... nie wszystkich, bo bez "ą", "ę" czy "ń", ale to ma być dla maluchów, które jeszcze zdążą namęczyć się z ogonkami i kreseczkami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW ostatnim czasie w naszym domu królują litery 🔤
Nic tak nie wspiera rozwoju dziecka, jak dobra, wartościowa literatura ❤️
I taka właśnie jest książka "A jak alfabet" Krzysztofa Kiełbasińskiego!
Dzięki wierszowanej historyjce o każdej z liter, nauka staje się jeszcze prostsza ❤️
Dodatkowo oko cieszy graficzne wykonanie książki!
Wierszyki okraszone cudownym obrazem tworzą wyjątkową całość! A nauka może się stać prawdziwą zabawą ☺️
Najlepszą rekomendacją jest jednak radość dziecka i to, jak potrafi się wsłuchać w opowieści o literkach 🔤
W ostatnim czasie w naszym domu królują litery 🔤
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCórka uwielbia doszukiwać się literek, napisów na koszulkach, znakach drogowych...
Nic tak nie wspiera rozwoju dziecka, jak dobra, wartościowa literatura ❤️
I taka właśnie jest książka "A jak alfabet" Krzysztofa Kiełbasińskiego!
Dodatkowo oko...
Jeśli jesteś rodzicem malucha, który właśnie zaczął interesować się literkami pokaż mu książkę "A jak alfabet"
Każda z literek została przedstawiona jako nietuzinkowy charakter. M jest na przykład najpotrzebniejszą literką w polskim alfabecie (czy wiecie dlaczego?),B ze złości wypina swoje brzuszku, E jest stylowe, a K - wiadomo na tę literę zaczyna się słowo książka więc jest wyjątkowe.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW książce znajdziesz wierszyk o każdej literce oraz przepiękne ilustracje. Dzięki wpadającym w ucho tekstom Twoja pociecha nie tylko w mig nauczy się rozpoznawać literki ale także z łatwością nauczy się powtarzać rymowanki.
Każda z literek została przedstawiona...
Wydawnictwo Zielona Sowa znane jest z wyjątkowej dbałości o jakość swoich publikacji łączących wartość edukacyjną z doskonałą zabawą. Najnowszy tytuł "A jak Alfabet" jest tego doskonałym przykładem. Już od pierwszych stron widać, że mamy do czynienia z dziełem, które powstało z myślą o rozbudzeniu dziecięcej ciekawości i wyobraźni.
Krzysztof Kiełbasiński w swoich rymowanych wierszykach tworzy niesamowite scenki, w których litery ożywają stając się pełnowymiarowymi, pełnymi życia bohaterami. Każda literka ma swoje unikalne cechy i niepowtarzalny charakter. W krótkich, rymowanych historyjkach, autor przemyca wartości edukacyjne bawiąc i rozweselając młodego czytelnika. Wyobraźcie sobie F latające papierowym samolotem, H siedzące wygodnie w fotelu czy J pozujące portreciście.
Każdemu wierszykowi towarzyszą wspaniałe, pełne koloru i humoru ilustracje. Graficzne przedstawienia liter są tak żywe i dynamiczne, że ma się wrażenie, jakby każda z nich wyskakiwała ze strony, zapraszając dzieci do wspólnej zabawy, w naturalny sposób pomagając zapamiętać kształty i dźwięki poszczególnych liter.
Jest coś niezwykle ciepłego i serdecznego w sposobie, w jaki autor podchodzi do nauki alfabetu. Przez te wesołe, czasem przewrotne wierszyki, dzieci poznają litery kojarząc je z przedmiotami, sytuacjami i emocjami. Dzięki rymom i rytmowi łatwiej zapamiętują nowe informacje, a humor i lekkość przekazu sprawiają, że nauka staje się przyjemnością.
Rodzice, którzy chcą wspierać swoje dzieci w nauce liter, znajdą w tej książce idealnego sojusznika. "A jak Alfabet" rozwesela, uczy i inspiruje stwarzając sposobność na łatwiejsze opanowanie alfabetu oraz rozwijanie umiejętności językowych i poznawczych zaszczepiając miłość do słowa pisanego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrzysztof Kiełbasiński w swoich...
Przepiękne wiersze w niesamowitej i wesołej oprawie! Bardzo wpadające w ucho synek uwielbia! Często do niej wracamy :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLitery potrafią zawojować światem!
Bez dwóch zdań!🤩
Gdy rozpoczyna się etap ich poznawania, wspieramy ciekawość dobrą zabawą, ale jak widać- dzisiaj można łączyć ją także z książkami- tymi nowatorskimi i innowacyjnymi.
Choć wierszyki to już popularna literacka forma, to nadanie literom odrobiny szaleńczego życia wydaje się znakomitym pomysłem!
"A jak alfabet. Wierszyki i wybryki o literach" to fantastyczna alternatywa dla przyziemnej nauki i potencjał drzemiący w zabawie słowem, autorstwa Krzysztofa Kiełbasińskiego.
Przekomażanki, marudzenie, duma i poczucie wyjątkowości. Wszystko to zebrane w niebanalne wierszyki sprawiło, że dzieci nie tylko prędko podchwycą subtelny humor, ale skojarzą litery z podsuwanymi wyrażeniami i zapamiętają też ich graficzną formę- w wersji dużej i małej.
Trud wypowiadania "eR", Nie i potęga litery "eN", książkowa fanatycznka ukryta pod "Ka" czy chorowita "Ce" lekko umęczona.
Sami oceńcie.
Dla mnie to genialne! Niepowtarzalność i indywidualny charakter każdej rymowanki chwycą Was za serce.
Wizualnie- to okładkowy ideał!
Lekkie kolory, subtelne ilustracje i wyjatkowa tekstura zwrócą na siebie oko każdego estety.
Czyta się ją dobrze, melodyjnie, ilustracje są doskonale dopasowane a całość jest czytelna i funkcjonalna właśnie przy poznawaniu, lub zabawie literami. Mam lekkie wrażenie, że zdecydowanie lepiej służy u nas jako formą zabawy, niż klasyczna nauka, ale...chyba to dobrze? 🤭
Litery potrafią zawojować światem!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBez dwóch zdań!🤩
"A jak alfabet. Wierszyki i...
„A jak alfabet” będzie wspaniałym wyborem do nauki alfabetu. Znajdziecie w niej proste i ciekawe wierszyki do każdej literki, świetne, kolorowe ilustracje i mnóstwo humoru. Literki przeżywają przygody, a dzieci wspaniale zapamiętują je i chętnie powtarzają ☺️
Oczywiście jest to fantastyczne wydanie. Ma piękną okładkę z tłoczeniami, w dotyku jest jakby obita tkaniną i prezentuje się wspaniale.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOczywiście jest to fantastyczne wydanie. Ma piękną okładkę z tłoczeniami, w dotyku jest jakby obita tkaniną i...
Świetna książka dla mniejszych i większych. Starsza córka zna literki, ale będzie to super opcja do powtórek w wakacje. Młodsza natomiast powtarza wszystko :) Piękne ilustracje i krótki chwytliwy tekst :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajnie wydana książka do nauki alfabetu. Jej formuła opracowania sprawia, że dzieci z chęcią będą z niej korzystać.
Pracując z tą książką dzieci poznają literki w niezwykle miły i przyjemny sposób, a zabawa połączona z nauką stanie się wspaniałą przygodą. A to wszystko za sprawą zwariowanego abecadła, które ma na swoim koncie niezłe wybryki.
Ten bogato ilustrowany, wierszowany przewodnik po kolejnych literach alfabetu będzie idealny dla przedszkolaków i dzieci wczesnoszkolnych. Będzie wspaniałym prezentem dla wszystkich tych, którzy rozpoczynają swoją przygodę z nauką literek. Ponadto ta książka będzie także doskonała jako pomoc dydaktyczna zarówno do pracy z dziećmi w przedszkolu, szkole, jak i w domu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW środku książki znajdziemy rymowane wierszyki opowiadające o każdej literze alfabetu oraz niezwykle barwne, zabawne ilustracje.