Podróże małe i duże

- Gigant Mamut (tom 41)
- 2024-05-07
- 2024-05-07
- Marcin Furgał
Ten tom Mamuta jest odpowiednią lekturą dla miłośników podróżowania! Czytelników czekają podróże małe i duże! Ponad 20 opowieści pełnych zabawnych treści. Na początek wyprawa na tajemniczą wyspę, potem równie tajemnicza mikstura i wczasy pod skarbcem. W międzyczasie noc klejnotów, wideo z Szekspirem i wyprawa na drugą stronę tęczy. A na koniec wyścig z przewrotnym regulaminem! Kto wygra? Oczywiście cierpliwy czytelnik!
Zawiera:
Tajemnicza wyspa. Rozdział 1. Rozbitkowie. Rozdział 2. Sekrety wyspy. Rozdział 3. Władca pogody
Magika De Czar. Magiczna mikstura [1 strona] [przy historyjce "Mikstura" - z dużej litery]
Wujek Sknerus. Wczasy pod skarbcem
Goofy. Upragniona przyczepa
Kaczor Donald. Cuda i dziwaki z Tiki-Taki
Kaczor Donald. Relaks poprzez działanie
Gladiusz i Megajonek. Mikroekonomia i lody
Zdumiewający Kwantomas. Złodziej Dżentelmen. Noc klejnotów
Dziobas. Odlot!
Myszka Minnie. Podziemny półświatek
Superkwęk. Odwet finansowy
Filon i Kaczencja. Skarby klasy B. Wideo z Szekspirem
Wujek Sknerus. Twarda waluta
Donald i Daisy. Znajdź to sam!
Donald i Dziobas. Czarująco czyste
Wujek Sknerus. Po drugiej stronie tęczy
Myszka Miki. W dzień gorącego lata
Donald i Siostrzeńcy. Niepraktyczna praktyka
Jones Anaklet. Dni bez sąsiada.
Wujek Sknerus. 24h Le DUCKS [cz. 1-3]
Babcia Kaczka. Upał na farmie [1 strona]
Kup Podróże małe i duże w ulubionej księgarni
Oceny książki Podróże małe i duże
34 użytkowników ma tytuł Podróże małe i duże na półkach głównych- Przeczytane 26
- Komiksy 4
- 2024 3
- Komiks 1
- Jest w bibliotece Zielona Góra 1
- Przeczytane Kaczory 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podróże małe i duże
Nie ma to jak wrócić do sprawdzonego i zabawnego Kaczora Donalda i ferajny. Nawet mimo tego, że mam 35 lat to bawi mnie tak samo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawiera: Verne w myszym wydaniu :),skarbiec jako atrakcja pełną gębą, Donald ratujący statek, krasnal w morzu itp. itd. Kwantomas, Superkwęk, SIEDMIObarwna tęcza :))))))) [u neoDisneya? WOW! "Świat się pomylił"], jest Goofy i jego podwodny salon [:P], no i podoba mi się, że są wspólne historie, no i - creme de la creme - nie ma powtórek! Można? Można!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Podróże małe i duże" to 42 tom zbioru komiksów z serii GIGANT Mamut. Na czytelników czekają tu 22 przezabawne historie (w tym dwie kilkuczęściowe oraz "11 historii na czas podróży tych małych i tych dużych"). Wraz z mieszkańcami Kaczogrodu i Myszogrodu czytelnicy (nie tylko ci najmłodsi) przeżyją niesamowite przygody. Wraz z Kapitanem Nemo poznają zagadkę tajemniczej wyspy, z Mikim i Goofy'm spróbują kupić idealną i wymarzoną przyczepę kempingową, z Kwantomasem podejmą się kradzieży bezcennych klejnotów a z Filonem i Kaczencją spróbują udowodnić, że kamery były już znane Szekspirowi. To tylko jedne z nielicznych i ciekawych przygód. W inne zabiorą Was Donald, Dziobas, Bracia Be, Superkwęk, wujek Sknerus czy Minnie. Z tym pełnym przygód tomem komiksów wakacyjna nuda Wam nie grozi.
"Podróże małe i duże" to 42 tom zbioru komiksów z serii GIGANT Mamut. Na czytelników czekają tu 22 przezabawne historie (w tym dwie kilkuczęściowe oraz "11 historii na czas podróży tych małych i tych dużych"). Wraz z mieszkańcami Kaczogrodu i Myszogrodu czytelnicy (nie tylko ci najmłodsi) przeżyją niesamowite przygody. Wraz z Kapitanem Nemo poznają zagadkę tajemniczej...