POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych

Okładka książki POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych autora Anna Sakowicz, 9788367280617
Okładka książki POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych
2024-01-15

Kup POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych w ulubionej księgarnii

Oceny książki POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych

OPINIE i DYSKUSJE o książce POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych

To już czwarta część przygód milusińskich, odważnych przyjaciół, którzy nie boją się wyruszyć w podróż, pomagają potrzebującym, niosąc za sobą mądre przesłanie. Tym razem czeka ich poszukiwanie Daszy, Figi i Piegusa, którym grozi niebezpieczeństwo. Wraz z poszukiwaniami młody czytelnik obserwuje, jak wygląda prawdziwa przyjaźń, która nie patrzy na różnice. Każdy ma w sobie wartości i trzeba je doceniać i spostrzec. W tej części widać to bardzo dokładnie. Nawet mały wkład może zdziałać cuda.
,,POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych" to naprawdę przeurocza, momentami zabawna historia, ale także bardzo mądra i wartościowa dla młodego czytelnika. Rodzicom też przypadnie do gustu, gdyż dorosły również będzie się dobrze bawić, czytając tę pozycję. Każda z części zawiera śliczne ilustracje. Tutaj również one przyciągały wzrok dziecka.
Ta zwierzakowa seria jest jedną z naszych ulubionych. Przed nami jeszcze piąty tom. My bierzemy się za czytanie, a Was zapraszamy do sięgnięcia po nią od pierwszego tomu.

Kolejny tom podobny do poprzednich. Dobra i przyjemna rozrywka. Córce również się podobało. Niestety ja muszę obniżyć ocenę za wersję audio. Momentami nie dało sie tego słuchać. Większość z aktorów chciało być jak Scul. I wyszedł z tego konkurs na największa wadę wymowy. Niestety.

Ponoć „kiedy tańcują diabły, w górach wieje halny". To jednak żadna przeszkoda dla ekipy POPR-ańców, którzy wyruszają w góry z kolejną misją: muszą uratować swoich kopytnych przyjaciół. Oczywiście nie obejdzie się bez niespodziewanych okoliczności! Na szczęście nie będą zdani tylko na siebie - z pomocą przyjdzie niedawno poznany przyjaciel.

,,POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych” to czwarta część nietuzinkowej serii przygód empatycznych i przesympatycznych zwierzęcych bohaterów. Choć książka przeznaczona jest raczej dla młodszych czytelników, to i ja doskonale bawiłam się w trakcie czytania. Nie brakuje w niej zabawnych przygód, mądrej treści, nagłych zwrotów akcji i fabuły, którą warto poznać. Historia wciąga i ciekawi.

,,POPR-ańcy” to ciepła, wartościowa, urocza i piękna historia. Nie tylko bawi, ale i uczy i zmusza do przemyśleń na temat bezpieczeństwa w górach, ochrony środowiska, odwagi, wsparcia i przyjaźni. Książka napisana jest w przystępny sposób, czyta się lekko i przyjemnie. To ciekawa propozycja czytelnicza dla całej rodziny, która pozwoli oderwać się od codzienności. Osobiście doskonale bawiłam się w trakcie czytania! Z przyjemnością sięgnę po kontynuację.

,,POPR-ańcy. Na tropie szajki...

142 użytkowników ma tytuł POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych na półkach głównych
51 użytkowników ma tytuł POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych na półkach dodatkowych

Anna Sakowicz
Anna Sakowicz
Anna Sakowicz - (ur. 1972 r.) – pisać zaczęła dawno temu. Podczas studiów (filologia polska) pracowała jako dziennikarka w szczecińskim „Punkcie Widzenia”. Wiele lat później, już jako doradca metodyczny nauczycieli języka polskiego została redaktor naczelną regionalnego pisma pedagogicznego „Wokół Szkolnych Spraw”. Jednak pisaniem książek zajęła się od 2014 roku po przeprowadzce do Starogardu Gdańskiego. W międzyczasie powstał też blog Kura Pazurem (i wygrana konkursu literackiego organizowanego przez Onet i Ambasadę Szwajcarii). Debiutowała zbiorem opowiadań i humoresek, ale wkrótce ukazały się jej powieści obyczajowe. Najpierw trylogia kociewska - jedna z jej części („To się da!”) nagrodzona została przez portal Granice.pl. Podobne wyróżnienie otrzymały też „Szepty dzieciństwa”. „Niedomówienia” natomiast były czytane we fragmentach w Radiu Gdańsk. Ostatnie jej powieści to „Postawić na szczęście” i „Dogonić miłość” (dylogia). Pisze także dla dzieci. Do tej pory ukazały się „Leniusiołki” oraz „Wiewiórka Julia i magiczny orzeszek” (ta druga ze współautorstwem Emmy Kiworkowej). „Wiewiórka Julia...” zdobyła w tym roku tytuł najlepszej książki na lato na portalu Granice.pl. Autorka mówi o swoim życiu prywatnym: „Jestem mamą dorosłej już córki, żoną najwspanialszego męża na świecie i posiadaczką dwóch kocich łobuzów. Zbieram stare książki i uwielbiam jeździć na rowerze. A pisząc, spełniam swoje życiowe marzenie. Kocham to, co robię i wyciskam życie jak cytrynę, bo mam je tylko jedno.”

Cytaty z książki POPR-ańcy. Na tropie szajki kopytnych