Brzydkie kaczątko

- literatura obyczajowa, romans
- Harlequin Romans
- The best man and the bridesmaid
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- Adela Drakowska
Gdy szczerze kochamy, skłonni jesteśmy do największych poświęceń. Daisy przez lata śledzi miłosne podboje przystojnego Roberta. Cierpliwie wysłuchuje jego zwierzeń, pociesza po kolejnym zerwaniu. Zawsze w pobliżu, zawsze gotowa pośpieszyć z pomocą, zadowala się przyjaźnią, wmawiając sobie, że jest to uczucie cenniejsze od miłości. By jednak ocalić resztki godności, Daisy zaczyna unikać Roberta, a on dopiero wtedy zdaje sobie sprawę, że już nie umie bez niej żyć...
Kup Brzydkie kaczątko w ulubionej księgarni
Oceny książki Brzydkie kaczątko
- Romanse 2
- FRIENDS 1
- Her LOVE 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Brzydkie kaczątko
Liz Fielding - "Brzydkie kaczątko"/"The Best Man and the Bridesmaid"
Daisy (24) + Robert (31)
*2000
Liz Fielding - "Brzydkie kaczątko"/"The Best Man and the Bridesmaid"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDaisy (24) + Robert (31)
*2000
Jak to Harlequin Prosty romans bez ekscesów, plus to ekspresowe tempo czytania jednakże historie za kilka dni zapomnę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajnie mi się ta książkę czytało i szybko :)
Fajnie mi się ta książkę czytało i szybko :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzasami może zdarzyć się tak, że nastoletnie zauroczenie może mieć zły wpływ na całe nasze życie, najgorzej jest wtedy, gdy nawet będąc już dorosłymi, poukładanymi ludźmi nie potrafimy się z tej miłości wyleczyć. Co jednak jeśli to uczucie nie chce dać o sobie zapomnieć?
Tak właśnie jest w przypadku bohaterki tej książki Daisy, która przez lata śledzi miłosne podboje przystojnego Roberta, po cichu do niego wzdycha. Jednak on tego nie dostrzega wciąż widzi w niej dziecko, nastolatkę, a nie kobietę. Jest to też częściowo jej wina bo ona nie pozwala mu na, to. Nie otwiera się przed nim. Są przyjaciółmi, ale on pewnego dnia zauważa, że prawie nic o niej nie wie. Niczym prześladowca zaczyna za nią podążać i co odkrywa? Że Daisy jest kobietą! I że on zatwardziały kawaler i kobieciarz ją kocha. Tak po prostu nie może bez niej żyć i znieść myśli, że mogłaby być z kimś innym. Zabawne jest w tej historii, to, że wszyscy wokół wiedzą co jest między nimi i dokąd to zmierza, aby tych dwoje nie.
Cała historia jest bardzo prosta, od początku jasna, nie ma tajemnic, ani nic skomplikowanego. Jest wręcz nieautentyczna, banalna. Nie wymagająca lektura. Nudna nie jest, ale ambitna też nie. Lekka i bardzo krótka. Nie wzbudza emocji. W swej prostocie ta książka ma swój urok.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak właśnie jest w przypadku bohaterki tej książki Daisy, która przez lata śledzi miłosne podboje...
Można poświęcić chwilkę na relaks przy tej książeczce. Odstresowuje. Czyta się szybko i nie rażą sztuczne dialogi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziś, w kwietniu 2014 zaczęłam czytać ją 2 raz. Tak z nudóóów, więc dołożę jej jeszcze gwiazdkę.