Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily

- Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily
- 2024-04-23
- 2024-04-23
- angielski
An essential set of tools and principles for healing your heart, finding love, and loving life.
Finding love can be hard. Being single can feel even harder. In Love Life, world-renowned coach and New York Times bestselling author Matthew Hussey provides a practical roadmap for letting go of past relationships, overcoming the fear of getting left behind, and finding the love we want.
Sometimes it feels like life and love are working against us. Just finding someone we like can be a struggle. Even when we do, we often find they’re not ready, or they want different things. Then there are the internal fears and anxieties that lead us to self-sabotage—that make us indulge the wrong behavior in others, hold back from expressing our needs for fear of losing someone, or overinvest in people and lose ourselves in the process. Love Life sheds light on these common patterns and how to overcome them, by showing us how to adopt new standards, elegantly communicate them, and develop the deepest levels of confidence that underpin them. Like many of us, Hussey has gone through major life changes over the past decade, and he opens up about his experiences, vulnerabilities, and mistakes.
Love Life is about doing love better. More than a book about romantic relationships, Love Life shows us how to take control of each of the major relationships in our lives: our relationship with others, our relationship with ourselves, and our relationship with life itself.
Our love lives have the power to elevate or eradicate the adjacent joy in our lives. Love Life sets you on the path to finding the love of your life, while deepening your love for life.
Kup Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily w ulubionej księgarni
Oceny książki Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily
31 użytkowników ma tytuł Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily na półkach głównych- Chcę przeczytać 17
- 52/2025 1
- 2026 1
- ENG 1
- Psychologia/Seks 1
- Psycho 1
Cytaty z książki Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily
Dodaj cytat z książki Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Love Life: How to Raise Your Standards, Find Your Person, and Live Happily
Związki w tych czasach są… trudne. Paradoksalnie! Bo z jednej strony mamy internet i wszystkie te aplikacje, z drugiej — każdy, kto z nich korzystał, wie, że częściej przynoszą frustrację niż realny potencjał.
Ta książka, to ciekawa lektura, która jest zestawem praktycznych technik i narzędzi pomagających w znalezieniu miłości, na zdrowych zasadach!
A w środku….konkrety:
• O tym jak zostawić za sobą nieudane związki, jak uporządkować przeszłość i przepracować
dawne rany wraz z lękiem przed bliskością.
• O tym co utrudnia wejście w związek (niezdrowe przekonania, unikanie, lęki, autosabotaż) i jak nad tym pracować
• O tym jak zacząć nawiązywać wartościowe relacje, jak wybierać, by zwiększać szanse na
zdrowe dopasowanie zamiast dopasowania opartego na psychopatologii.
• O tym jak rozpoznawać i ucinać wzorce prowadzące donikąd, jak mówić stop nadmiernemu inwestowaniu w kogoś, jak nie dać się przekraczać i wykorzystywać.
• Cenne informacje o red flagach i o tym na co zwracać uwagę od samego początku, a także
jak na nie reagować, żeby nie wpaść jak śliwka w kompot.
• O tym jak podnieść swoje standardy i jasno je komunikować, bez agresji i bez uległości, bez
niezdrowych kompromisów.
• O tym jak prowadzić trudne rozmowy o granicach, potrzebach, rozczarowaniach. Oczywiście zdrowo, szczerze i w szacunku.
• O tym jak odejść w zdrowy sposób, nawet w bardzo trudnych sytuacjach
• O tym jak przetrwać rozstanie
Polecam! Dużo ciekawej i wartościowej merytorycznie treści.
Z minusów – mała czcionka (akurat w tym wydaniu). Trzeba wytężać wzrok. Ale merytorycznie naprawdę warto po nią sięgnąć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo a nawet jak się ktoś trafi! Z apki lub bez niej, no do stu tysięcy gołębi, jak tego nie spieprzyć? To naprawdę duże wyzwanie..
Ta książka, to ciekawa lektura,...
W trakcie lektury miałam wrażenie że autor zwraca się tylko do mnie i zna mnie osobiście i moje doświadczenia. Jestem bardzo zadowolona że w tak dobrym momencie ta książka trafiła w moje ręce. Naprawdę w budowaniu pewności siebie i odzyskaniu poczucie własnej wartości autor bardzo dobrze pisze, wie co pisze. Polecam LOVE LIFE każdej kobiecie poszukującej kogoś do związku, kobietom po przejściach - takim osobom szczególnie ale oczywiście książka jest warta przeczytania przez każdego kto chce poprawy jakości życia i relacji z ludźmi a chyba każdemu na tym zależy, prawda? O samowybaczaniu, o tym jaki zmienić dotychczasowe myślenie, jak przeprogramować mózg, jak przyjąć nowe standardy, zawalczyć o nowe lepsze życie. Bardzo dobry poradnik.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Love Life” Matthew Hussey'a to książka, która mówi głośno to, co twoja przyjaciółka boi się powiedzieć po trzecim kieliszku prosecco. Autor z rozbrajającą szczerością i brytyjskim humorem wbija szpile w nasze romantyczne złudzenia, jednocześnie pokazując, że podnoszenie standardów to nie arogancja, a higiena emocjonalna. Czytając, masz ochotę raz przytulić autora, a raz rzucić w niego swoją ex-listą na Tinderze. To poradnik, który nie wciska ci bajek o księciu na białym koniu, tylko mówi: „Hej, może najpierw przestań zakochiwać się w jego potencjale?”. Dawkę sarkazmu Hussey podaje z lekkością, jakby rozgryzał problemy sercowe przy kawie z twoją mamą. Nie obiecuje cudów, ale jeśli chcesz mniej dramatu, a więcej szczęścia — to twoja lektura obowiązkowa. A jeśli nadal wierzysz, że „on się zmieni” — cóż, ta książka jest właśnie dla ciebie. 🤡😈😂
„Love Life” Matthew Hussey'a to książka, która mówi głośno to, co twoja przyjaciółka boi się powiedzieć po trzecim kieliszku prosecco. Autor z rozbrajającą szczerością i brytyjskim humorem wbija szpile w nasze romantyczne złudzenia, jednocześnie pokazując, że podnoszenie standardów to nie arogancja, a higiena emocjonalna. Czytając, masz ochotę raz przytulić autora, a raz...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli masz wrażenie, że powiedzenie „każdy znajdzie swoją drugą połówkę” dotyczy wszystkich… tylko nie Ciebie – ta książka jest właśnie dla Ciebie.
Nie obiecuje rozwiązania wszystkich problemów, ale pomoże Ci zrozumieć, jakie kroki warto podjąć, a z czego lepiej zrezygnować.
Bo chodzi o to, by nie czuć, że życie przecieka przez palce. Tylko zacząć je naprawdę przeżywać.
Z uważnością. Z otwartością. Z nadzieją.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie znajdziesz tu pustych frazesów ani nieokreślonego myślenia pozytywnego. Zamiast tego – konkretne, praktyczne wskazówki, do których możesz wracać w trudniejszych momentach.
Nie obiecuje rozwiązania wszystkich problemów, ale...
Świetnie napisana, pełna praktycznych rad, nie tylko odnośnie związków, ale i życia ogólnie, budowania pewności siebie na dwóch poziomach, budowania relacji, miłości do siebie. Trafne spostrzeżenia i dużo miłości.