Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16

Okładka książki Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16 autora Jim Davis, 9788328157521
Okładka książki Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16
Jim Davis Wydawnictwo: Story House Egmont Cykl: Garfield. Tłusty koci trójpak (tom 16) Seria: Klub Świata Komiksu komiksy
komiksy
Garfield. Tłusty koci trójpak (tom 16)
Klub Świata Komiksu

Kup Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16

KOT WRACA (PO DOKŁADKĘ)

„Garfield: Tłusty koci trójpak #16”. No ja już straciłem nadzieję, że to wyjdzie, że się pojawi. Piętnasty wyszedł prawie dwa i pół roku temu, kolejny miał być tuż-tuż, a potem nadchodziły daty premiery, mijały, przesuwane były i znów, i znów i… Już nie wierzyłem w kolejne zapowiedzi, a tu nagle jest, wyszedł więc można się cieszyć, bo to jedna z najlepszych serii na rynku i nie znać, nie wypada. Tym bardziej, że jego największy familijny konkurent, czyli „Kaczogród” Barksa właśnie się kończy i to tłusty kocur będzie teraz królował na całego – o ile Egmont znów nie zacznie przeciągać, omijać albo anulować. Oby nie. Na razie jednak jest i zachwyca jak zawsze, więc dodawać chyba nic nie trzeba.

Fabuła? A co tu może być za fabuła, jak to komiks prasowy, codzienne paski, gdzie każdy to zamknięta opowieść, nawet jeśli czasem temat przewodni jest nieco rozciągnięty. Więc są święta, są kolejne próby umówienia się na randkę przez Johna, są interakcje z pająkami, ptakami i tym podobnym, jest Oddie, a jak i Oddie to i pastwienie się Garfielda nad nim. I jest przede wszystkim dużo spania, dużo jedzenia i masa dobrego humoru, który niesie ze sobą wiele prawd.

KOT WRACA (PO DOKŁADKĘ)

Wrócił po wydawniczej przerwie i jest tak samo grubiański, łakomy i roszczeniowy jak zawsze. I wciąż tak samo zabawny. Szesnasty tom "potrójnej porcji klasycznego Garfieldowego humoru" przynosi długo wyczekiwaną strawę dla wielbicieli rudego kocura, którego stworzył Jim Davis. Tutaj pewna przewidywalność jawi się jako zaleta i wcale nie powinna być utożsamiana z monotonią. Błyskotliwe puenty, cięte riposty i znakomite interakcje pozwalają płynąć czytelnikowi z łatwością i uśmiechem na ustach przez pozbawiony niespodzianek świat Garfielda.

16 użytkowników ma tytuł Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16 na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Garfield. Tłusty koci trójpak. Tom 16 na półkach dodatkowych

Jim Davis
Jim Davis
James Robert Davis - amerykański twórca komiksów. Absolwent Ball State University w Muncie, Indiana. Karierę rysowniczą zaczął w 1969 roku, debiutował u boku Toma Ryana. Ale prawdziwy sukces przyniosła mu seria z kapryśnym rudym kotem z wyraźną nadwagą. "Garfield" okazał się ogromnym sukcesem. Pierwsze paski z kocim bohaterem ukazały się w 1978 roku. W latach 1988-1994 stacja CBS emitowała serial animowany "Garfield i przyjaciele" ("Garfield and Friends"). 121 odcinków odniosło podobny sukces jak seria komiksów. Jim Davis jest zdobywcą dwóch nagród Emmy (1984, 1985) w kategorii program/serial animowany. W 1988 roku rysownika wyróżniono stanową nagrodą Sagamore of the Wabash, przyznawaną wybitnym osobom pochodzącym z Indiany. W Polsce komiksy z Garfieldem wydane zostały przez firmę Egmont. Dwukrotnie żonaty: 1. Carolyn Altekruse (rozwód),syn James Alexander; 2. Jill (od 16.07.2000),3 dzieci: córka Ashley i 2 synów: James oraz Christopher.

Okładka książki Władza absolutna: Pozbawieni mocy Dan Mora, Mark Waid
Władza absolutna: Pozbawieni mocy Dan Mora, Mark Waid
Okładka książki Your Forma tom 1 Mareho Kikuishi, Yoshinori Kisaragi
Your Forma tom 1 Mareho Kikuishi, Yoshinori Kisaragi
Okładka książki Gachiakuta #13 Hideyoshi Andou, Kei Urana
Gachiakuta #13 Hideyoshi Andou, Kei Urana
Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas
Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas